Ingyenes lesz a tömegközlekedés
58323
post-template-default,single,single-post,postid-58323,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Ingyenes lesz a tömegközlekedés

Ingyenes lesz a tömegközlekedés

Igen, a hír igaz, minden kétkedő biztos lehet benne, hogy ez nem fake-news. Oldalunkon amúgy sem szoktunk hamis híreket megosztani. Júliustól ugyanis az egész országban ingyenessé válik a buszközlekedés. A kormány ettől az intézkedéstől várja, hogy egyre több ember hagyja majd otthon az autóját, s választja az utazásnak ezt a formáját. Ennek következtében pedig a levegő minősége nagy mértékben javulni fog mindenütt.

Ja, nem Magyarországon! Nem is a legfejlettebb kapitalista országok valamelyikében – Japánban vagy Svájcban. Észtországban történik mindez, a Szovjetunió egyik utódállamában. Bő öt éve már beszámoltunk arról, hogy Észtország fővárosában, Tallinban a helyi polgárok számára ingyenessé vált a tömegközlekedés. Most ezt terjesztik ki az egész országra. Nálunk maximum olyan hír következhet szerintünk, hogy Mészáros Lőrinc, vagy Tiborcz megveszi a BKV-t és duplájára emeli a jegy- és bérletárakat.

bg71
info@emberiseg.hu