Hunexit
57486
post-template-default,single,single-post,postid-57486,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Hunexit

Hunexit

A britek kilépésével felbolydult Európa, a kilépéspártiak minden országban előtérbe kerültek kissé. Magyarországon felemás a helyzet. Az eddig leginkább EU-ellenes Jobbik köpönyeget forgatott, most a bentmaradás mellett agitál.

Korábban mi is számos alkalommal foglalkoztunk azzal, hogy Magyarországnak vajon kell-e az EU tagság avagy sem. Számos cikk, interjú, tanulmány, stb taglalja, hogy milyen rossz is nekünk ez a szövetség. Most is sokan ész, és érv – de főleg megbízható információ és tudás – nélkül szajkózzák, hogy ki kell lépnünk az EU-ból.

Egy-két éve megkértem nálam okosabb elemző ismerősöket, hogy ugyan már, készítsenek egy kimutatást arra vonatkozóan, mire számíthatnánk akkor, ha kilépnénk az EU-ból. Ez persze a mai napig nem készült el, sőt, másutt sem láttam az esetleges következményeket bemutató anyagot. Mennyire értékelődne le a forint? Mennyibe kerülne az üzemanyag? Mennyibe kerülnének az élelmiszerek? Mennyi munkahely teremtődne vagy szűnne meg? Tudja ezekre valaki a választ?

Tehát, kedves kilépés-harsogók, óva intlek benneteket attól, hogy nagyon szajkózzátok ezt a kilépés-dolgot! Nem vagyok sem EU-párti, sem EU-ellenes. Ugyanis nincs elegendő információm ahhoz, hogy felelősségteljesen kijelenthessem, bent maradni jobb-e, vagy kilépni. Szerintem nincs is ilyen információ-köteg. Vannak persze, akik mondják, hogy van élet az Unión kívül is, és felhoznak példaként országokat. De azért azt vegyük tudomásul, hogy egyetlen más ország helyzete sem hasonlítható a miénkhez, mind egyedileg működik.

Örülnék, ha láthatnék egy olyan HITELES elemzést, amely legalább hetven-nyolcvan százalékban előrevetítené a kilépés pontos következményeit ránk nézve. Az efféle döntéseket ugyanis nem érzelmi, hanem értelmi alapokon kell meghozni. Legalábbis célszerű.

Both Gábor 2016. június 29.

bg71
info@emberiseg.hu