Emberiseg.hu hálózat
9910
post-template-default,single,single-post,postid-9910,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Emberiseg.hu hálózat

Emberiseg.hu hálózat

Kedves Barátaim,

köszönettel fordulok mindazokhoz, akik eddig kitöltötték a kérdőívünket (http://kerdoivem.hu/kerdoiv/610608612/), és örömmel jelenthetem, hogy befejeződött a feldolgozás annak érdekében, hogy a tenni akaró emberek ne csak az Interneten, virtuálisan tarthassák a kapcsolatot, hanem lakóhelyükhöz közel akár személyesen is bekapcsolódhassanak valamilyen tevékeny közösségbe, vagy kialakíthassanak egy ilyet. A kérdőív továbbra is él, az újonnan kitöltők adatait folyamatosan dolgozom fel.

Miért fontos, hogy hálózattá szerveződjünk? Ahhoz, hogy komolyan vegyék mindannyiunk véleményét, jó értelemben vett erőt és egységet kell felmutatnunk. Együtt. Amennyiben ott vagyunk mindenhol, és együtt tudunk dolgokat véghezvinni – mindenki egy kicsit a saját erejéhez mérten – megkerülhetetlenek leszünk.

Nézzük a tényeket:

A kérdőívet eddig 601 ember töltötte ki, de nem minden adat volt használható.

Baranya megye – 27 ember / 9 település – főleg Pécs

Bács-Kiskun megye – 21 ember / 12 település – főleg Kecskemét

Békés megye – 16 ember / 9 település – főleg Békéscsaba

Borsod megye – 29 ember / 11 település – főleg Miskolc

Csongrád megye – 29 ember / 11 település – főleg Szeged

Fejér megye – 13 ember / 8 település – Székesfehérvár és Dunaújváros

Győr megye – 22 ember / 9 település – Győr és Sopron

Hajdú megye – 25 ember / 9 település – főleg Debrecen

Heves megye – 10 ember / 4 település – főleg Eger

Jász megye – 12 ember / 6 település – főleg Szolnok

Komárom megye – 27 ember /10 település – Tatabánya, Esztergom, Komárom

Nógrád megye – 6 ember / 5 település

Pest megye – 70 ember / 46 település

Somogy megye – 11 ember / 8 település – Siófok, Kaposvár

Szabolcs megye – 12 ember / 4 település – főleg Nyíregyháza

Tolna megye – 5 ember / 4 település

Zala megye – 11 ember / 5 település – Nagykanizsa, Zalaegerszeg

Vas megye – 10 ember / 6 település – főleg Szombathely

Veszprém megye – 17 ember / 12 település – főleg Veszprém

Összesen 373 ember – 188 településen vidéken

Budapest 153 ember

Határon túl nagyjából 50 ember több országban (ez az adat még feldolgozás alatt van).

Lehet azt mondani, hogy csak 600 ember, csak 188 település. Erre viszont mondok egy példát. Egy hete magokat ültettem, hogy palántákat neveljek tavaszra. Egy nagyvárosi panelház konyhájában. A tenyeremben elférő pici papírzacskókban 80-100 mag volt. Paradicsom és paprika. Mára már kibújtak a földből, nőnek, tavasszal kiültetem, és nyáron 250-300 kiló termést fogok betakarítani. A tenyeremben elférő magokból.

Mert ha jó szándékkal, jó dolgot teszel, a gondviselés is megsegít.

A következő napokban minden egyes embernek személyes üzenetet küldök, és felkérek mindenkit, hogy a megyéken belül az emberek kapcsolódjanak össze egymással. Vegyék fel a kapcsolatot, ismerkedjenek, esetleg, ha tehetik, találkozzanak. Ez a levélküldés mindenki számára március elsejéig megtörténik.

Emellett több közösséget is megkeresek, hogy a körök bővüljenek, sőt, a megyékben ezt kérni is fogom mindenkitől. Bővülni fogunk – folyamatosan és gyorsan.

Amikor kialakulnak ezek a megyei kis csoportok, szeretném, ha minden csoport választana egy kapcsolattartót, aki a többi megyével és velem is tartja a kapcsolatot. Nem vezetőt, nem elöljárót, nem főnököt. Ez nem hierarchia, hanem hálózat. Egyenrangú emberek független csoportja.

Egy kapcsolattartó csak azért kell, hogy nekem ne kelljen 600 emberrel egyszerre ugyanarról beszélnem, és a 600-nak sem másik 600-zal. Főleg, ha már 6000-en, vagy 60 ezren leszünk. Mert leszünk, ebben biztos vagyok.

Ahogy bővül a megyén belüli MAG-ok száma, értelemszerűen több kis csoport alakul majd. Megyéken belül a nagyobb településeken, vagy akár a kisebbeken is.

TERVEK

Szeretnénk megszervezni, hogy 2-3 hetente ezek a csoportok vagy közös helyen, vagy ki-ki otthon részt vegyen a magyarság kollektív tudatállapotának emelését célzó együttes meditációkon.

Akitől ez távolabb áll, nem baj. Rá majd más dolgokban számítunk.

Tavasztól szeretnénk megszervezni az aláírásgyűjtést az európai polgári kezdeményezésre az alapjövedelemmel kapcsolatban – részletek hamarosan a honlapon.

Aztán jön a többi ötlet és elképzelés. Amiket nem csak nekem kell kitalálnom, hanem valamennyiünknek közösen. Bárki felvethet bármilyen kezdeményezést, én nem főnök vagy vezető vagyok, hanem az, aki megpróbálja összekötni a szálakat.

Aki még nem töltötte ki a kérdőívet, és szeretné megtalálni a hasonlóan gondolkodókat, tegye meg, hogy segíthessek.

Ha már kitöltötte a kérdőívet valaki, és március 1-ig mégsem érkezik semmilyen üzenet az általa megadott mail címre, küldjön egy üzenetet nekünk (info@emberiseg.hu). Csak a neve kell, az elérhetősége (e-mail) és az, hogy melyik megye melyik településén él.

Ha egy-egy megyében vannak kis közösségek, csoportok, és még nem jelezték létüket, de szeretnének új embereket bevonni magukhoz, jelezzék nekem, hogy ezt is koordinálhassam.
Folytatás hamarosan…
Szeretettel és barátsággal: Both Gábor (Emberiseg.hu)

bg71
info@emberiseg.hu