A vadon kislánya
58460
post-template-default,single,single-post,postid-58460,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

A vadon kislánya

A vadon kislánya

Tippi a szokatlan gyerekkorát természetfotós szüleinek köszönhette, akik Namíbiában töltöttek 10 évet az afrikai vadonban született kislányukkal. Tippi és a vadállatok között különleges kötődés alakult ki.

„Nekem az állatok a legjobb barátaim” – mondta a kislány, aki Abut, az 5 tonnás afrikai elefántot a bátyjaként emlegette, de az összes állatot szerette. Bátran ölelte át az óriás kecskebékát, puszta kézzel fogta meg a mérges kígyót, amely soha nem marta meg, és imádott struccon lovagolni.

A kislány édesanyja szerint Tippi kiismerte az ott élő állatok gondolkodásmódját, és tudott velük kommunikálni. Hitt abban, hogy az állatok ugyanolyanok, mint ő, semmi félelmet nem érzett a ragadozókkal szemben, és barátként kötődött hozzájuk. Azt mondta, hogy „a gyerekeket nem bántják, és ha sokat játszol velük, akkor egyszer csak barátok lesztek”.

A szülők, Alain Degr és Sylvie Robert dokumentumfilmet készítettek Tippi életéről (Tippi in Africa), és könyv (Tippi: My Book of Afrika) is született róla.

A most 28 éves Tippi szívesen emlékszik vissza gyerekkorára. „Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen gyerekkorom lehetett, 10 csodálatos évet töltöttem Afrikában, ami életem legboldogabb időszaka volt.”

Forrás: élőbolygónk.hu

A kisfilm angol felirattal:

bg71
info@emberiseg.hu