Gyarmatosító USA
56882
post-template-default,single,single-post,postid-56882,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Gyarmatosító USA

Gyarmatosító USA

Kris Roman, belgiumi politológus szerint Washingtonnak négyévente egy újabb háborúra van szüksége, hogy megakadályozza az amerikai gazdaság összeomlását.

A politológus a Regnum orosz sajtóorgánumnak nyilatkozva kifejtette; a NATO 25 év alatt egy pillanatra sem feledkezett meg arról, hogy végül Oroszország nyersanyagait akarja kisajátítani, és bár eddig nem volt a nyilvánosság felé is igazolható indoka minderre, az ukrán válság ideális ürügyet teremtett egy újabb nagy háború megkezdéséhez. A politológus szerint a legnagyobb probléma jelenleg az, hogy a nyugati országokban még vannak olyan társadalmi rétegek, melyek elfogadják az Oroszország elleni háborús készülődést; az idősebb generációk ugyanis szovjetellenes propagandán nevelkedtek fel, és egy nagyhatalomként működő Oroszországban a Szovjetunió feltámadását látják.

A politológus a lapnak nyilatkozva kifejtette, hogy az Egyesült Államok jelenlegi gazdasága egy olyan sémára épül, aminek a katonai beavatkozások és újabb háborúk generálása nem csak mozgatórugójává, de működési feltételévé is vált.

“A gazdasági növekedés fenntartása érdekében az Egyesült Államok minden 4 évben egy újabb háborút kell kezdjen. Ellenkező esetben a gazdasági növekedés lelassul, és ez mára nem is titok. Washington azonban nem tud egyedül harcolni, vazallus országokra van szüksége a katonai gépezet fenntartásához.”

A politológus szerint az Európai Unió fokozott nyomás alatt áll. Washington arra akarja rávenni az európai országokat, hogy fokozzák katonai kiadásaikat, mert a fegyvergyártó cégek termékeinek eladása az amerikai gazdasági növekedés motorjaként működik. Ha a “szövetséges” országok erre nem hajlandóak, Washington mesterségesen újabb biztonsági kockázatokat állít elő, hogy más országokat rákényszerítsen a katonai kiadások fokozására.

bg71
info@emberiseg.hu