Emberirtás?
59672
post-template-default,single,single-post,postid-59672,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Emberirtás?

Emberirtás?

Nem tudom, mit gondoljak erről a videóról…

Ha a Youtube törli, az nem sokat segít abban, hogy reálisan lássunk… Sőt…
Egy nap sem kellett, már törölte is:
Úgyhogy most itt látható:
https://videa.hu/videok/hirek-politika/emberirtas-S9lz8$Euz6f0B7mN5

És, hogy ne legyek részrehajló, itt a Bangkok Post cikke is google által lefordítva:

A székben álló öreg ember keresztbe tett lábakkal ül egy sötét fából készült, keménykötésű könyvespolc mellett. Beszél a koronavírusról szóló “igazságról”, és megismétli az összeesküvés-elméleteket, amelyeket másutt hallottunk, de ezt nyugodtan teszi, előkészített jegyzetekből olvas, félholdas szemüvegeket nézeget.

Beszél a tapasztalt szómester felépítésével, hangszínével és ütemével; valóban, Vernon Coleman termékeny szerző és egykori újságíró. Követői számára fontos, hogy orvos is.

Az utóbbi években a nagy kiadók megtagadták munkáját, lemondott azokról az újságokról, amelyek szerkesztői nem értettek egyet a véleményével, a YouTube pedig gyakran törli a videóit. Ellenfelei számára ez igazolja azt az érvet, hogy anyaga veszélyes; támogatóinak igazolja azt a hitet, amelyet elhallgattatnak. Dr. Coleman azt állította, hogy a gyógyszergyárak ellenőrzik a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálatot (NHS). Vakcinaellenes. Azt állította, hogy a háziorvosok az első három halálos ok közé tartoznak az Egyesült Királyságban. Az 1980-as években az AIDS-et “az évszázad hamisának” nevezte. Most ugyanezt mondja a koronavírusról.

Az állítás tökéletesen illeszkedik annak az embernek a világképébe, aki karrierjét arra építette, hogy intézményellenes. Ennek ellenére nehéz elutasítani őt forgattyúként. Tapasztalata és megbízhatósága önmagáért beszél, és egyértelműen nagyon művelt ember – nem beszélve arról, aki jól ismeri a meggyőzés művészetét.

Dr. Coleman számára nem az összeesküvés-elméletek tagjai általánosan elterjedt könyörgés. Nem sértegeti és lebecsüli azokat, akik nem fogadják el könnyedén a globális tökéletességről szóló meséket, és nem használ szlogeneket és jelszavakat, amelyek bármely modern mozgalmat jellemeznek.

Nos, nem egészen. Egyébként nem a modern divat szerint. Itt nincsenek mémek vagy hashtagek. De a szlogenezés ősi tudományág, ugyanúgy otthon, mint egy régi akadémikus szilárdabb kezében, mint egy fiatal internetes befolyásoló okostelefonos felvételén. Dr. Coleman az “Ön agyát mosta – így csinálták” című videójában vitatja a brit kormány szlogenjeinek használatát a koronavírus válaszában. Idézi Orwellt és alkalmazza Godwin törvényét, amelyet a legtöbb ember feltörne, de amely a laikusokhoz való hozzáférés stratégiáját jelzi a legkönnyebben hozzáférhető módon.

Felveti a régi – és helytelenül tulajdonított – Goebbels-gesztenyét, hogy ha elég gyakran hazudsz, az emberek elhiszik, és folytatja a megfogalmazott, de legalább helyesen jóváírt Goebbels-elméletet, miszerint “ha kontrollálni akarod a lakosságot” és ellenzékkel kell megküzdenie, akkor vádolnia kell a bűn vagy a trükk másik oldalát, amelyet maga is használ. “

Itt Dr. Coleman maga kapja meg Orwelliant. Ez nem annyira kettős beszéd, mint három példányban folytatott propaganda – Dr. Coleman azzal vádolja az ellenséget, hogy ő maga bűnös, azzal a váddal, hogy másokat azzal vádolnak, hogy ők maguk is bűnösek.

Csavart? Az volt a célja. Azt akarja sugallni, hogy a brit kormány a kifejezésekre hagyatkozása olyan taktika, amelyet szándékosan lebutítottak, hogy megkönnyítsék a tömegek emésztését. Ez biztosan helyes, de motiválják az üzenet egyszerűségét és ezért könnyebben engedelmeskedni a közjó érdekében – “Maradj otthon, életeket menthetsz, védd az NHS-t”, vagy egy rosszindulatúbb cselekmény része a megfelelés biztosítása érdekében azzal, amit Dr. Coleman állít, az elnéptelenedés?

Természetesen a szlogenek alkalmazása szándékos taktika. Az, hogy szavai rövidek, ritmikusak, könnyen érthetők és megismételhetők legyenek, az első félévi dolgok, amikor nyilvános bejelentésre kerül sor. De dr. Coleman, amikor azt állítja, hogy ez “pszichológiai kondicionálás”, elhanyagolja ennek a taktikának a megemlítését, és ezt az összeesküvés-elméleti szakemberek is magukévá teszik – beleértve maga Dr. Coleman is.

Minden videóban azzal jelentkezik, hogy megköszöni, hogy néztük “egy öreg embert egy székben”. Védjegyévé vált. A “Brainwashed” videóban pedig Boris Johnson hangzavarainak ellensúlyozásaként Dr. Coleman javasolja a sajátját: “Ne bízzon a kormányban, kerülje a tömegtájékoztatást, harcoljon a hazugságokkal”.

Teljesen komolyan gondolja, de a kormány szlogenjének felélesztésével arculatos. Vagy ő? Végül is ez egy olyan ember, aki 1989-ben egy könyv népszerűsítése közben javasolta, hogy a segélyek elleni küzdelem kampányának megfelelő csengőhangja a következő: “Hagyd abba a bugyut”. Felháborodott e könyv támogatásának visszavonása miatt, és csodálkozott ezen “elképesztően tudatlan” embereken.

Javaslata, miszerint az Aids minimális kockázatot jelent a heteroszexuális emberek számára (az USA-ban a heteroszexuális HIV-diagnózisok aránya 2018-ban 24% volt a hiv.org szerint), egyike azon “sok igazságnak”, amelyet Dr. Coleman állítólag kitett, ami őt “minden mainstream média betiltotta”.

Most éppen a koronavírusnak kell elmélyülnie az “igazságok” zacskójában, és ezzel a kevésbé képzett megközelítést alkalmazza, amelyet a kevésbé képzett kommentátorok előnyben részesítenek – amely megpróbálja meggyőzni a kételkedőket azzal, hogy komolyan kijelenti: “ezek a tények”.

A kormány tisztviselői nem érzik szükségét a koronavírusról szóló tájékoztatójuk pontosításának. Az újságcikkek előtt nincs olyan minősítés, amely szerint a következők „tények”. Azonban az összeesküvés-elméletek arra vágynak, hogy meggyőzzenek bennünket legitimitásukról, digitális küldetéseikbe szórják ezt a két szót, olyannyira, hogy maguk a szavak is közhelyekké váltak.

Ezek az önjelölt “igazmondók” értenek a szlogenezéshez. Akár szándékos, akár pusztán modern következmény, ki tudja? De olyan taktika, amelyet Dr. Coleman bírál, csak egy a sok ellentmondás közül.

Címkével látják el a nyilvánosságot, és visszautasítják az átélt agymosást, miközben mindenféle konspirációs morzsát habozás nélkül felpattantak. “Mindent megkérdőjeleznek”, ragaszkodnak hozzá, de aztán figyelmen kívül hagynak minket, amikor megkérdezzük őket. Sértődötten azt mondják nekünk, hogy “végezd el a kutatásodat”, de nem ellenőrzik a megosztott anyagot. A “szólásszabadságért” ragaszkodnak, de a különvéleményeket kirúgják a fórumukból. Vádolják a médiát “rémhírcseréléssel”, majd elmondják nekünk, hogy az 5G az, ami megöli az embereket, hogy az arcmaszkjaink megbetegítenek bennünket, és hogy egy koronavírus elleni oltás beágyazza bennünk a nyomkövető hibákat. Az „álhírek” lankadatlan feljelentése van, miközben éppen ezt a dolgot terjesztik.

A koronavírus-krízist különbözőképpen “plandémiának” vagy “átverésnek” nevezik. Azokat, akik nem hisznek, „ébredj fel!”, És az anyagot mindig azzal a kéréssel terjesztik, hogy „ossza meg ezt mindenkivel, mielőtt lebontják!”.

És ebben kapunk egy csipetnyi motivációt. A közösségi média korában a részesedés a leginkább számszerűsíthető pénznem. Nemcsak új neveket hoz előtérbe, hanem új lendületet ad olyan hitelteljes és bosszúálló közszereplőknek, mint Judy Mikovitz, és feléleszt olyan ereklyéket, mint David Icke – és Vernon Coleman.

Ne képzelje azt sem, hogy a régimódi valuta nem motiváció. Az orsómozgás, legalábbis magasabb rangjai között, kereskedelmi jellegű. “Kövesse a pénzt” – mondják nekünk -, hogy megtaláljuk, mi is áll a koronavírus mögött. De a tiltott videók újra megjelennek a profitorientált platformokon. Adományokat ferde “kutatáshoz” keresnek. A nyilvános előadók több ezer dollárt számítanak fel. Az Icke weboldalán 99 font (3800 baht) fizetőfal és bolt található. Dr. Coleman videóit két perces könyörgéssel egészítik ki, hogy “kérjen meg mindenkit, akit ismersz”, nézze meg csatornáját és látogassa meg a weboldalát – ahonnan megvásárolhatja könyveit. A QAnon, valószínűleg a vezető összeesküvés-elméleti közösség, és minden bizonnyal a legkifinomultabb, árut árul az Amazon-on keresztül. Szlogenjeit pólókon vásárolhatja meg. Válasszon a következők közül:

QAnon motivációi nagyobbak, mint egyszerűen a tat eladása. A mozgalom határozottan politikai; hevesen Clinton-ellenes és a szlogen másik modern mesterének, Donald Trumpnak gátlástalan támogatója. Nyilvánvalóan ő az az ember, aki lehozza az illuminátusokat, amelyek a koronavírus krízisét okozták. “A mocsár lecsapolása” – hívják.

Az átlagos közösségi média keresztese valószínűleg a közösség szellemében cselekszik. Hisznek az elméletekben, és kötelességüknek érzik az őket támogató anyagok terjesztését. Irreális elvárni tőlük, hogy ugyanazt az átvilágítást alkalmazzák, amely törvényi előírása annak a tömegtájékoztatási eszköznek, amelyre annyira gyanúsak, és aki ezt a tartalmat készíti, megérti ezt. Napirendjük elősegítheti a félelem légkörének felkeltését (miközben másokat is vádolnak ugyanezzel szemben), sürgősségre ösztönözve, és az emberekben megfertőzve azt a meggyőződést, hogy óriási erőkkel és használhatatlan gonoszsággal küzdenek.

Legyen szó akár napirendről, akár politikáról, akár nyereségről, ha az emberek készségesen tesznek valaki más ajánlatot, ez egyértelmű jel, hogy a propaganda működik.

Harcolj az erővel. Harcolj a hazugságokkal. Kerülje a tömegtájékoztatást. Kövesd a fehér nyulat. Vádolja ellenségét azzal, amit maga bűnös. Ébredjen a szlogenek alattomos használatára, és terjessze a szót – lehetőleg szlogenek használatával.

Ezt még egy székes öregember is tudja.

bg71
info@emberiseg.hu