Csíkok az égbolton
8372
post-template-default,single,single-post,postid-8372,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Csíkok az égbolton

Csíkok az égbolton

Nem szeretem a pejoratív „összeesküvés elméletek” jelzőt, mert ezt arra találta ki a háttérhatalom, hogy ellehetetlenítse, a pálya szélére tolhassa azokat az embereket, akik dolgokat máshogy látnak vagy fel akarják hívni a figyelmet bizonyos jelenségekre, igazságokra.

De tudnunk kell, hogy sajnos manapság azért létezik ennyi elmélet, mert a nagy részüket maguk az irányítók kreálják azért, hogy minél nehezebb legyen kibányászni közülük azokat az információkat, melyek valóságtartalommal rendelkeznek, és ismeretük valóban fontos lenne a számunkra, ám rájuk nézve igen kellemetlen következményekkel járhatnának. Az a véleményem, hogy sok elméletet pontosan a háttérhatalom terjeszt, a minél nagyobb információs káosz érdekében. A hisztéria és a pánikkeltés is csak a mindenkori irányító rétegek kezében válik valódi fegyverré, az oszd meg és uralkodj valamint a zavarosban halászás irányelveinek tükrében. A mai kor agyoninformált és agyonszórakoztatott emberének elég, ha csak egyet bemutatnak ezekből a részigazságokat kombináló és könnyen „lebuktatható” elméletekből, utána már ha valamire a fősodratú (mainstream) média és a megmondóemberek rásütik, hogy összeesküvés elmélet, a gondolkozásra képtelen tömegek már azon is röhögni fognak és legyinteni rá, ami valójában lehet, hogy a legsúlyosabb igazság. Az úgynevezett „összeesküvés-elméletekkel” azért kell csínján bánni, mert egy részük leellenőrizhetően és valóban igaz, más részük ügyesen kombinálja a valós elemeket a hamisakkal egy részük pedig bizonyíthatatlan, vagy szándékos hazugság.

 

  • Mi az amit látunk? – A jelenség és annak elemzése.

 

Szándékosan nem kezdem a chemtrail, magyarul kémia csík elméletének leírásával. (chemical trail összevonásából keletkezett a chemtrail az angolban) Egyrészt az oldalunkon is foglalkoztunk már az elmélettel és annak aspektusaival -LINK-, másrészt elég tekintélyes mennyiségű anyag található már erről az interneten. Ha egy jelenséget elemezni szeretnénk, akkor minél hitelesebb és direktebb forrásokra kell támaszkodnunk. Ami a legközvetlenebbül a rendelkezésünkre áll, az pedig a személyes megfigyelések. Ebben a cikkben tehát az általam egy év alatt végzett megfigyelésekre és a saját ismeretségi körömben általam szavahihető emberek megfigyeléseire fogok támaszkodni, a chemtrail elméletet csak dióhéjban foglalom össze.

Kattints az alábbi képre, a galéria többi képéhez! (A képek saját készítésűek)
A fizikai, optikai jelenség:

Repülőgépek nyomában maradó, csíkszerű nyomok az égbolton. Ezek különböző alakzatokat ölthetnek, olykor teljesen „szürrealisztikus” látványt nyújtva (lásd a fentebbi képeket, melyek saját felvételek).

Erre a jelenségre mai tudomány igen egyszerű magyarázattal szolgál, ez a kondenzáció magyarán párakicsapódás melyet alább dióhéjban ismeretetek. A kondenzáció fizikai jelenség, valós magyarázat, melyet bárki kísérleti módszerekkel is leellenőrizhet.

A kondenzcsíkról:

„Egy mesterséges „felhő”, melyet repülőgépek vagy rakéták hajtóműveinek kipufogógázai hoznak létre. A hajtóművek üzemanyagának elégetésekor jellemzően szén-dioxid, vízgőz, nitrogén-oxidok és korom képződik. Az alsó troposzférában, kb. 10 km magasságban -40 °C körüli a hőmérséklet, azaz az ott lévő levegő már csak nagyon kis mennyiségben tud vízgőzt felvenni és már egy viszonylag alacsony abszolút nedvességtartalom esetén is telítetté válik. Ha a hőmérséklet a harmatpont alá csökken, akkor a vízgőz már a repülőgép mögött néhány méterrel kondenzálódik és megfagy, illetve reszublimálódik. Az így létrejövő jégfelhő a cirrusfelhők közé sorolandó (Cirrus aviaticus)
Rakéták hajtóanyagának elégésekor vízgőz, korom és a hajtóanyagtól függően egyéb szilárd égéstermék keletkezik, ezekből az előbb leírtak szerint képződik a kondenzcsík. A szilárd hajtóanyagú rakéták üzemanyaga ammónium-perklorát és alumínium, melyből az elégés során egy vastag, sósavból és alumínium-oxidból álló aeroszol képződik, ez tehát nem keverendő össze a kondenzcsíkkal.”

  • Mi a „chemtrail elmélet” és mi a valóság?

A chemtrail elmélet röviden:

Csíkok az égbolton. Így egyszerűsíteném le azt a bárki által vizuálisan leellenőrizhető tényt, amely a chemtrail elmélet alapját képezi. Az elmélet szerint ezek a csíkok nem a hajtőművekből származnak, hanem speciális aeroszolos permetezésre alkalmas, nanotechnológiás porlasztószerkezetek használata által jönnek létre. Ezek a csíkok hosszabb ideig képesek a levegőben megmaradni, és kémiai ágenseket tartalmaznak (bárium, alumínium és további feltételezett komponenseket) továbbá ploymer-mikroszálakat. A kémiai csíkok továbbá lehetnek olyan anyagok is, melyek közvetlenül alkalmasak úgynevezett felhőmagvasításra, csapadékképzésre, vagy olyan anyagokat (pl. alumínium nano-részecskék) melyek diffúziós réteget képezhetnek az alsóbb légrétegekben, ezáltal fényvisszaverő és elektrosztatikus hatásuk egyaránt használható éghajlat módosításra, többek között kombinálva a HAARP rendszerrel is, mely további elméletek kiindulópontja.

A permetezések feltételezett céljai: időjárás módosítás, a lakosság testi és szellemi képességeinek befolyásolása, „agykontroll”, népességcsökkentés. (Morgellons betegség, méhkolóniák pusztulása is ide csatolódik) Ezt speciális technológiákkal felszerelt permetezőgépek végzik, felségjel nélkül, a háttérhatalom megbízásából és a bábkormányok támogatásával, határokon átnyúlva.

A chemtrail csík – valóság vagy kitaláció?

Amennyiben az időjárás befolyásolására alkalmazott kémiai csíkokról beszélünk, több forrás áll rendelkezésünkre, melyből az a konklúzió szűrhető le, hogy ez már egy valós és alkalmazott módszer. Az USA szabadalmi hivatalában több kidolgozott szabadalom létezik melyekre magunk is rákereshetünk az internetes archívumukban, és amely az időjárás módosítására alkalmas aeroszolos, nanotechnológiás és egyéb módszerekre vonatkozik. Ezzel kapcsolatban már közöltünk az oldalon egy cikket, a részletek iránt érdeklődőknek ajánlom figyelmébe -LINK-. Ezekkel a technológiákkal már több ország rendelkezik és alkalmazza is őket, gondoljunk csak azokra az esetekre amelyeket már nyilvánosságra is hoztak. (pl. 2008-a kínai olimpia megnyitójára történt esőoszlatási műveletere). Vannak eső, vihar előidézésére és oszlatására alkalmas technológiák egyaránt. Ezek közül a chemtrail elmélettel leginkább a felhőmagvasításra alkalmazott nanotechnológiás aeroszolnak a troposzférába (alsó légkörbe) való juttatása kapcsolódik össze. Az elméletben többféle céllal történik ennek az alkalmazása. De mi az ami konkrétan bizonyítható mindebből és hogyan?

Többen (főleg Amerikában) állítják, hogy amit az égbolton tapasztalnak, azok a csíkok nem kondenzcsíkok, hanem aeroszolos permetezések nyomai. Gyanújukat azzal támasztják alá, hogy állítólagosan ezek nyomában megszaporodtak a légúti és egyéb betegségek. Egyesek talaj és vízmintákra hivatkoznak, melyek a megengedettnél sokkal nagyobb koncentrációjú egészségre és környezetre káros anyagokat mutatnak ki. Ezek sajnos sem statisztikákból nem mutathatóak ki, sem direktben nem ellenőrizhetőek. A statisztikákból soha nem is lesz kimutatható, mert ezeket a mindenkori hatalmak úgyis a maguk érdekében manipulálják. Hogyan kezdjük akkor a vizsgálatot? A magunk környezetéből kiindulva, ugyanis csak az empirikus, személyes tapasztalat az, ami közelebb vihet minket az igazsághoz. Az alábbiakban személyes tapasztalatokat összegzek tehát, pontokba foglalva:

1. Megpróbálok a saját környezetemből kiindulni, valamint az általam hozzáférhető, szavahihető személyek tapasztalataiból, mert csak ezek voltak ellenőrizhetőek a számomra huzamosabb időn keresztül. Tény és való, hogy ennyi csík a saját környezetemben évekkel ezelőtt nem volt a légtérben. Ahol én lakom az egy kis vidéki város. (120.000 fő) Itt is láthatóak időnként csíkok, de többnyire elenyészően. Van egy kis forgalmú repterünk, tehát a repülőforgalom az nem újdonság, másrészt nem messze a város határától légifolyosó is van, ezért a csíkok eredete hagyományos gondolatmenettel megmagyarázható.
2. A vidékünkön gyűjtött tavalyi és idei évi tapasztalatok azt mutatják, hogy manapság a légiforgalom igen sűrű. Vannak kiugró periódusok is, amikor számszerűsíthetően jól megfigyelhető hogy viszonylag kis időintervallumon belül, igen sok légijármű szeli át az eget, csíkokat hagyva maga után. Ezek egy része vagy azonnal, vagy max. félóra, igen ritkán egy óra elteltével eloszlik. Felhőmagvasodást az egy év alatt nem figyeltem meg, de a csíkok nyomán szétterülő átmeneti, nem tartós felhőszerű sávokat igen. Mindez azonban még megmagyarázható a kondenzáció segítségével.

Gyakran járok ki biciklivel a városból a zöldbe, és olyankor figyelem a környezetet és az égboltot. Sokat figyeltem (fél éven keresztül), hogy mikor maradnak és mikor nem csíkok, milyen gépek után. Sokszor láttam távolról egy magasságban szállni gépeket, de ez csak optikai csalódás, mert azok soha nem szállanak ugyanabban a zónában, mert a légifolyosók be vannak osztva. A levegőben pedig a pára szakaszosan van jelen, soha nem állandóan minden felé. Láttam olyat is, hogy megszakadt a csík, (az elmélet szerinti ez aeroszol kimaradás, de sokkal reálisabb magyarázat viszont az, hogy a pára szakaszossága miatt száraz levegőn ment keresztül a gép) vagy, hogy az egyik repülő húzott a másik nem, vagy mindkettő húzott de más-más formájú csíkot.

3. Az idei év 2010. csapadékos, párás év volt, tehát volt elegendő kondenzációra való vízpára. Én a múlt évben ennyi kondenzcsíkot nem tapasztaltam, pedig akkor is sokat figyeltem az eget, a felhőzetet, és nem chemtrailes indíttatásból. Nem tapasztaltam, semmilyen más anomáliát sem, és ez összevág azzal, hogy a tavalyi év nagyon száraz, aszályos volt.

4. Nem vettem talajmintákat, ami nem jelenti azt, hogy nem lehet szennyezett a föld, a víz akár mifelénk is. Jó lenne ha nem amerikai és egyéb ellenőrizhetetlen vizsgálatokra támaszkodnánk, hanem ennek magunk járnánk utána. Az állítólagos mikroszálak és alumínium, bárium stb. abnormális koncentrációjának jelenléte ismét személyesen is ellenőrizhető, földminta bevizsgáltatása segítségével. Ez egy esszenciális bizonyíték lehetne az igazság megismerésére.

5. Morgellons és egyéb betegségek összekapcsolása mindezzel ismét merész feltételezés. Európában a Kárpát-medencében jelenleg szerencsére szinte ismeretlen betegségek. Ameddig a szennyezés nem bizonyított, addig értelmetlen róla szót ejtsünk.

6. A megnövekedett légiforgalom ellenőrizhető tény, elég ha csak a kondenzcsíkokat vesszük kiindulópontnak, amelyek sűrűsége aggodalomra adhat okot, mivel ez hatalmas környezeti terhelést jelent. Ez viszont valóság, és erről hallgat mindenki, legfőképpen maguk a légitársaságok és azok üzemeltetői. Ilyen hatalmas légiforgalom nyilvánvalóan hatalmas károkat okoz hosszú távon a bioszférában. A hajtóanyagok elégetéséből származó vegyi anyagok direktben a légkörbe jutnak, majd a csapadék segítségével a földekbe és a vizekbe. Ezt tényként kezelhetjük. Nem tudhatjuk továbbá, hogy a légitársaságok, milyen üzemanyagokat használnak (adalékok kérdése). Olvastam már olyan híreket (persze ezeknek sem tudtam utána járni), hogy egyes légitársaságok egyre olcsóbb, újfajta „pancsokat” tankolnak a profit maximalizálásának érdekében. Fogy a kőolaj. Ez is tény. A vacak üzemanyag, vagy bizonyos adalékanyagok jelenléte már önmagában elégséges magyarázat lehet a légzőszervi és egyéb panaszokra.

7. Ahhoz, hogy huzamosabb ideig országok felett akár csak egy diffúziós réteget is fenntartsanak, iszonyatos mennyiségű vegyi anyag, alumínium stb. és hatalmas légiflotta, valamint üzemanyag szükséges. Bár a nemzetközi oligarchiának világ szinten hatalmas erőforrásai vannak, erősen megkérdőjelezhető, hogy erre pazarolnák őket, mert ha a népirtás (népesség csökkentés) is a céljuk, ennél sokkal hathatósabb és egyszerűbb módszerek léteznek ma már a csendes népirtásra. Az emberek önként vásárolnak élelmiszereket és egyéb fogyasztási cikkeket, melyekbe ilyen-olyan adalékok kerülnek, és amelyek céljáról többnyire fogalmunk sincsen. Elég csak időszakosan, vagy huzamosabb ideig bele-bele tenni ezekbe olyan anyagokat, melyekről utólag „véletlenül” kiderül, hogy mérgezőek. Vagy gondoljunk csak az ivóvízre, mely ugyanolyan módon csendben mérgezhető, „egészségvédő” anyagokkal. Ekkor viszont csöndben már milliók élete úszott el, minden pánikkeltés nélkül. A legfőbb kételyem tehát valójában ez. Ez a chemtrail típusú népességcsökkentés ebben a formában igen csak rossz költséghatékonyságú módszer.

8. Mindezektől függetlenül valóban léteznek aeroszolos, hadi célra, illetve az időjárás módosításra kifejlesztett technológiák. Ezeket hadseregek alkalmazzák is, és utólag a disznóságok néha ki is derülnek. (gondoljunk csak a titokzatos, veteránoknál fellépő betegségekre, mint Vietnám esetében az Agent Orange stb.)

9. Nem kell szándékos népirtást sem feltételezni ahhoz, hogy egy létező jelenség magyarázataként sokkal reálisabb okokat fogadhassunk el. Valóság az a csík amit gépek hagynak, és valóság az is, hogy a Földünk borzalmasan szennyezett. Ezek a tények. A többi (pro vagy kontra) bizonyítására magunk is tehetünk erőfeszítéseket.

 

  • Tények és következtetések.

Chemtrail versus kondenzcsík?

Egyik a másiktól teljesen független jelenség. Kondenzcsíkot már sokan láttunk, kémiai csíkot minden tévedést kizáró bizonyossággal viszont kevesen. Utóbbi megerősítéséhez ugyanis bizonyítékokra lenne szükségünk, máskülönben az egész csak a hit kategóriájába csúszik el, és nem marad más mint egy bizonyítatlan elmélet. Kérdés, hogy mit szeretnénk bizonyítani. A chemtrail jelenség létezhet, a nagy kérdés pedig az, hogy valóban alkalmazzák e a környezetünkben ezeket a technológiákat, és ha igen milyen célzattal?

A chemtrail teória egyik alappillére az, hogy ameddig a kémiai csíkok órákig képesek a levegőben maradni addig a kondenzcsíkok csak rövid ideig. Ez egyszerűen nem igaz, mert megfelelő légköri körülmények között a kondenzcsíkok is képesek akár egy órán át is a levegőben maradni, sőt tovább dagadni és akár kisebb, csíkszerű felhőt is alkotni. Ilyet magam is megfigyeltem több ízben sima utasszállítógép nyomában. A gond ezzel az elmélettel az, hogy a kémiai csíkok mivolta, minden kétséget kizáróan igen nehezen bizonyítható tény. A technológiák kidolgozói valószínűleg odafigyeltek arra, hogy ez semmiképpen sem legyen feltűnő jelenség. Közvetlenül mintát venni a csíkokból pedig igen abszurd egy földi halandónak. Egyedüli lehetőség az lenne, ha azokon a helyeken, ahol feltételezhetően kémiai permetezés folyik, rendszeres talaj és vízmintákat vizsgáltatnánk be, megbízható helyen. Még ez sem száz százalékosan lenne bizonyíték erejű, mert a Föld bioszférája már annyira szennyezett, hogy globálisan vándorolnak a légkörben és víz segítségével az abba már bejutott és folyamatosan bejutó szennyeződések.

Mindenkinek elkerüli a figyelmét az a tény, hogy az elmélet szerint ezek a gépek állítólag nanotechnológiás porlasztószerkezetekkel vannak felszerelve. Ez azt jelentené, hogy a kiáramló vegyszer semmiképp nem úgy viselkedne, mint a hagyományos vízpára. (ha pedig alumínium stb. szilárd nano-részecskékről beszélünk, akkor meg végképp nem, az csak egy láthatatlan fátyol lenne elméletileg) Magyarán: A SPECIÁLIS VEGYSZER VAJON LÁTHATÓ LENNE A LEVEGŐBEN? A nanotechnológia nem látványkonyha. Ha földrészeket akarnának feltűnés nélkül permetezgetni, akkor úgy csinálnák, hogy az minél látványosabb legyen? Hogy a célkeresztben lévők beszélhessenek róla? Megengednék, hogy az agyoncenzúrázott YouTube-on nyüzsögjenek a „chemtrail” videók, melyek népirtást hirdetnek? Gondolkozzunk el ezeken is el.
A lehetséges megoldás.

Járjunk nyitott szemmel. Ne higgyünk bármit el, csak azért mert tetszetősen tálalják elénk. A hitnél sokkal fontosabb, a jó értelemben vett tudásra való törekvés, és a bizonyosság megszerzése. Vegyük számba az erre létező eszközeinket. Megfigyeléseinket próbáljuk minél objektívebben végezni és ezeket osszuk meg egymással, akár  itt is hozzászólások formájában. A chemtrail jelenség jelenlegi „hivatalos” formájában nem bizonyított. Ha bizonyosságra vágyunk, járjunk magunk utána. Végezzünk megfigyeléseket, készítsünk fotókat, filmfelvételeket, időszakosan vegyünk föld, és vízmintákat az általunk gyanúsnak ítélt területekről, és vizsgáltassuk be őket. Használjuk a bal és a jobb agyféltekénket harmóniában. Az igazsághoz csak így juthatunk közelebb, indulatok és fölösleges szorongás, aggodalom nélkül.

Írta: Morgó Sapiens

Forrás: http://kataklizma.info/2010/09/19/csikok-az-egbolton-hiszteria-helyett-keressuk-egyutt-az-igazsagot

bg71
info@emberiseg.hu