Spontán öngyulladás
7923
post-template-default,single,single-post,postid-7923,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Spontán öngyulladás

Spontán öngyulladás

A legmodernebb eljárásokkal vizsgálják, hogy mi okozhatja a spontán emberi öngyulladás jelenségét.


Két vélemény a Port.hu-ról:
-A spontán emberi öngyulladás egy megmagyarázatlan állítólagos jelenség, amelynek során valakinek a teste bármilyen látható ok nélkül meggyullad. Az öngyulladás eredményezhet pusztán hólyagos bőrt vagy égési sebeket, de szélsőséges esetben a teljes test hirtelen lángba borulását is. Az utóbbi a leggyakrabban felismert esete a spontán öngyulladásnak. Rengeteg a találgatás és vita a jelenséggel kapcsolatban. Tudományos tényként nem sikerült ugyan bizonyítani, de sok elmélet megpróbálta megmagyarázni a létezését. Bár matematikailag kimutatható, hogy az emberi test elegendő energiát tárol zsír és egyéb szövetek formájában, amit elégethet, az emberi test rendes körülmények között nem képes saját lángot előállítani.


-Az öngyulladásos esetek nagy részét a gömbvillámokkal lehet magyarázni.
Ez a speciális jelenség a 4. térdimenzióban zajlik, amiből mi csak egy kis részt látunk a 3.dimenzióban.
Nagy erejű, merőleges villámcsapások esetén a töltések a Lorentz-erő hatására töltések léphetnek ki a 4. térdimenzióba, így kialakítva egy 4D-s töltésgyűrűt, mely két helyen metszi a 3D-s világunkat (a metszéspontokat gömbként látjuk). Ebből következik, hogy egyszerre mindig 2 gömbvillám keletkezik, egymástól nagy távolságban, néhány 100 km-re.
A második átütési pont bárhol lehet (az első a villámcsapás helyén van), a villámcsapás erősségétől függ, milyen átmérőjű gyűrű keletkezik. Tehát felbukkanhat föld alatt, víz alatt, repülőgépek (Faraday-kalitka) belsejében is!
Sőt, akár az emberben is – nagyon szerencsétlen esetekben. Ez említett esetekben sűrű közegbe “érkezik” a gömbvillám, ezért a 4D gyűrű stabilitása gyorsan megszűnik, a töltések kiáramlanak, tulajdonképpen az áram megsüti az embereket.
Lényegében a gömbvillámból származó áram hőhatása magyarázza a jelenséget.

bg71
info@emberiseg.hu