Lehetőség vidéken
53457
post-template-default,single,single-post,postid-53457,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Lehetőség vidéken

Lehetőség vidéken

Sokszor próbálunk arra ösztönözni embereket és családokat, hogy telepedjenek le vidéken (jómagam is ezt teszem hamarosan, az előkészítése már folyamatban van). Az aggodalom tárgya mindig az, hogy “de miből fogunk megélni”? A visnyeszéplaki “javasasszony” nem győzi a megrendeléseket….

Mentából fogkrémet, tojáshéjból gyógyszert készít egy javasasszony. Nem csupán a falubéliek járnak hozzá: azt mondja, hogy nem győzi a megrendelést. 

Tojáshéjkapszula meszesedésre, fagyöngy kapszula érrendszeri betegségekre, ezüst-kolloid csepp vírusok ellen. Csak néhány csodaszer, amit a civilizációtól elzárva, egy visnyeszéplaki házban kísérletezett ki egy természetgyógyász. Termékeit nemcsak a helyiek kedvelik. Azt mondja: nem tud annyit gyártani, mint amennyit vinnének belőle.

Kalandos út vezet a visnyeszéplaki természetgyógyász otthonába. Autóval szinte lehetetlen ide eljutni. Megérkezvén gerendákról lógó gyógynövénykert tárult elénk. Van itt csalán, menta és zsálya is.

A dobozokból hamar előkerültek gyógykészítményei. A teakeverékek, csodakapszulák és cseppek.

20 éve foglalkozik gyógynövényekkel. Azt mondja mindennek a titka a jó alapanyag. Ottjártunkkorfagyöngyöt tört össze apró darabokra, ebből kapszula készül: – immunerősítő, szív-és érrendszeri betegségekre, a legfrissebb kutatások szerint rákellenes hatása is jelentős. –

– A parlagfű kapszula az allergiát, a tojáshéjkapszula pedig a meszesedést gátolja. Az ezüst-kolloid oldatait vírusok ellen, cseppjeit pedig számos betegség ellen ajánlja – árulta el Bódisné Gál Éva.

gyogyi2

Anikó a ma gyártott tejtermékeit pakolta otthonában. Amit nem fogyasztanak el, elcserélik. Például Éva kedvelt gyógykészítményeire.

– Ilyen életmód mellett nem olyan nagy a szerepe a pénznek, mint mondjuk egy városban sokkal jobban kiszolgáltatott az ember a keresetének – árulta el Zajáné Elek Anikó.

A faluban élők szinte mindent megpróbálnak helyben megtermelni. A gyógykészítmények mellett sokan az élelmiszert is otthon állítják elő.

Forrás és video az oldalon: http://kapos.hu/hirek/kis_szines/2013-11-14/fuben_faban_gyogymod_mindenfele_nyavajara.html

bg71
info@emberiseg.hu