Fukushima mutáns növényei
52075
post-template-default,single,single-post,postid-52075,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Fukushima mutáns növényei

Fukushima mutáns növényei

Mutáns gyümölcsök és zöldségek fotóit közölte egy koreai weboldal. A zöldségekben és gyümölcsökben az a közös, hogy mind a Fukushima-i reaktor környékén teremtek, ott, ahol ezelőtt 2 éve megtörtént a nukleáris baleset.

Amint a képek is mutatják, a termések igen bizarr formákban növekedtek.

A szakemberek szerint ez a magas rádióaktivitásnak tudható be, és azt is megjósolták, hogy a Fukushima-i zöldségek több száz évig hoznak majd ilyen mutáns zöldségeket, írja az MSN.com.

A Fukushima Daiichi nukleáris atomerőmű, amely jelenleg nem működik, az egyik legnagyobb nukleáris központ volt a világon.

fukushima2

fukushima3

fukushima4

fukushima5

fukushima6

A 2011 március 9-i földrengés és az ezt követő tzunami következtében be kellett zárni az atomerőművet. A földrengés tönkre tette a reaktor hűtési berendezését, ez pedig rádióaktív szivárgást eredményezett. A lakosságot evakuálták, a japán kormány pedig tiltott területté nyilvánította az atomerőművet.

1cyPwxa

aslPyEU

jzWy9tA

KtMiine

pB2Y05T

qi68Xe9

uL4Urpe

Forrás: http://twice.hu/vilag/2-evvel-a-nuklearis-katasztrofa-utan-igy-neznek-ki-a-fukushima-i-novenyek

 

bg71
info@emberiseg.hu