Pozitív lett a koronavírus tesztje egy gyümölcsnek
59565
post-template-default,single,single-post,postid-59565,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Pozitív lett a koronavírus tesztje egy gyümölcsnek

Pozitív lett a koronavírus tesztje egy gyümölcsnek

John Magufuli, Tanzánia elnöke annyira szkeptikus a különféle gyorstesztekkel szemben, hogy elhatározta, nem emberi mintákat is leteszteltet, hogy bebizonyítsa, alkalmatlanok a koronavírus kimutatására.

A kísérlet nem várt eredményt hozott, a világon először Tanzániában pozitív lett a koronavírustesztje egy papajának, egy kecskének és egy báránynak is, idézi az Index a Reuters tudosítását.

A teszteket úgy végezték el, hogy felcímkézték a nem emberi mintákat, neves és életkort adtak nekik, majd elküldték őket tesztelésre, mintha csak emberektől származó minták lennének.

Magufuli szerint ezzel bebizonyosodott, hogy a gyorstesztek teljesen alkalmatlanok arra, hogy kiszűrjék a koronavírusos megbetegedéseket.

A tanzániai elnök szokatlan megoldása egyébként egybevág azzal, amit egyre több országban megállapítottak már, miszerint az antitesteket vizsgáló gyorstesztek szinte teljesen használhatatlanok.

Forrás: Internet

bg71
info@emberiseg.hu