Millák a millának – honnan is?
8649
post-template-default,single,single-post,postid-8649,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Millák a millának – honnan is?

Millák a millának – honnan is?

Még az október 23-i demonstráció előtt bejelentkezett Juhász Péternél, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) nevű szervezet elnökénél Richard Field amerikai vállalkozó, hogy támogatná az ellenzéki mozgalmat, írja a HVG című hetilap.

Field Magyarországon többek között az LMP támogatójaként lett ismert, illetve azzal, hogy ő volt az ötletgazdája annak az akciónak,a melynek keretében 2011 áprilisában a Vöröskereszt szervezésében Gyöngyöspatáról háromszáz cigány nőt és gyermeket szállítottak el. Az üzletmeber ezt követően közölte: elhagyja Magyarországot.

De gondolkodjunk csak tovább egy kicsit. Miért érdeke egy amerikai “vállalkozónak”, hogy egy, az USA-tól távoli, világpolitikai szempontból jelentéktelen tényezőjű ország leendő kis pártját támogassa? Akárhogyis, nekem John Perkins gazdasági bérgyilkos jut eszembe. Valamiért azt gondolom, hogy valójában bizonyos érdekcsoport (háttérhatalom ?) mozgósítja magát, hogy lezsírozza a jövő fogaskerekeit, ami az ő gépezetükben működik. A jóságos Richard bácsi tehát így máris érdekes fényben fluoreszkál… És ezt a Millások, és Juhász Péter benyeli? Ráadásul, ahogyan az Index cikke írja: “„Pénzt még egyelőre nem kaptunk” – mondta Juhász a HVG-nek. A támogatás jelenleg abból áll, hogy Field finanszírozza a Milla-elnök november 3-án kezdődő egyhetes útját az Egyesült Államokba. Ennek célja a mozgalom megismertetése a lehetséges támogatókkal, a találkozók egy részét Juhász szervezi a saját kapcsoltai révén, néhányat pedig Field.” – egyszóval a szőnyeg szélére áll Juhász, mint anno Kádár Moszkvában, az őt követők meg mindig máshol. Csak éppen nem Budapesten, vagy épp a saját támogatóik előtt. Több, mint furcsa.

Both Gábor

bg71
info@emberiseg.hu