Munka, hejj! – FaceBook Reflex (2.)
5975
post-template-default,single,single-post,postid-5975,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Munka, hejj! – FaceBook Reflex (2.)

Munka, hejj! – FaceBook Reflex (2.)

Bejegyzés a FaceBook-on:
Munka: Hely!!! Egy idézet a Munkatörvénykönyv új módosításból!
„1992. évi XXII. törvény a Munka Törvénykönyvéről
Munkatörvénykönyve8. § (1) A munkavállaló a munkaviszony fennállása alatt – kivéve, ha erre jogszabály feljogosítja – nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekeit veszélyeztetné.

(2) A munkavállaló a munkaviszonyon kívül sem tanúsíthat olyan magatartást, amely – különösen a munkavállaló munkakörének jellege, a munkáltató szervezetében elfoglalt helye alapján – közvetlenül és ténylegesen alkalmas munkáltatója helytelen megítélésére, jogos gazdasági érdekének, illetve a munkaviszony céljának veszélyeztetésére.”- Tehát, a munkavállalónak a munkahelyen és a magán életében is kussolni kell a munkáltatójával és a nála végzett munkájával-, fizetésével stb.-vel kapcsolatosan (!) No, ez a vérlázító, bicskanyitogató mocsokság, a szólás és véleménynyilvánítás szabadságának az orrba verése (!) E törvény pont: a bérrabszolgaság, az emberek maximális kizsákmányolásának-, emberi megalázásának eltitkoltatásának és elfolytattatásának a törvénybe foglalt eszközei, ezek megnyilvánulásai és kifejeződései (!) A diktatúra kifejeződése és bizonyítéka (!)

– Felhívom minden munkavállaló figyelmét, hogy nagy ívbe trágyázzák le e jogszabályt, kitalálóit, elfogadóit és alkalmazóit, és bátran beszéljenek mindenről, ami nyomasztja, bántja, illetve foglalkoztatja őket a munkahelyen vagy azon kívül is! Ami a szívükön van, az legyen bátran a szájukon is (!) Ne fojtsanak el semmit! Az elfojtás vissza fog, és beteggé teszi az embert és a társadalmat is, és végül, egy idő után a gazdaság működését is lehetetlenné teszi. A Tényleges Demokrácia megvalósítását csak így lehet elérni, és mindenki hasznára és előnyére váló gazdaságot is csak így lehet építeni (!).

FACEBOOK REFLEX BOTH GÁBORTÓL:
Ezzel nem az az alapvető gond, hogy azokat (is) tartalmazhatja, amiket írsz rájuk. Az alapvető gond az, hogy nem fogalmaz egyértelműen, vagyis elég lötyögősen alkalmazható. Merthogy ezeken az elveken ha panelban laksz, és fingasz a kádban, a szomszéd majd ez alapján ítéli meg a munkaadódat, és ha a munkaadód összekacsint a bíróval, máris veszélyeztetted a munkaadód gazdasági érdekeit. Ha késel egy napot a villanyszámláddal, szintén. Ha nem tudod 5 évente lecserélni a verdádat, ha csak villamosjegyre telik… és sorolhatnám.
A törvény nem mondja ki, mi minősül ilyenfajta veszélyeztetésnek. Ez a baj ezzel leginkább…
bg71
info@emberiseg.hu