Cipruson bevezették az alapjövedelmet
55499
post-template-default,single,single-post,postid-55499,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Cipruson bevezették az alapjövedelmet

Cipruson bevezették az alapjövedelmet

Tavaly már tudósítottunk róla oldalunkon, de akkor még csak terv volt. Svájcban is megszavazták, de arra csak legyintettünk – nekik könnyű – mondhattuk. De Ciprus???

A ciprusi feltétel nélküli alapjövedelem nyár óta felnőtteknek havi 480 Euro, 14 év alatti gyermekeknek 144 Euro. A rendszer az alacsonyabb munkajövedelműek keresetét kiegészíti az alapjövedelem összegéig, illetve ha az kevesebb, mint a háztartás valós igényei, függetlenül mindezt attól, hogy munkanélküli, nyugdíjas vagy önálló vállalkozó az egyén. A minimális garantált jövedelem élelmiszerre és alkoholmentes italokra, ruházatra, víz-, áram-és üzemanyag-ellátásra, személyi higiéniára, közlekedésre és a távközlési szolgáltatásokra, valamint szórakozásra is költhető. Az alapjövedelem bevezetése nem érinti a szociális juttatásokat, a fogyatékkal élőket, a hallgatói támogatásban, családi pótlékban részesülőket, az egyszülős családokat illetve a menekült programban résztvevőket.

No comment…

bg71
info@emberiseg.hu