Alaptörvény-ellenes kormányintézkedések
59612
post-template-default,single,single-post,postid-59612,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Alaptörvény-ellenes kormányintézkedések

Alaptörvény-ellenes kormányintézkedések

A kormány 2020. szeptember 1-én életbe lépő intézkedései magyar állampolgárokkal szemben több pontban is megsértik Magyarország Alaptörvényét.
Jelen állás szerint a külföldről hazatérő állampolgároknak két választási lehetőségük van abban az esetben is, ha belépéskor teljesen tünetmentesek:

1. 3000 ft illeték befizetése és 36.000 ft-os teszt elvégeztetése kétszer – azaz 78.000 ft. megfizetése.

2. két hét karantén.

Bármelyiket is választaná bárki, az alábbi, alaptörvényben biztosított jogai sérülnek:

“Magyarország Alaptörvénye:

I. cikk

(1) AZ EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani.”

– megjegyzés: annek a mondatnak önállóan nincs értelme, csak az alább olvasható kiegészítésekkel.

“II. cikk

Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz…”

– megjegyzés: mindenképpen sérül az emberi méltóság, ha megfelelően alátámasztott indoklás nélkül 14 napos háziőrizetet kap bárki.

“III. cikk

(1) Senkit nem lehet kínzásnak, embertelen, megalázó bánásmódnak vagy büntetésnek alávetni…”

– megjegyzés: amennyiben belépéskor egyik opciót sem fogadod el, büntetés jár érte, vagyis ez szembemegy az alaptörvénnyel.

“IV. cikk

(1) Mindenkinek joga van a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz.

(2) Senkit nem lehet szabadságától másként, mint törvényben meghatározott okokból és törvényben meghatározott eljárás alapján megfosztani.”

– megjegyzés: a két választható opció egy rendelkezés alapján és nem törvényben meghatározott eljárás alapján fosztja meg az embereket a szabadságuktól.

“XII. cikk

(1) Mindenkinek joga van a munka és a foglalkozás szabad megválasztásához, valamint a vállalkozáshoz.”

– megjegyzés: amennyiben munka miatt kell két ország között ingáznod, és csak pénz befizetése vagy 14 nap karantén választása után válhatsz szabaddá, ez a jogod is súlyosan sérül.

“XVII. cikk

(3) Minden munkavállalónak joga van az egészségét, biztonságát és méltóságát tiszteletben tartó munkafeltételekhez.”

– megjegyzés: amennyiben lehetetlenné teszik ezt, eleve meg sem valósulnak a munkafeltételek.

“XXIV. cikk

(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy ügyeit a hatóságok részrehajlás nélkül, tisztességes módon és ésszerű határidőn belül intézzék. A hatóságok törvényben meghatározottak szerint kötelesek döntéseiket indokolni.

(2) Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a hatóságok által feladatuk teljesítése során neki jogellenesen okozott kár megtérítésére.”

– megjegyzés: amennyiben saját és családod létbiztonsága érdekében munkát szeretnél végezni, de a hatóságok akadályoznak ebben, az alaptörvényben biztosított jogod sérül, és az okozott kárt kötelesek a hatóságok, vagy az állam megtéríteni.

“XXVII. cikk

(1) Mindenkinek, aki törvényesen tartózkodik Magyarország területén, joga van a szabad mozgáshoz és tartózkodási helye szabad megválasztásához.

(2) Minden magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy külföldi tartózkodásának ideje alatt Magyarország védelmét élvezze.”

– megjegyzés: az első pontban megfogalmazott jogod sérül leginkább az intézkedésekkel. A második pontban megfogalmazottak pedig amiatt, mert diszkriminálják a külföldről hazatérő állampolgárokat. Vagyis különbséget tesznek állampolgár és állampolgár között.

“XXX. cikk

(1) Teherbíró képességének, illetve a gazdaságban való részvételének megfelelően mindenki hozzájárul a közös szükségletek fedezéséhez.”

– megjegyzés: amennyiben ezt a hozzájárulást csak úgy tudod biztosítani, hogy nem csak Magyarországon, de külföldön is munkát végzel, a jelen rendelkezésekkel megfosztanak ettől az alaptörvényben biztosított jogodtól, illetve meggátolnak kötelességed ellátásában.

bg71
info@emberiseg.hu