Meditáló hadsereg Nepálban
58639
post-template-default,single,single-post,postid-58639,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Meditáló hadsereg Nepálban

Meditáló hadsereg Nepálban

A nepáli hadsereg iskolái a Legyőzhetetlen Védelmi Technológia (LVT) első szakaszának végrehajtását fejezik be. Az LVT végső célja az, hogy megakadályozzák az ellenség felbukkanását a kollektív társadalmi feszültségek csökkentésével, melynek csúcspontját háború, terrorizmus és bűnözés során éri el.

Az LVT során transzcendentális meditációs (TM) technikát és annak fejlett gyakorlatait alkalmazza ideális esetben a hadsereg, hogy mérsékeljék ezt a kollektív társadalmi stresszt.

A kiterjedt, szakértők által felülvizsgált kutatás dokumentálta ennek a megközelítésnek a hatékonyságát. A katonaságok és a rendőri erők sikeresen tesztelték világszerte és jelenleg is alkalmazzák ezt a megközelítést.

A Bhaktapurban, Nepálban található katonai iskola volt az első, amely alkalmazta a transzcendentális meditációt. Háromszáz oktatója és 2700 diákja részesült a transzcendentális meditáció gyakorlatában, Pappy Regmi, TM oktatónő szerint. Regmi azt mondja: “A transzcendentális meditációt a Sainik Awasiya Mahavidyalaya Sallaghari iskola diákjai az elmúlt három évben folyamatosan gyakorolták.

Miután a hallgatók elsajátították az egyszerű, természetes és könnyen tanulható TM eljárást, számtalan pozitív változást észleltünk. Kevésbé ingerlékeny, agresszív és romboló a természetük, mint korábban. Sok diáknak javult az egyetemi teljesítménye. Ez a nem vallásos, tudományosan jóváhagyott technika segíti a tanulókat az általános fejlődésükben.

Kapcsolódó cikk: Számos bizonyíték támasztja alá, hogy a csoportos meditáció megváltoztatja a világot

Samim Anwar Shamim, a hadsereg iskolájának egykori vezetője észrevette a fejlődést: “A napi transzcendentális meditációs gyakorlat az iskolában jelentősen csökkentette a hallgatók problémáit és antiszociális viselkedését. Ez volt a legjobb eszköz a fegyelem és az egészséges környezet fenntartásához a hadsereg iskolájában.

Sok más egyéni előnyre is szert tehetnek a transzcendentális meditációt rendszeresen gyakorló harcosok. Háromszázkilencvenöt szakértői tanulmány szerint a TM javítja a fizikai és mentális egészséget és növeli a jólétet. A TM csökkenti a krónikus stressz kóros és fiziológiai következményeit. A klinikai vizsgálatok és analízisek csökkenést mutatnak a szorongás, magas vérnyomás, dohányzás, alkoholfogyasztás, artériák megkeményedése, inzulinrezisztencia terén és közel 50%-os csökkenés tapasztalható a szívroham, a stroke vagy a halál kockázata esetében.

Az LVT végrehajtásának kezdeti sikere miatt a Nepáli Hadsereg jóléti Igazgatósága komolyan vette az LVT-t és úgy döntöttek, hogy azt a nepáli hadsereg három másik iskolájában is bevezetik. Nepál Chitwan és Pokhara kerületének két katonai iskolájában már elindították a TM programot a projekt részeként.

Az LVT-nek vannak más fontos előnyei is. A kutatások kimutatták, hogy a TM technika elősegíti a fejlődést és a rugalmasságot, javítja a fizikai és mentális egészségi állapotot, és drasztikusan csökkenti a kiégés és a poszttraumatikus stressz tüneteit. Emiatt a Nepáli Veterán Társaság és a Nepáli Maharishi Védikus Alapítvány közösen indított el egy projektet, amely a TM programot a hadsereg nyugalmazott személyzete számára tanítja. Egyesített erőfeszítéseiknek köszönhetően a nyugdíjas nepáli katonák és a nepáli hadsereg rehabilitációs központjának háborús áldozatai megtanulták a transzcendentális meditációt.

Az LVT egyéni előnyei a harcosok számára ígéretesek. A Legyőzhetetlen Védelmi Technológia találó elnevezés. Az LVT megvalósításának legfontosabb előnye Nepál nemzetének legyőzhetetlensége. Az LVT célja, hogy megakadályozza az ellenség felbukkanását. A katonaság, amely megfelelően alkalmazza, végső soron győzelmet arathat még a háború előtt. Ha ezt a célt elérték, a hadsereg legyőzhetetlenné válik, mert nem lesz ellenség, akivel harcoljanak.

A volt belügyminiszter Deepak Prakash Baskota volt az egyik első nepáli vezető, aki a Legyőzhetetlen Védelmi Technológia katonai felhasználását támogatta. Az Eurasia Review hírportálon 2012-ben megjelent “Hogyan lehet Nepálnak egy ‘Legyőzhetetlen’ hadserege,” című cikkében azt írta: “A nepáli vezetők letehetik névjegyüket, ha elfogadják ezt a leginkább megfelelő védelmi rendszert. Az LVT végrehajtása fordulópontot jelentene a nepáli nemzeti védelem történetében, és a nepáli vezetők a világot az örök békébe vezethetik.

A nepáli katonai vezetők bölcsek voltak, hogy követték a tanácsát. Ezek izgalmas idők a nepáli hadsereg számára, mivel a katonai iskolákban egyre több TM meditátor fogja tanulni az LVT fejlettebb gyakorlatait. Ezek a harcosok rövid idő alatt még erősebb befolyást fognak gyakorolni. Az LVT “Katonai Prevenciós Szárnyai” felgyorsítják Nepál kollektív stresszének csökkentését.

Amikor a képzésük befejeződik, képesek lesznek a természet összes törvényének egyesített mezején működni – egy olyan szinten, amely 1000 milliószor milliószor (10¹⁵) erősebb, mint a nukleáris erő. Ez az a szint, ahol a természet összes alapvető ereje egységes. Emiatt az LVT felülírja az összes többi ismert védelmi technológiát (amelyek elektronikus, kémiai és/vagy nukleáris erőkön alapulnak). Ezért a nepáli hadsereg a legyőzhetetlenség végső stratégiai előnyéhez fog jutni, megakadályozva bármilyen ellenség felbukkanását, és győzelmet fog aratni még a háború előtt.

Forrás: ujvilagtudat

bg71
info@emberiseg.hu