Atlantisz és Lemúria
54853
post-template-default,single,single-post,postid-54853,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Atlantisz és Lemúria

Atlantisz és Lemúria

Ugye mindenki hallott már a két legendás szigetről? Vajon tényleg léteztek? Honnan kaphatunk erre választ? A mai cikkből kiderül.

Mindkét őskontinens létezésére tudományos bizonyíték vannak. Mondanom sem kell, hogy az Atlanti-óceán Atlantiszról kapta a nevét (nem pedig fordítva). Itt, Amerika és Európa között terült el a hatalmas sziget. A víz mélyén búvárok meglepő leletekre bukkantak. Paloták, lépcsők, emberkéz alkotta csodálatos épületek maradványait találták meg.  Az óceán mélyén található kőzetekről vizsgálatok után több geológus is úgy nyilatkozott, hogy csak levegő hatására alakulhatott ki. Ebből az következik, hogy valamikor a felszínen volt!

Lemúria, más néven Mu vagy Gondvána a Föld másik részén, a Csendes-óceánban terült el. Lemúria 18000 éve, Atlantisz 12000 éve süllyedt el (érdekes módon a golf áramlat ekkor változtatott irányt és a bolygónk mágneses tere is ekkor változott meg).

Egyáltalán honnan tudunk róluk? A válasz talán meglepő, de nagyon egyszerű: a mítoszokból. Az ókori mítoszok megőrizték és továbbhagyományozták az előző emberiség létezését.

Az Atlantisz szót Platón (Kr. e. V. századi filozófus) Krítiász című művéből ismerjük. Ő honnan tudott róla? Egyiptomban hallotta. És honnan tudtak az egyiptomiak az elsüllyedt kontinensről? Onnan, hogy innen eredeztették magukat. Úgy vallották, ők nem őshonosak Észak-Afrikában, hanem a sziget elsüllyedésekor ide menekültek. Ebben a gondolkodásmódban nem voltak egyedül. Más népek is Atlantiszt vallják őshazájuknak: a kelták, az irániak, a mayák az észak-indiaiak is. De találunk rá utalást a görögöknél, sőt kapaszkodjunk meg, a magyaroknál is.

És mi a helyzet a másik hatalmas ősi kontinenssel? A kínai, dél-indiai, hawai-i, maori, húsvét-szigeteki, óceániai, polinéziai, maldív-szigeteki népek egy hatalmas csendes-óceáni szigetről eredeztetik magukat.

Ezek a népek- mindkét sziget esetében – nem tarthattak kapcsolatot egymással. Véletlen lenne, hogy ugyanarról a két szigetről beszélnek? Nem valószínű! Más, legendákból ismert sziget maradványait is találták már meg a tenger mélyén. Ilyen Dváraka. Ebből mára egy víz alatti múzeumot hoztak létre.

Milyen kultúra volt a két szigeten? Miért süllyedtek el? Hogyan menekültek ki onnan a mai népek ősei? Kiemelkedhetnek-e valaha? Ezekre a kérdésekre is tudjuk a választ!

Forrás: http://aranykorezoteria.blog.hu/2014/06/16/atlantisz_es_lemuria

bg71
info@emberiseg.hu