A vegán életmód mentheti meg a Földet
56242
post-template-default,single,single-post,postid-56242,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

A vegán életmód mentheti meg a Földet

A vegán életmód mentheti meg a Földet

Egy 2010-es ENSZ jelentés szerint a vegán életmódra való áttérés globális szinten kulcsfontosságú, ha meg akarjuk oldani az éhezés, az üzemanyagválság és a klímaváltozás problémáját. A jelentés szerint a hús-, és tejipar fenntarthatatlan, különösen azzal számolva, hogy a népesség 2050-re eléri majd a 9.1 milliárdot.

Leírják, hogy az állati eredetű élelmiszerek több kárt okoznak, mint a homok, a cement, a fém és a műanyag gyártása. Továbbá az állatok takarmánya felemészti a gabonák nagy részét és hatalmas mennyiségű ivóvizet is. A mezőgazdaság – különösen a hús,- és tejipar – jelenleg a világon felhasznált édesvíz 70%-át igényli.

Ahogy a népesség nő, úgy nő a környezetterhelés is, köszönhetően az állati eredetű termékek fogyasztásának. A fosszilis tüzelőanyagokkal szemben itt megoldhatatlan az alternatív termelés. Az egyetlen kiút, ha drasztikusan csökkentjük az állati eredetű termékek fogyasztását.

Az eredeti cikk: http://www.eater.com/2015/2/16/8048069/un-says-veganism-can-save-the-world-from-destruction
Hasonló, csak precízebb cikk angolul: http://www.theguardian.com/environment/2010/jun/02/un-report-meat-free-diet

 

Amennyiben fontosnak tartod oldalunk létét, és módodban áll, megköszönöm, ha támogatod munkámat havonta egy liter tej árának megfelelő, vagy tetszőleges összeggel. Erre az alábbi oldalon van lehetőséged: http://emberiseg.hu/emberiseg/featured-articles-2/ Köszönettel!

bg71
info@emberiseg.hu