MTVA-hányinger
57512
post-template-default,single,single-post,postid-57512,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

MTVA-hányinger

MTVA-hányinger

Mivel egy éve Székelyföldön élünk, ha magyar nyelvű adást szeretnénk nézni, román szolgáltatóknál kell megrendelni csomagban a magyar csatornákat. Ezzel nem is lenne gond, ám éppen a foci EB idején szembesültem én, és még több százezer (vagy millió) magyar azzal, hogy minden meccset az M4 közvetít, ami külföldön sehol sem nézhető. Még Interneten sem, mert azt meg lekódolták. Persze ki lehet cselezni az IP-cím felismerőt, de akkor is nagyon pocsék minőségben, a feléről lemaradva láthattam csak a magyar meccseket magyarul.

Tudom, hogy emiatt (nem miattam, hanem a fent vázolt tény miatt) nagy a felháborodás határon túl. Az MTVA ezzel a húzással eléggé kibabrált a nem magyarországi magyar sportrajongókkal. Nyilván a kritika eljutott az illetékesekhez is, de semmiféle változtatás nem történt, még csak egy bocsánatkérés sem hangzott el a részükről. Nem mintha azzal sokra mentünk volna. Ellenben kiadtak egy közleményt, miszerint “A külhoni magyarok, éljenek bárhol is a Kárpát-medencében, 2018 és 2024 között most már biztosan magyar nyelven is követhetik az olimpiákat, és együtt szurkolhatnak a magyar sportolóknak a magyarországi magyarokkal együtt”.
Valahol még azt is hallottam, hogy bemondták: ezt a határon túli magyarok nagy lelkesedéssel fogadták. Itt már a székely bicska is kinyílna a zsebemben, ha lenne olyanom.

Változás nincs, és nem is lesz, hiába közeleg az olimpia, nyilván, azt is főleg az M4 adja majd, így jó esetben is talán a román tévén lesz nézhető ez-az. Mert az M1 és a Duna nem fogja adni a legfontosabbakat. (És most ide lehet képzelni egy hosszú és cifra káromkodást.)

Lépjünk túl egy kicsit azon, hogy ez egy elég átgondolatlan és gennyes lépés volt. Nézzük meg magát a sablont: adódik egy probléma, az MTVA tud róla, de ahelyett, hogy tényfeltáróan ismertetnék, kreálnak egy propagandát, amivel éppen az ellenkezőjét kezdik kommunikálni. A rossz részt, az aktuális rosszat mélyen elhallgatják, helyette csinálnak egy jó hírt ugyanarról. Ez jellemzi ma az egész köztelevíziót. A ferdítés, hamisság, kormány-propaganda. Nem tudom, hogyan kerülhet ilyen mélyre egy teljes szakma, a teljes állami televízió. Merthogy az utóbbi években nagyon mélyre süllyedt a hitelesség tekintetében. Mást sem hallunk, mint a kormány lépéseiről zengő dicshimnuszokat. Hányinger.

Az M1-en nagyjából fél óránként látunk rövid, hosszú híradókat, híreket. Agymosás folyik ezerrel. Mert akik ezt kitalálták, tudják, hogy amit sokszor hall a többség, azt elhiszi. Esküszöm, ha ezek hónapokon keresztül nap mint nap 20-30-szor bemondanák, hogy a magyarok a Neptunuszról származnak, 1 év sem kellene hozzá, és a többség már elhinné. Hiszen a tévé mondta. Ráadásul az MTV.

Szóval, kedves MTVA, nálam, és remélem, egyre több embernél lehúzhatjátok magatokat az illemhelyen, mert pont annyit értek, mint azok a dolgok, amik ott lefolynak a csatornába. Ne aggódjatok, fog ez változni. Előbb-utóbb eljön a megtisztulás ideje, és akkor majd azok, akik részt vettek ebben a disznóságban, tükör elé állhatnak, és megkérdhetik önmaguktól: mennyire voltam becsületes, hiteles, igazmondó televíziós. Sok sikert hozzá!

Both Gábor

bg71
info@emberiseg.hu