A science fiction látnokai: Arthur C. Clarke
7415
post-template-default,single,single-post,postid-7415,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

A science fiction látnokai: Arthur C. Clarke

A science fiction látnokai: Arthur C. Clarke

Arthur C. Clarke és Stanley Kubrick megjósolta a videotelefont, az iPadet és a kereskedelmi űrutazást. Életre kelnek a jóslatokat befolyásoló fontosabb életrajzi pillanatok.
Ridley Scott, aki olyan klasszikus hollywoodi filmeket rendezett, mint “A nyolcadik utas: a Halál”, a “Szárnyas fejvadász” a “Gladiátor” és a rövidesen bemutatásra kerülő “Prometheus”, most egy vadonatúj nyolcrészes sorozattal jelentkezik, amelynek címe “A science fiction látnokai”.

Scott maga is sokat dolgozott rendezőként a science fiction területén, és hitelesen mutatja be a műfaj és a folyamatosan fejlődő tudomány és technika közötti kapcsolatot. Jules Vernétől kezdve Isaac Asimovon át George Lucasig és Phillip K. Dickig az egyes szerzők fantáziájának szüleményei sokszor ösztönzően hatottak a kutatókra. Mindegyik epizód egy olyan sci-fi szerzőre összpontosít, aki maradandó nyomot hagyott a minket körülvevő világban.

bg71
info@emberiseg.hu