Zöldségszükséglet
58422
post-template-default,single,single-post,postid-58422,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Zöldségszükséglet

Zöldségszükséglet

Találtam egy kis összefoglalót, igaz, keveslem a benne felsoroltakat. Céklából, spenótból, sóskából és retekből biztos megeszik egy ember évente sokkal többet.
Az alábbi kis táblázat tehát nem szentírás, hiszen étkezési szokásaink eltérőek, változatosak. Étvágyunk, egészségi állapotunk, a család korösszetétele is meghatározza, mi és hányszor kerül az asztalra.

Gyakori kérdés, hogy honnan tudjuk, mennyit eszünk meg. Ezt nem lehet igazán pontosan kiszámolni, de megbecsülhetjük. Aki most kezdi a kertészkedést, és eddig vásárolta a zöldségféléket, tudja, mennyit szokott venni egy-egy főzéshez az alapanyagból. Ezután gondoljuk végig, milyen gyakran kerül az asztalra az illető növény. Hetente, kéthetente, havonta? Kis számolás és máris tudjuk, mennyit szoktunk főzni éves szinten. Mindig számoljunk rá egy kicsit, mert jöhet vendég, jöhet a „csak úgy megkívánjuk” állapot is.

Ezek után megnézzük, az adott mennyiséget mekkora területen lehet megtermelni, s máris tisztában vagyunk a vetendő mennyiséggel. Arra ügyeljünk, hogy a kiszámoltnál kicsit többet vessünk, számolva az esetleges kedvezőtlen időjárás ártalmaival is.

Ha valaki jobb ilyet tud, küldje el!

zoldseg

Forrás: Internet

bg71
info@emberiseg.hu