Támogasd az aláírásoddal!
56009
post-template-default,single,single-post,postid-56009,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Támogasd az aláírásoddal!

Támogasd az aláírásoddal!

Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:

Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.

Aláírás: http://stop-ttip.org/alairas/

A Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (TTIP) olyan rendszer, ahol a cégek nemzetközi bírósága a nemzeti bíróságok felett áll, bármikor perelhetik a kormányokat, de a kormányok nem perelhetik őket. Mindezt egy szűk cégcsoport számára, a népek és a Föld kárára!

“A TTIP-et széleskörűen kereskedelmi egyezményként írják le. De míg a múltban a kereskedelmi egyezmények protekcionizmusra törekedtek, most a védelemmel foglalkoznak. Más szóval, valaha a szabad kereskedelmet mozdították elő a kereskedelmi adók (tarifák) kiküszöbölésével; most a transznacionális tőke érdekeit érvényesítik, csökkentve az emberi egészség, a természeti világ, a dolgozói jogok, a szegények és sebezhetők védelmét a ragadozó vállalati gyakorlattól.”

“Az UK kormánya, mint az USA-é és másik 13 EU-tagé különálló igazságszolgáltatási rendszert akar felállítani, kizárólag vállalatok használatára. Míg nekünk, többieknek a bíróságok előtt kell kipróbálnunk az esélyeinket, a vállalatoknak szerte az EU-ban és az USA-ban lehetővé fogják tenni, hogy vállalati jogászokból álló bíróság előtt pereljenek kormányokat. “

ttip

https://www.facebook.com/ekomozgalom

Amennyiben fontosnak tartod oldalunk létét, és módodban áll, megköszönöm, ha támogatod munkámat havonta egy liter tej árának megfelelő, vagy tetszőleges összeggel. Erre az alábbi oldalon van lehetőséged: http://emberiseg.hu/emberiseg/featured-articles-2/ Köszönettel!

bg71
info@emberiseg.hu