Mini Magyarország Szarvason
10409
post-template-default,single,single-post,postid-10409,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Mini Magyarország Szarvason

Mini Magyarország Szarvason

A makettparkban (Szarvasi Arborétum) több tucat hazai történelmi helyszín és épület makettje készült el: a szegedi dómot, a Széchenyi Lánchidat, a kecskeméti Cifrapalotát vagy akár az egri várat is megtalálhatjátok itt, kicsiben.


A szarvasi Mini Magyarország a brüsszeli Mini Europe ihlette. Célja, hogy hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit bemutassa. Közel 9 hónapon át, 12 szakember, és több mint 50 kivitelező munkás építette a parkot, mintegy 70 millió forintból.

foto2

foto3

Az új turisztikai látványosság nem csak családi és baráti kirándulások, hanem rendhagyó történelemórák és akár csapatépítő tréningek számára is kiváló célpont. Néhány óra alatt bebarangolhatjuk egész Magyarországot, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseménye elevenedik meg a szemünk előtt.

Mini Magyarország makettpark nyílt Szarvason

Fotók: Rosta Tibor

A Szarvasi Arborétum élővilágával hangolták össze a munkálatokat, és még arra is figyeltek, hogy a mozgáskorlátozottak is megtekinthessék a makettparkot.

Forrás: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/megnyilt-a-mini-magyarorszag/

bg71
info@emberiseg.hu