Segítséget kért a delfin
9501
post-template-default,single,single-post,postid-9501,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Segítséget kért a delfin

Segítséget kért a delfin

Hawaii – A búvárokhoz fordult segítségért egy horgászzsinórba tekeredett delfin Hawaii partjainál, a szerencsétlen emlős addig mutogatta magát, amíg az egyik merülő észre nem vette szorult helyzetét.

Keller Laros és csapata éjszakai rájamegfigyelésen volt, amikor a harmincméteres mélységben kivilágított területen egyszer csak feltűnt egy delfin. Az állat hosszan válogatott, míg aztán kipécézte magának Larost, akit elég bizalomgerjesztőnek tartott a mentőakcióhoz.

– Odaúszott hozzám, gyakorlatilag nekem jött, és azonnal mutatta, mi a baj – mondta Laros. – Láttam, hogy a bal első uszonyára tekeredett a zsineg, amely aztán az egész testét körbefogta, és a horog is beleállt. Megpróbáltam letépni, de féltem, hogy még komolyabb sérülést okozok, így inkább levágtam a drótot. A delfin érezhette, hogy segíteni akarnak rajta, mert akkor sem úszott el, amikor Laros kést rántott, és azzal esett a zsinegnek. Sajnos nem sikerült az összes béklyótól megszabadítani, mert a vízi emlősnek idővel fel kellett mennie a felszínre levegőért, de legalább a horgot és a sérülést okozó zsineget eltávolították róla.

Forrás: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/segitseget-kert-a-delfin-a-buvartol-video-2170409

bg71
info@emberiseg.hu