Az összes pártot feljelentette
55449
post-template-default,single,single-post,postid-55449,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Az összes pártot feljelentette

Az összes pártot feljelentette

Alkotmányos jogainak sérelme miatt beperelte az összes Magyarországi pártot Várady Zsolt, az iWiW alapítója. Pontosabban az összes, 1990 óta parlamentbe került pártot, a Demokratikus Koalíciótól kezdve a KDNP-n és a Fideszen át az Egyesült Kisgazdapártig, és a többieket is.

Az október 10-i keltezésű feljelentést azzal indokolta, hogy a pártok olyan adórendszert alakítottak ki, amelyben „lehetetlen a vállalkozásom fenntartani anélkül, hogy adócsalásra, adóelkerülésre kényszerüljek”. Várady Zsolt szerint ez akkor is érvényes, ha munkaadó, de akkor is, ha munkavállalóként dolgozik – olvasható a a Vs.hu-n.

Szerinte ezek az alkotmányos jogok sérülnek az adórendszer miatt:

  • a tisztességes gazdasági versenyhez való jog;
  • a vállalkozás joga,
  • a gazdasági verseny szabadsága
  • az egészségét, biztonságát és méltóságát tiszteletben tartó munkafeltételekhez fűződő jog.

Azt gyanítja, hogy a politikai pártok „szándékosan tartják nyomás alatt a magyar társadalmat azért, hogy így zsarolhatóvá és manipulálhatóvá váljanak, és ne maradjon se energiájuk, se lehetőségük arra, hogy hangot adjanak egyet nem értésüknek: jobb, ha mindenkinek vaj van a fején, mert így könnyebben sarokba szoríthatóak.”

Várady közleményében az is szerepelt, hogy a feljelentés egy kampány része, amellyel az adófizetési morál javulását szeretné elérni.

————————————————

Én továbbgondoltam az ügyet. Mi lenne, ha több ezren, több tízezren csatlakoznánk ehhez a feljelentéshez? Akinek van kapcsolata Várady Zolthoz, kérem jelezze nekem (Both Gábor) a 20 – 927 6708-as számon, hogy felvethessük ennek lehetőségét. Utána várjuk azokat is, akik csatlakoznának a feljelentéshez.

bg71
info@emberiseg.hu