A technológiai munkanélküliségről ismét
56602
post-template-default,single,single-post,postid-56602,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

A technológiai munkanélküliségről ismét

A technológiai munkanélküliségről ismét

Rendszeresen említem az úgy nevezett technológiai munkanélküliség problémáját. A jelenlegi gazdasági rendszerben ez már most problémákat okoz, de a jövőben még többet fog. Akik dolgoznak, rabszolgákként teszik, mert egyrészt egymással harcolnak a munkahelyekért, másrészt éhbérért robotolnak. Egy nemrégiben megjelent írás is erre figyelmeztet: “A technológiai inovációk a társadalomra Németországban dramatikusan ki fog hatni! Az ING-Diba bank tanulmánya szerint a munkahelyek fele a következő évtizedekben el fog tünni. Ez egy szociális bombát jelent.”

munkanelkuliseg

Ezekre a problémákra már közel 7 éve figyelmeztetett a Zeitgeist című filmsorozat, ami nálunk alapmű, mindenkinek látnia kellene. Ezt a kérdést tettem fel Orbánnak is 2010-ben a videómban:

bg71
info@emberiseg.hu