Emberiseg.hu 99 pont – 1. rész
53278
post-template-default,single,single-post,postid-53278,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Emberiseg.hu 99 pont – 1. rész

Emberiseg.hu 99 pont – 1. rész

Nyolcrészes adássorozat indult az Online Nemzetközi Tudáspont segítségével. Első adásunk október 30-án volt, ahol elkezdtük a 99 pont megbeszélését. Az első részben az államigazgatás működése volt a téma.

MÁSODIK ADÁS: 2013. november 4., hétfő, 19 óra. Csatlakozzatok élőben!

Az első adást megnézhetitek felvételről itt:

A második adásba bárki bekapcsolódhat élőben, hogy kérdéseket tegyen fel, megossza a véleményét! Csatlakozzatok! Csupán erre a linkre kell kattintani est héttől bármikor, amíg az adás tart, és máris bent vagytok:
https://www.videocontrolpanel.net/meetings/join.aspx?token=193240113183147215087103015130103010027028145096087044060227177078044177028161001159028137020054

A második adás témája:

2. Gazdaság: ipar, adó, pénzügy és bankrendszer, foglalkoztatás, energetika, közlekedés

19. Támogatnád-e, hogy a magyarországi külföldi tulajdonok (minden területen: ingatlanok, cégek, földterületek, stb.) Internet történő nyilvánosságra hozatalát?

20. Támogatnád-e a földterületek, ipari létesítmények, üzemek elsősorban közösség- és nemzetbarát új működtetés-szabályozásának kidolgozását?

21. Támogatnád-e egy országos érték-térkép elkészítését? Magyarázat: Pázmánd mintájára – ahol pontos felmérés készült arról, ki mihez ért, mit dolgozna szívesen, milyen önkéntes tevékenységre hajlandó a közösségért, és mindehhez milyen tudással és erőforrásokkal rendelkezik.

22. Tennél-e törekvéseket arra vonatkozóan, hogy hazai üzemek, gyárak újra működni kezdjenek lehetőleg hazai közösségi tulajdonban

23. Támogatnál-e olyan törvényeket, amelyek többségi állami tulajdonba helyeznék az energia-cégeket, élelmiszer-ipari termelést és cégeket, valamint a telekommunikációs ágazatokat?

24. Civil szervezetek bevonásával és támogatásával támogatnál-e széleskörű országos programot a lemaradt rétegek felzárkóztatása érdekében?

25. Támogatnál-e olyan lobbi-törvényt, amely lehetővé tenné szűk érdekcsoportok és képviselőik szankcionálását abban az esetben, ha az a széles közösség érdekeivel ellentétesen történik?

26. Ösztönöznél-e olyan rendelkezéseket, amelyek támogatják az önkéntes tevékenységek megerősödését előnyökhöz történő juttatással, valamint új kaláka-törvény megalkotásával?

27. Támogatnád-e az alanyi jogon járó juttatások rendszerének kidolgozását a jogok és kötelezettségek arányának figyelembevételével? Magyarázat: alanyi jogon járó otthon, energia, élelmiszer, tömegkommunikáció, szociális ellátás, oktatás területeken.

28. Támogatnál-e komoly lépéseket a készpénz forgalom visszaszorítására, az elektronikus fizetőeszköz bevezetésére a bűncselekmények és korrupció visszaszorításának érdekében egy új, közösségi bankrendszeren belül?

29. Támogatnád-e a létrehozását 100 százalékban magyar, közösségi tulajdonú banknak és bankrendszernek, nemzetközi érdekektől független hazai fizetőeszközzel?

30. Támogatnád-e kettős pénzrendszer kialakítását svájci mintára, amely a jövőben védené a hazai gazdaságot a nemzetközi válságok hatásaitól?

31. Támogatnál-e olyan törvényeket, amelyek visszaszorítanák a gátlástalan profit szemléletet a gazdaságban a közösségi értékek és az erőforrás alapú gazdaságra való fokozatos áttérés jegyében?

32. Támogatnál-e megoldási javaslatokat a világot fenyegető, úgynevezett technológiai munkanélküliség orvoslásának tekintetében?

33. Támogatnál-e hazai kezdeményezéseket, amelyek visszaszorítják a magyar gazdaságban túlzott mértékben jelenlévő külföldi monopóliumoknak való kiszolgáltatottságot? Például hazai, állami tulajdonú áruházlánc felfejlesztésével.

34. Támogatnál-e olyan adórendszert, amelyben a munka megadóztatása folyamatosan csökkenhetne, majd eltűnhetne?

35. Támogatnál-e olyan többszintű adórendszert, amelyben az adónál az alapvető élelmiszerek és fogyasztási cikkek adója nagyon alacsony, a luxus fogyasztási cikkek, és káros termékek (cigaretta, bizonyos alkoholfajták) adótartalma pedig magas lenne?

36. Támogatnád-e a tömegközlekedés rendszerének átalakítását észtországi mintára? Magyarázat: Tallinban 2013. január 1-től a talliniak számára ingyenes a tömegközlekedés, a tanulók számára pedig az egész országban.

37. Támogatnál-e meghatározó lépéseket a vasúti- és vízi személy- és áruszállítás fejlesztése érdekében?

38. Támogatnád-e magyar ötletbank létrehozását állami támogatással és felügyelettel, amely nem gátolná, hanem ösztönözné a hazai találmányok megvalósítását, és megóvná őket a multinacionális ellenérdekeltségekkel szemben?

bg71
info@emberiseg.hu