A boldog szegény
5234
post-template-default,single,single-post,postid-5234,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

A boldog szegény

A boldog szegény

Riportfilm egy roma kovácsról és a szegények boldogságáról.

 

„Meguntam, hogy a szegényekről folyton csak olyan filmet látok, ahol a kilátástalanság és a reménytelenség áll a középpontban. Meg akartam mutatni, hogy lehet másként is”  – magyarázta a Hír24-nek Kiss Norbert Ádám, aki a Debrecen környéki tanyavilágban élő Zsákai Istvánról készített filmet.

A ma huszonhét éves hős nevelőotthonban nőtt fel Szolnokon, ott kezdett kézműveskedni. Felnőve aztán tanyát vett magának, kovácsműhelyt rendezett be benne. Azóta késeket készít, vásárban árul. 2011-ben Junior Prima-díjat nyert, s hozzá hétezer eurót. A legújabb terve az, hogy cigánygyerekeket tanítson kultúrára, ingyen. „A szegény is lehet boldog” – ezt mondja, s igyekszik is bizonyítani tételét. Kiss Norbert Ádám, az RTL riportere Trost Ádám operatőrrel készítette a kisfilmet, amellyel pályázik a Hégető Honorka-díjra.

Forrás: http://fn.hir24.hu/itthon/2012/02/22/a-boldog-szegeny/

bg71
info@emberiseg.hu