2 fa 1 éve
54439
post-template-default,single,single-post,postid-54439,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

2 fa 1 éve

2 fa 1 éve

Ahol lakom (pillanatnyilag, és már remélhetően nem sokáig: Gazdagrét), a konyhaablakból naponta készítettem egy-egy képet 2 fáról egy éven keresztül 166 napon.
Részlet az “Útmutató az Élethez a Föld nevű bolygón” című könyvemből. A dolog pikantériája, hogy e videó nyomán az egyik admin (Kunya Kristóf) véglegesen kitiltott a lakótelep facebook-os csoportjából. Lelke rajta.

“A DNS-ünk ugyanabból a DNS-ből teremtetett, amiből a fáké. A fa azt lélegzi be, amit mi kilehelünk. Amit a fa kilélegez, arra van szükségünk nekünk. Tehát a fákkal közös a sorsunk. Mi mindannyian a Földből származunk. Efféle mondatok sosem hangzottak el órákon, s gyanítom, ma sem ez az alapvető megközelítés az oktatásban.

Az iskolai tankönyvek általában anyagelvűen közelítenek meg mindent. Mai világunkban csak azt tanítják, legtöbben azt ismerik, melyiknek van ehető gyümölcse, melyikből érdemes bútort vagy egyéb tárgyat készíteni, vagy éppenséggel melyiknek milyen a fűtőértéke. Az élő fával és annak hatásaival ritkán szoktak foglalkozni.

A fa-terápiát már az ókori görögök és rómaiak, a kelták és az indiánok is alkalmazták. Ők úgy tartották, hogy a fáknak szellemük, lelkük van, akik képesek erőt adni, segíteni rajtunk. A fa-terápiát a természetgyógyászatban is használják, amióta rájöttek, hogy a fáknak gyógyító erejük van. A fák földből, vízből, levegőből, a napfényből, és a kozmoszból szívnak magukba energiát. Erős pozitív aurával rendelkeznek, ami azonnal érezhető, mihelyt belépünk egy fa koronája alá. A fa energiája jótékonyan hat ránk: megtisztítja az energiamezőnket, oldja a feszültséget, megnyugtat, és erővel, pozitív energiával tölt fel. A természetben járva nem ostoba hóbort fákat ölelgetni, szorosabb kapcsolatba kerülni élő mivoltukkal. Különböző fáknak különböző hatásuk van.

Nagyvárosok parkjaiban, lakótelepeken — például ezen is, ahol élek — számtalan fa van. Sosem gondolunk rájuk. Itt Gazdagréten több, mint 30 ezer ember él, de érdekes eredmény születne, ha statisztikailag felmérnénk, ki, mikor ment oda akár csak egyetlen fához, hogy megölelje, megérintse, szóljon hozzá néhány szót. Közönyösek az emberek a fák iránt. Pedig tudtukon kívül ők is hatnak a fákra. Amikor azok tavasszal pompázatos virágzásnak indulnak, csodálatosak tudnak lenni, és felhívják magukra a figyelmet. Az emberek kinéznek a panelházak ablakain, és megállnak egy pillanatra — de szépek a fák — gondolják. A gondolat pedig energia, és a fa érzi ezeket az energiákat. Ebben biztos vagyok.”

bg71
info@emberiseg.hu