Gonosz Youtube-reklámok?
55662
post-template-default,single,single-post,postid-55662,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Gonosz Youtube-reklámok?

Gonosz Youtube-reklámok?

A minap láttam egy képet a FaceBook-on, miszerint a tudatos polgár nem akar a youtube-on reklámokat nézni és úgyis átugorja őket. Egyfelől megértem, ugyanakkor el kell mondanom, hogy a Google (a Youtube tulajdonosa) az egyetlen cég, amelyik részesedést fizet a reklámjaiból azon felhasználóinak, akik veszik a fáradságot, és dolgoznak velük.

youtube reklam

Jómagam évente készítek 100-120 filmet – előadások, filmek, tudósítások, stb. – a saját költségemen jórészt. Igaz, szerencsére olykor kapok támogatást innen-onnan, de még így is magasabbak a költségeim, mint a bevételek.

Ez nem panasz, ne értse félre a kedves olvasó. Szeretem csinálni, amit csinálok, sok a pozitív visszajelzés és a köszönet. Ez elhivatottság kérdése.

Szerencsére egyre többen lépnek a tudatosodás útjára és a Youtube-on is egyre több olyan csatornát találunk, akik igazabb híreket és fontosabb infokat közvetítenek az emberek felé, mint a közszolgálati és kereskedelmi tévék együtt véve.

Jómagam csak azért nézek néha végig egy-egy reklámot, vagy hagyom lefutni, esetleg rá is klikkelek a vicc kedvéért, mert tudom, hogy az adott csatorna üzemeltetőjének ez pénzt hoz.

Nekem is rendszeresen küld a Google írországi fiókja némi pénzt a filmjeimre tett Google-reklámok után. Általában ezer látogatás hoz egy dollárt, vagyis 200 forintot. Tehát egy látogatás nagyjából 20 fillért ér, ha valaki hajlandó nem átugrani a reklámot. Az sem minden film után.

Szóval értem én a reklám-ellenességet, de annak a 20 fillérnek egyéb jelentősége is van. Tehát kedves Emberiseg.hu látogatók, mindenki maga döntse el, hogy átugorja-e a reklámokat, vagy hagyja lefutni (megnézni nem muszáj).

Hozzá kell még tennem, hogy ez az egyetlen cikk, amit valaha írtam, s fogok írni reklámok védelmében – s ez is csak bizonyos összefüggésekben él.

bg71
info@emberiseg.hu