Az indián kultúra etikai kódexe
56153
post-template-default,single,single-post,postid-56153,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Az indián kultúra etikai kódexe

Az indián kultúra etikai kódexe

Az indiánok mélyen spirituális lények, és nagy hangsúlyt fektetnek a környezetük tiszteletben tartására. Hisznek a Föld Anya, az Ég Apa, a Nap Nagyapja, a Hold Nagyanyja szellemében. És ugyanígy tisztelik az összes élő és élettelen dolgot és annak lelkét a földön.

1.Napfelkeltekor imádkozni: a „Nagy Szellem” csak akkor hall, ha beszélsz hozzá! 

2.Legyünk türelmesek azokkal, akik elvesztették belső útmutatásukat. A tudatlan, haragos, féltékeny és kapzsi emberek, valójában mind elveszett lelkek. Azzal segíthetünk nekik, ha útmutatásért imádkozunk számukra.

 

3.Te találd meg Önmagad! Senkinek ne engedd meg, hogy megmondja mi az utad és ki vagy Te. Ez az út csak a Tiéd! Kísérőid lehetnek az utadon…de járni senki nem járhat helyetted!

 

4.Otthonod vendégeinek szentelj nagy figyelmet! Tálald fel nekik a legjobb ételedet, biztosítsd nekik a legkényelmesebb fekhelyet, és végig bánj velük megbecsüléssel és tisztelettel!

5.Soha ne vedd el azt, ami nem a Tiéd! Legyen az egy személy, egy közösség, egy kultúra, vagy a puszta tulajdona. Amiért nem Te dolgoztál meg, az nem is a Tiéd!

 

6.Adj tiszteletet mindennek, ami egyszer visszakerül majd a földbe. Legyen az ember, vagy növény.

 

7.Tartsd tiszteletben más emberek gondolatait, kívánságait és szavait. Hagyd meg mindenki számára az önkifejezés szabadságát.

 

8.Ne terjessz másokról negatív pletykákat. A negatív energia, amit bele raksz az Univerzumba, megsokszorozódva tér vissza hozzád!

 

9.Mindneki hibázhat. És minden hiba megbocsátható.

 

10.A negatív gondolatok megbetegítik az elmét, a testet és a lelket. Törekedj a pozitív hozzáállásra!

 

11.A természet nem értünk van. Hanem a mi részünk. Része a világ családjának.

 

12.Amikor valakinek a szívét bántod, a fájdalma méregként tér vissza hozzád.

 

13.Legyél őszinte mindig, az őszinteség az univerzum tesztje.

 

14.Tartsd meg az egyensúlyt! Törekedj, hogy mind testben, mind lélekben, mind a szívedben erős, tiszta és egészséges legyél! Dolgoztasd meg a tested, hogy erősítsd az elméd! Gazdagítsd lelki tudásod, hogy meggyógyuljanak érzelmeid!

 

15.Hozz egyértelmű határozott döntést, hogy ki vagy te, és hogyan reagálsz a körülötted lévő dolgokra. Vállalj felelősséget a tetteidért!

 

 

16.Tartsd tiszteletben mások magánéletét és személyes terét, a magántulajdon szent és sérthetetlen.

 

17.Légy őszinte magaddal! Nem segíthetsz másokon, ha képtelen vagy segíteni magadon!

 

18.Tiszteld mások hitbéli meggyőződéseit. Ne akard a hitedet ráerőltetni másokra.

 

19.Oszd meg szerencsédet másokkal, jótékonykodj!

 

20.A gyermekek a jövő magjai, ültess a szívükbe szeretetet és öntözd azt bölcsességgel és élettapasztalattal. Amikor felnőttek, adj nekik teret a növekedésre.

 

Fordíotta: Sándor Judit/Jóportál

Forrás: http://in5d.com/
bg71
info@emberiseg.hu