A világ iskoláztatása
57011
post-template-default,single,single-post,postid-57011,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

A világ iskoláztatása

A világ iskoláztatása

„Az igazi szabadság akkor jő el, ha megszabadulunk a nyugati oktatás, a nyugati kultúra és a nyugati életmód uralmától.”
Mahatma Gandhi
„Igazából kész csoda, hogy a modern oktatási módszerek még nem ölték ki teljesen az áldott kíváncsiságot és érdeklődést”
Albert Einstein
„Az oktatás egy személy kötelező, erőszakos cselekedete egy másikkal szemben. A kultúra az emberek szabad kapcsolata…
Az oktatás és a kultúra közötti különbség egyedül abban a kényszerben nyilvánul meg, aminek a gyakorlására az oktatás jogot formál.
Az oktatás korlátok közé szorított kultúra. A kultúra szabad.”
Lev Tolsztoj

“Iskoláink bizonyos értelemben gyárak, amelyekben a nyersanyagot, a gyermekeket, termékké kell formálni és alakítani. A gyártásra való szakosodásokat a 20. század civilizációjának igényei diktálják, és az iskola feladata, hogy a lefektetett specifikációknak megfelelő tanulókat alakítson ki.”
Ellwood P. Cubberly, Dean Stanford Neveléstudományi Egyetem
1898
„Álmunk az, hogy az emberek tökéletes engedékenységgel adják át magukat formázó kezünknek.”
John D. Rockefeller
Általános Oktatási Bizottság
1906
„Az iskola nagy célja jobban megvalósítható sötét, levegőtlen, rút helyeken.
Uralni kell a fizikai testet,hogy felülkerekedhessünk a természet szépségén. Az iskolának ki kell fejlesztenie azt a képességet, hogy kivonjuk magunkat a külső világból.”
William Torrey Harris
USA oktatásügyi biztos
1889-1906
facebook.com/sevaster1

bg71
info@emberiseg.hu