A magyar és a testvérnépek őstörténete – 1.
57328
post-template-default,single,single-post,postid-57328,single-format-video,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

A magyar és a testvérnépek őstörténete – 1.

A magyar és a testvérnépek őstörténete – 1.

A magyarok történelme a Föld nevü bolygón.
Ajánló egy hatalmas és átfogó munkához, mely június 30-tól a Youtube-on elérhető, hallgatható.
Tömör, átfogó kép egy közel 100 éves budapesti előadássorozat jegyzetekből (prof. dr. Cholnoky Jenő kolozsvári tanár) és prof. Szilvay Gyula hatalmas kutatómunkájából.
A történet onnan kezdődik amikor még 2 holdja volt a Földnek. Aztán a “vízözön” előtti sok évezredből több száz oldalnyi emlék következik, olyan korokból, amikor még a “nyugati” népek, vagy a zsidók, vagy a rómaiak, vagy az árják, vagy a görögök még nem is léteztek. Viszont a Mú és Atlantiszt túlélt magyáknak és rokonnépeiknek akkor már igencsak régi történelmük volt.
A mű a Kárpát-medencét is 12 ezer év távlatában vizsgálja, de tételesen átvéve a bolygón magyar szempontból a Kaukázust, Kashmirt, Nepált, Afganisztánt, Pakisztánt, Indiát, Mezopotámiát, Egyiptomot, stb. Tárgyalva az etruszkokat, a besenyőket, a kunokat, jászokat, a hajdúkat, a kazárokat, a szabírokat, pannonokat, matyókat, “sumérokat”, úzokat, föníciai rokonokat stb.
Külön nagy fejezet szól a magyarságról, a népünk összetételéről, a magyar ! mitológiáról, a politikai szerveződésünkről.
A Kárpát-medencét nem egyszer, idemenekülve foglaltuk el, hanem az elmúlt 12 ezer évben sorozatosan és számos törzsünk áramlott ide be, és a hun, avar, magyar “honfoglalás” mindegyike egy soktörzses szövetségi beáramlás, visszatérés volt, ám ők sem üres birodalmat találnak itt.
Cholnoky-Szilvay anyaga átutazta a 20. századot, San Franciscoban adták ki (talán a 80-as években – nincs jelölve). A munka folytatható!!! És folytatni is kell.
Akinek nincs ideje kutatni csodálatos és hatalmas emlékezetünket, annak ez a több mint 12 órányi tömény magyar világtörténelem kellő segítség lehet. De ne várja senki, hogy ez a mű olvasmányos lesz és meseszerűen, Jókai stílusában elregéli a múltunk. Ez nem az a munka. Itt a láncolat, az összefüggés, a kódok jelennek meg, amelyek töménytelen forráson alapszanak. Nem mese tehát. Kódok az emlékezetünkhöz, amelyek jórésze hazánkban teljesen ismeretlenek!
Ha a mű tényleg annyira értékes és jó, ahogyan kutató társaim és magam is találom, akkor jusson el minden kisiskoláshoz és minden magyar emberhez. A mű komoly gondolkodásra és – akár – kutatásra is serkenthet.
Jó szórakozást kívánok!
Kozsdi Tamás, 2015. június 29.

bg71
info@emberiseg.hu