ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Vidéken újrakezdők – a diktatórikus csoportadmin?

by / csütörtök, 05 március 2015 / Published in Anasztázia, Both Gábor, Jegyzetek, News, Saját készítésű anyagaink
magyar2

A FaceBook “Vidéken újrakezdők” csoportjának nagyon örültem. 20 ezer ember egy csoportban, akik azonoson gondolkodnak. Nagyszerű! Én is beléptem.
Március 7-én lesz egy találkozó, ahol Anasztázia elképzelései szerint egy családi birtok kialakítása történik meg Etyeken, amelyre szeretettel várják az érdeklődőket.

Gondoltam, ezt a hírt megosztom a csoportban. Az egyik admin azonban arra hivatkozva, hogy Anasztázia egy szekta, vallási tömörülés, és a többi, törölte a posztot. Sőt, először engem csak törölt, majd ki is tiltott a csoportból (https://www.facebook.com/groups/169229386510349/) – természetesen az összes bejegyzésemmel együtt. Emellett persze ócsárló bejegyzést tett közzé Anasztáziáról, így nyilván azokról is, akik az ő szellemiségében tevékenykednek. Íme, az említett admin személyes oldala: https://www.facebook.com/hedy.csakvari

Udvarias levelet írtam neki, amelyben az alábbiakat fogalmaztam meg: “Kedves Hédy, szomorúan tapasztalom, hogy admin jogodból adódó hatalmadat arra használod, hogy a veled nem azonosan gondolkodókat kidobod a csoportból érvek nélkül.
Szerintem ez nem igazán szolgálja a közös gondolkodás és a csoport érdekeit sem.
Az, amit Anasztáziáról posztoltál, sajátos gondolat tőled, de torzított mása a valóságnak.
Ha megnéznéd az előadásomat, vagy netán olvasnál valamit a sorozatból, lehet, hogy a te véleményed is változna.A nyelvünk alá tett magok nem valami babona származékai – az emberi nyál ugyanis tartalmazza a szervezetünk összes tulajdonságát, és a mag, illetve növény ebből képes megállapítani, hogy mire van szükségünk. Ebben semmi hókuszpókusz nincs.
Megtisztelnél, ha engednéd, hogy a támadásaidra korrekt módon válaszolni is lehessen, ne pusztán erőből utasítsd el azt, aki nem abban hisz, amiben te.
Szeretettel: Gábor”

Erre érkezett a válasz, hogy le is tiltott, tehát már a csoport tartalmát sem láthatom.
Tudom, hogy felesleges harcolni a sötétséggel, én tiszteletben is tartom az ő hitét – vagy hitetlenségét – de egy látszólag demokratikusan működő csoportban talán mindenkinek lehet személyes véleménye és tapasztalata dolgokról. Úgy érzem, a Kaliforniában élő hölgy súlyosan korlátozza ezt a szabadságot.
Ebben a történetben nem én számítok, tiltottak már ki más csoportokból is azért, mert nem voltam hajlandó fejet hajtani, és a saját véleményemet képviseltem.
De aki egy kicsit is szimpatizál Anasztázia gondolatiságával, vagy érzi ezen a történeten, hogy sántít, kérem, lépjen fel az igazságtalanság ellen, és főleg, ha tag, sorolja fel az észérveket is.

Erre válaszul létrehoztam egy olyan csoportot, ahol a másképpen gondolkodók nem kerülnek törlésre, szeretettel várjuk őket:

https://www.facebook.com/groups/videkenujrakezdok/

Szeretettel és köszönettel: Gábor

Share and Enjoy

17 Responses to “Vidéken újrakezdők – a diktatórikus csoportadmin?”

 1. A Vidéken Újrakezdők csoport azért gyarapodhatott ilyen nagy létszámúra, mert a szélsőséges világnézeteknek nem adunk helyet, ahogyan sem vallási-ideológiai, sem politikai nézeteknek sem.
  A fenti beszámoló teljesen felborított időrendről számol be, mert így a csoport diktatórikus jellegét ki tudja emelni. Helyes időrend:
  1. Megjelent az Anasztáziázásról szóló cikk. Valamelyik adminisztrátor a csoport szellemének megfelelően törölte. Nem a tanya beindítása miatt, hanem azért, mert az Anasztázia szisztéma nem része a csoport által támogatott ideológiai-spirituális életformának. Nem is akadályozzuk, de nem is támogatjuk.
  2. A törlést kifogásolva a fenti cikk írója újabb posztot rakott fel – kb ugyanarról, csak ezúttal már védekezve-támadva Anasztázia igaza mellett. A “nyílt levelét” lentebb bemásolom. Ez a bejegyzés is hosszas vitát okozott. Ezért törölve lett.
  3. Érveit alátámasztandó egy újabb posztban a cikkíró tovább folytatta a vitát, további Anasztázia anyagot csatolva.

  A megátalkodott ellenkezése a csoport munkásságával szemben okozta azt, hogy kitiltottam, de ki is zártam. Többé nem léphet be a csoportba. Ilyen bomlaszó magatartást egyetlen csoport sem engedhet meg tagjainak.

  Nyílt levelének másolata:
  Nyílt levél csoporttagoknak és Adminoknak!
  Egy kedves baráti család vidékre költözött, és most kezdik kialakítani kis családi birtokukat. Nyilvános eseményt hirdettek meg, szeretettel várnak másokat is szombaton.
  Ezt közzétettem itt a csoportban, de valamelyik admin a bejegyzést és a hozzászólást is törölte, amely ezt tartalmazta… Kérdem én, mi kivetni való van az alábbi szövegben?
  Kérdezem /felsorolva az adminisztrátorok, amit nem tehetek közzé/ ..-t
  Az alábbi szöveg került törlésre:
  “A hónap első szombatján, március 7-én Etyeken tartjuk az Anasztázia Klubot bogyós gyümölcsöt termő bokrok ültetésével egy induló kis családi birtokon. A család bográcsos öreglebbenccsel is készül az alkalomra és nagy szeretettel vár minden segítő kezet. Munka és főzés közben szeretnénk Életiskola alapítási lehetőségekről is beszélni, mert egyre több a család, akik ezen oktatási formát választanák, kipróbálnák.
  Az összejövetel du. 13-16 óráig tart, “játszóruhában” látogatható (erős cipő vagy gumicsizma, sapka, mert szeles lehet a területen, munkakesztyű.) Szerszámok lesznek kint.
  Gyülekező: 13 órakor /községnév nem megjeleníthető/-en. Pontos helyszín megadás csak a bejelentkezőknek.
  Jelentkezés és bővebb információ: /Név/, /telefon/ vagy /név/, telefon.
  Szeretettel várunk mindenkit!”

  • Emberiség.hu véleménye:

   A “Vidéken újrakezdők” csoportjával ellentétben az Emberiseg.hu oldal nem cenzúrázza a véleménykülönbségeket, így ezt a hozzászólást sem töröljük.
   De az igazsághoz hozzátartozik, hogy a többi admin nem emelt kifogást a poszt ellen, egyedül az USA-ban élő – és nem mellékesen orosz- és iszlámfób – Csákvári Hédy törölte a bejegyzést, vagyis csak az ő szemeit szúrta.
   A többiről minden kedves olvasó eldönti, hogy mit gondol.
   Ha megátalkodottságnak minősül, hogy kiállok azokért, amiben hiszek, de azt kulturáltan megvédeni észérvekkel nincs módom, akkor vállalom ezt a megbélyegzést.
   Szeretettel: Both Gábor

 2. Az eredeti szövegben az Anasztázia módszer valahogy kimaradt a “nyílt levél”-ből. Ha valakit érdekel az ezt követő vita, csak szóljon, a másolat megvan, szívesen rendelkezésre bocsátom. Abból pontosan látszik, mert ott folytatódott a vita, ahol az első törölt beszélgetésnél abbamaradt.

  Sajnálom, ha szabályok létezése és betartatása diktatúrának tűnik.
  Viszont mindenkit örömmel látunk csapatunkban, aki a “névjegy”-ünkben megfogalmazott célokat magáévá teszi és a rögzített posztban leírt tájékoztatót és szabályokat hajlandó betartani.
  Köszönöm mindenki figyelmét.

  Csákvári Hédy, a Vidéken Újrakezdők egyik adminisztrátora.

 3. Emberiség.hu véleménye:

  Az Emberiseg.hu is szeretettel várja mindazokat, akik cenzúra nélkül (a gyűlölködő posztokat természetesen törlöm) szeretnének értesülni ebben a témában:
  https://www.facebook.com/groups/videkenujrakezdok/

 4. mrbarnabas33 véleménye:

  Áldást!A hölgy igen érdekes teremtmény!Akinek más a vélemény az repül.Rajta kívül mindenki h@lye!Ő ért mindenhez, ő mindent tud,stb!Nekem is volt vele több nézet eltérésem ,engem csak a “privát ” üzenetekről tiltott le,mert az Oroszország hangja nevű adót hallgatom( szerinte).A kopasz bari és az amcsi média mondja meg az igazat és az az egyetlen igazság a Földön!Mikor próbáltam felhívni a figyelmét arra ,hogy ez egy kicsit egysíkú nézőpont először felháborodott utána letiltott,főleg miután közöltem,hogy néhány hozzászólása sem egyezik a saját alapelveivel.Illetve közöltem vele, hogy ne az óceán túloldaláról ossza az észt,hanem jöjjön ide és itt mutassa meg mekkora legény és éljen meg itt havi 50.00Ft-ból.Ami Anasztáziát illeti én csak a sógornőm elbeszéléséből ismerem.Vannak dolgok amik kicsit furcsák számomra,de alapvetően maximálisan szimpatizálok vele és az alapelveivel.Sajnos nincs 1ha-unk,de ami van azt a sógornőm ezen elvek alapján műveli!A legszimpatikusabb a dologban amit az orosz elnök csinált a saját országában,még akkor is ha az Anasztázia szó nem engedélyezett!Tisztelettel:mrbarnabas33

 5. Ezzel a vidéken újrakezdéssel nekem pont ez a bajom!
  Ha nem olyan közösségbe teszed, ahol mindenki közel hasonló értékrenddel bír, akkor ugyanúgy korlátozva leszel, vagy olyasmiket kell átélned amit egyébként nem szeretnél.
  Nehéz dolog ez, de nem lehetetlen. Hogy az ember maximálisan megélhesse saját intimitását(azt csinálhasson és akkor amit és amikor akar) közben meg egy valamilyen értékrend mentén szerveződött közösségnek is tagja legyen.Nagyfokú tudatosság kell hozzá!
  Mert a magányosan tanyára kiköltözés szerintem(számomra) nem lehet egy teljes élet valós alternatívája.
  Régen a falukban azért vigyáztak annyira a “rendre”, a megszokott, a mindenki által elfogadott “ügymenetre”. Nehezen, vagy egyáltalán nem fogadták be az idegeneket, de ha mégis, ferde szemmel nézték, ha az “másként” él. Ezt az életformát azonban az emberek túl zártnak, és unalmasnak találták, ezért feladták a betonkockák kedvéért!! Most meg mennének vissza és építenék újra, csak hát az nem olyan egyszerű….
  Mindentől függetlenül, én olyan szekér után nem futnék aki nem akar felvenni!!
  Másrészről pedig ha egy kosár almába belekerül egy szem rohadt is, akkor lassan a többi is azzá válik, ha időben ki nem dobják!
  Harmadrészt, ha egy közösség egy elfogadott rend és “alkotmány” szerint(jól!) működik, én azt tiszteletben tartanám, és a saját ötletemmel nézőpontommal nem próbálnék rajta változtatni. Keresnék, vagy létrehoznék egy olyan csoportot, aki vevő az én elképzeléseimre!!

  • Köszönöm, Tibor.

   Mi nem kivánunk sokat, csak kérjük, hogy a vallásos színezetű és politikai dolgokat távoltarthassuk a csoporttól. Mint kiderült, az ilyen témák mindig nagy ellenségeskedés forrásai voltak. A csoportunk minden adminisztrátora tudja ezt. A több, mint 20 ezer tag is. És nem kifogásolják, hogy Amerikában élek. Aki kifogásolja, szerintem vagy be sem lép, vagy amikor rájön, akkor kilép.

   Hogy a vidékhez való visszatérés mennyire reálisan járható út, az ma, három év és két hónap után is állandó viták tárgya. Sokan nem hiszik, mások viszont megvalósították, eddig sikerrel. Voltak balsikeres próbálkozások is sajnos, de csak kevés teljes visszavonulásról tudunk – eddig több a sikertörténet.

   Azok tűnnek eredményesnek, akik megfontoltan kezdenek újra, nem teljesen üres zsebbel és megszervezik azt is, hogy legyen kitől tanácsot kérni, ha megakadnak, ne kerüljön az állataik életébe egy-egy tévedés, vagy szükséghelyzet. Akiknek van valamilyen legalább gyerekkori tapasztalatuk a vidéki élettel, azok is jól alkalmazkodnak, mert a vidéki életforma rengeteg örömmel is szolgál a sok munkáért cserébe. A tanyai élet nem mindenkinek való, vannak sokan, akik inkább falvakba költöznek. Vannak sokan, akik csak spekulálgatnak még. Vannak, akik csak kiváncsiskodnak. Mindenkinek “szorítunk helyet” a csapatban.

   • Emberiség.hu véleménye:

    Látod Hédy, éppen ez a baj… Te megbélyegeztél valamit, hogy vallásos színezetű, vagy politikai dolog, és amikor jöttek a bizonyítékok, hogy nincs igazad, akkor töröltél és tiltottál a csoportban, és hivatkozol szabályozásra…
    Éppen úgy működsz, ahogyan az ország, amiben élsz, az USA pontosan ezt teszi a világgal politikailag és katonailag.
    Aki nem felel meg neki, törli…

   • Kedves Hedy!
    A csoportotokról most hallottam először, és én igazából nem is akarok a Gáborral folytatott vitátokba semmilyen formába beleszólni,főleg nem itéletet mondani bárki javára, vagy ellenében, inkább saját magamról beszéltem.
    Mindazonáltal olvastam az összes Anasztázia kötetet, és magam is nagyon értékesnek találtam. Elméletben tökéletes megoldásokat ír le, kérdés, hogy a mai viszonyok között egyáltalán megvalósítható-e, és ha igen hosszú távon fenntartható-e. A védák(Anasztázia is innen eredezteti a tudását) mint az egyik legősibb tudás, és az aszerinti élet is megszűnt valamiért, sőt mára szerintem silány üzletté minősült. Guruknak nevezett emberek súlyos tízezrekért árulják, ráadásul eléggé elferdítve, átalakítva a saját világlátásuk szerint.
    Szóval magam sem tudom mi az igazán életképes megoldás, amit ma annak hiszünk, holnapra kiderül, hogy mégsem.

    A vallásos dolgokat távol tartani egy közösségtől véleményem szerint nem biztos, hogy jó ötlet. Olyan nincs, hogy valaki nem vallásos!!! Az ateista is vall, vagy hisz valamit. Minden ember így vagy úgy! Jobb, ha egy közösségnél már a megalakuláskor kiderűl kinek mi az álláspontja, milyen értékrendje van, és bizony a vallás itt elég fontos szerepet játszik.A vallás a magyar nyelvben a vállalást jelenti. Saját magam és tetteim vállalását, és az aszerinti életet. Ilyen meg minden valamire való embernek kell, hogy legyen.
    Lehet azt mondani, hogy mi nem foglalkozunk a vallással, de az inkább önbecsapás, a dolgok ki nem beszélése, ami konfliktusokat szülhet, az elfojtott nézetkülönbségek pedig előbb- utóbb felszínre kerülnek, és szerintem egy közösség kialakításánál jobb ha előbb. Én legalább is szeretném tudni az emberek nézőpontját a legrészletesebben, mielőtt csatlakozom hozzájuk. Ez nem lehet tabu téma egy közösségben. Szerintem!! Mert egy közösség mindenhogy közösség. Fizikálisan(munkában)szellemileg(gondolkodásban) és lelkileg(spirituálisan) is!
    Szerintem olyan sincs, hogy valaki politikával nem foglalkozik! Az élet minden területe az oktatástól, a jogkövető magatartásig minden politika. Azzal, hogy elfogadok egy erőt, pártot, bármit, hogy felettem és rám nézve törvényeket hozzon már foglalkozom a politikával. És persze azzal is ha tiltakozom ellene. Egy közösség a saját értékeivel, és tetteivel mindig oda áll valami mellé, és egyuttal elfordul sok minden mástól.
    Lehet erről nem beszélni, de szerintem meg jobb ezt is tisztába tenni,hogy ha a dolgok rosszabbra fordulnak, akkor se legyen ellenségeskedés a közösségben.
    Az is egy módszer a közösség megvédésére, hogy minden más véleményt észrevételt ami kicsit is reformálná az eredeti kiindulási helyzetet, drasztikusan elutasítasz, bár én ezt sem tartom okos dolognak(inkább úgy fogalmazok, ilyen csoporthoz én nem csatlakoznék), mert ez dogmatizmus színezetű, az pedig a haladást, fejlődést még az életben előre nem vitte egy lépést sem. Kell a nyitottság az újra és a jobbra, persze az alapértékek mindenek feletti megtartásával.
    És szerintem ott kezdődnek az igazi bajok minden közösségnél, ha az alaptörvény, az alkotmány sérül!!Amikor a személyes érdekek elkezdenek a közérdekek elé helyeződni! Lásd a mai világunkat!!! Innen akar egyébként az ember éppen “vidékre menekülni, elbújni a hatalom elől, és csak egyszerűen örömben létezni. Kérdés hagyják-e???
    Kötve hiszem….
    Én magam már évek óta egy ilyen közösségről álmodozom, de egyenlőre én se jutottam ennél messzebbre, pedig falusi gyerek vagyok, van némi anyagi lehetőségem is, igyekszem ezt minél tudatosabb szinten felépíteni, de nem látok egyetlen működő modelt sem , így hát egyenlőre agyalok, olvasok, érdeklődve figyelek

    Mondjuk ezek a viták ami pl. most itt zajlik pont arról győznek meg, hogy mennyire sérülékenyek a dolgok, és milyen könnyen válhat pokollá is egy jól működő közösség.
    Az emberekben az elmult évtizedekben a bizalom rendült meg leginkább, most már sajnos egymás iránt is!!!
    És ez baj!

    Minden gondolat, amit írtam megint csak magamra, az én közösséggel szembeni elvárásaimra vonatkozik persze, amelyek lehet, hogy hibásak.
    De semmiféleképpen nem a Ti csoportotokat akartam ezzel bírálni. Viszont nagyon rossz üzenetnek tartom, ha értékes közösségekben gondolkodó emberek egymással ellenséges viszonyba kerülnek.Azt látom, hogy még itt sincs elfogadás, összefogás.

    Kár!

 6. Kedves Hédy! A legnagyobb baj nem az, ha valamit nem tudunk, hanem az, ha rosszul tudjuk. Ezt Géczy Gábor mindig el szokta mondani, akit – mint kiderült – szintén nem igazán ismersz. Vajon milyen információk alapján dönti el valaki, hogy valami jó vagy rossz, fehér vagy fekete, amit nem ismer? Ha eldönti, akkor egyértelmű, hogy valaki irányítja a véleményalkotását. Sosem gondoltam volna, hogy az “Anasztázia történetet” valaki vallásként vagy szektaként aposztrofálja majd. Még csak politika se. Miért lenne vallás egy tan, ami visszavezet a forráshoz? Ami ráébreszt, hogy a természet részei vagyunk, nem működünk nélküle. Hogy a mai világ beteg, rossz felé halad és az NEKÜNK NEM JÓ. Ha a természet elpusztul, akkor mi is. Mióta vallás ez? Hogy a kis, családi gazdaságok, organikus kertek el tudnák látni élelemmel az emberiséget. Ebben mi a szektásodás? Hogy CSAK így maradhat fenn az emberiség, mert a pénzt nem lehet megenni… Ezt nem templomokban tanítják. Vidéken ÚJRAkezdők. Miért kezdünk újra? Hát nem jó az amerikai rendszerű modern civilizáció? Nem működik az Élelmiszeripar RT? Nem válik egyre jobbá, kényelmesebbé az életünk? Nem kell egyre kevesebbet dolgozzunk? Nem élünk egyre jobban? Ezt tanították nekünk annakidején. Nem. A világ beteg, súlyos beteg. Nem, nem működik. Akkor vajon a vidéken újrakezdés is vallás? Szekta? Az, hiszen szembemegy az általános szemlélettel.
  Hidd el, valamit nagyon rosszul tudsz és a legnagyobb baj, hogy fogalmad sincs róla.
  Nagyon káros dolog, főleg, ha valaki több ezer ember tudatosodásáért felelős.

  • Nem olvastam a könyvsorozatot, de itt van egy érdekes apróság, amit anasztáziánusoktól tanultam:

   A NYELVED alá kell helyezni néhány szemet az elvetendő magból – mint megtudtam, szerencsére nem az összeset. Az felveszi a test rezgéseit (első hittétel ebben a mondatban, hiszen még senki nem bizonyította) A magot visszarakjuk a többi közé és ezáltal azok is felveszik a test rezgéseit (második hittétel, mert ugye a fizika, ha ismerné is ezeket a rezzeneteket, azt diktálja, hogy a nagyobb mennyiség tulajdonságai érvényesülnek). Aztán elveted a magot és Földanya (harmadik hittétel, mert Földanya léte nem bizonyított tudományos módszerekkel) tudni fogja, milyen legyen a növény, ami terem és olyat nevel (negyedik hittétel – hiszen honnan tudhatjuk, hogy Földanya tényleg folytat-e ilyen vizsgálatokat, és hogy meg is változtatja a növekedő termés karakterét?)
   Mellesleg miért a nyelv alá és nem a hónom alá? Hőmérővel és Lúdvérccel is működik a hónalj is.

   Anasztáziát higgye és gyakorolja mindenki, aki egyetért vele. Egy húszezres, nagy diverzitású csoportra ne erőltesse rá senki. Itt mindössze ennyiről van szó.

   Az anasztáziás ötleteket mindezideig szelíden tűrte a csoport, mert az ebben hívő csoporttagok diszkréten hallgattak a spirituális részéről és nem toboroztak.

   • Ja, és nem felelek senki tudatosodásáért. Csak teret adok a gazdálkodást érintő tudásuk fejlesztésére. Teljes félreértésről van szó. A Vidéken Újrakezdők csoport mindenkit nemre, korra, vallásra és politikai nézetre való tekintet nélkül szívesen lát, aki a gazdálkodást illető tudását fejleszteni akarja. A csoportban rendszeresen beszélünk meg olyan dolgokat, amelyek a vidéki élet velejárói, de azok, akik nem ebben nőttek fel, esetleg nem tudják, vagy nem tudják eléggé. Minden nap tanulok én is, és ugyanakkor adok tanácsot is – olyan dolgokban, amelyekről vannak eléggé tágas ismereteim. Ez az alapja a csoport működésének. Gyakorlatias, ideológiáktól mentes, póri, hétköznapi dolgokról szeretünk beszélgetni. A legutolsó kérdés az volt, hogy a buxus bokor mennyire nő gyorsan – ha valaki sövényt akar pl., akkor érdemes-e, vagy van valami ami hasonlóan sűrű, de gyorsabban nő, mint pl. a layland ciprus.
    (Ha már felmerült itt a téma: a buxus nagyon jó, de nagyon lassan nő. A layland ciprus kiváló sövényt alkot sokkal hamarabb)

    • Bocsánat!
     Visszavontam mindent amit előzőleg írtam!
     Tévedésben voltam! Én azt hittem, hogy ez valóban egy közösség, de most már értem, hogy csupán egy szakmai fórum amatőröknek, és kezdőknek.
     Mondjuk ha én vidéki életre adom egyszer a fejem és pl. tököt akarok majd termelni előtte elolvasok egy raklapnyi szakirodalmat a tökről, de velem azonos amatőrt még véletlenül se kérdezek meg….!
     Ha meg már folyik a töktermelés, és gondom van, akkor megint szakembert, hiteles hozzáértőt kérdezek meg, olyat aki ezt már régebben csinálja és ért is hozzá…

     Na mindegy, nem értem, de biztos hasznos ….valakinek!

 7. Látom Gábor, nem tetszett, amit írtam és hótt-demokratikusan törölve is lett :-)
  Pedig, bár nem fogalmaztam finoman, de csoportépítéssel kapcsolatban megszívlelendő lett volna… :-)
  Hát, ez van, nem mindenki egyforma.
  De akkor ne sírjon változásért az, aki ugyanolyan megoldásokban tud csak gondolkodni 😉

 8. Szerintem szánalmas,hogy ez a cikk megszületett és nagyon felemelkedett lehet valaki spirituálisan,ha ennyire nem képes lenyelni a békát….Azt,hogy a többi admin mit csinált,vagy nem csinált és csak Hédynek szúrta volna a szemét,azt azért kár felhozni,mert a többi admin amúgy sem túl aktív már egy ideje…Nem is értem a sértődést és értetlenkedést…Lehet nekem akármilyen jó ötletem a munkahelyen..,ha a főnökömnek nem tetszik nem lesz belőle semmi…ennyi és kész..ilyen az élet..,ha egy ilyen döntést képtelen sértődés és a jogfosztottság érzése nélkül átvészelni felnőtt ember létére attól biztos nem szeretnék semmi újat tanulni..Amúgy nekem is volt már nézet eltérésem Hédyvel a szó szoros értelmében..és mégse lettem törölve,pedig tartottam magam a saját igazamhoz..Hédy általában békéltető szerepet tölt be a csoport tagjai között,segít ahol és akinek tud..Én sok mindenre nyitott vagyok egyébként akár anasztáziára is az lettem volna,de a cikk íróját egy duzzogó óvodásnak képzelem és nem egy spirituális,empatikus valakinek..Mi szeretjük a csoportot és pont az ilyen bomlasztók nem hiányoznak nekünk..mint ahogy nyáladzás nélkül is megtermelték a magukét a tagok eddig is..Én is utálom az usa-t és sok mindenben nem egyezik Hédyvel a véleményem,de ez a cikk annyira felidegesített,hogy egyáltalán nincs kedvem komolyabban foglalkozni az anasztázia témával,pedig engem érdekel(t).Számomra hiteltelenné vált Gábor hozzáállása miatt…Üdv.

  • Emberiség.hu véleménye:

   Hédy levele:
   Most beszéltem Torma Jánossal, és kiderült, hogy ő javasolta neked, hogy rakd fel magyarázat nélkül még egyszer a posztodat, miután törölve lett. Helyesen meg kellet volna kérdezni minden adminisztrátort, hogy mi volt a kifogás. Így úgy nézett ki, hogy dafke mégis visszarakod.
   Nagyon sajnálom. E nélkül a tévedés nélkül nem került volna sor arra, hogy kikerülsz a csoportból.
   János azt mondta, hogy vissza akarsz lépni a csoportba. Nincs ellene kifogásom – ha… A nagynyilvánosság előtt folyó vitának meg kell szűnnie. Vagy törlöd a cikkedet, vagy visszalépsz és írásban is elfogadod, hogy a Vidéken Újrakezdők csoportnak joga van meghatározni azt, hogy miről szóljon a csoport munkája – és ha a csoportnál békén hagyod az Anasztázia témát teljes egészében. Nem a találkozóra való felhívás volt a dráma, hanem az, hogy amint az azt követő beszélgetésből kiderült, ez Anasztáziás összejövetel.
   Ne hirdess semi Anasztáziát a csoportnál, mert végülis mégiscsak utánanéztem, hogy mi az, és megállapítottam, hogy valóban nem illik a csoport profiljába.
   Nagyon sajnálom, hogy elvadult a helyzet. Ha téged tényleg érdekel a Vidéken Újrakezdőknél folyó munka, akkor közöttünk a helyed, de kérünk, hogy ezt a két kérést rendezd valahogy.
   Köszönet,
   Hédy

   Válaszom:
   Kedves Hédy, köszönöm a leveledet, és hogy foglalkozol a kérdéssel.
   Mi rég tervezzük, és idén áprilisban meg is valósítjuk a vidékre költözést, ezt egy éve tűztük ki.
   Nagyon sokat dolgozom önkéntesen ebben a témában, sok előadást felvettem, filmeket készítek, több milliós látogatottságú Youtube-csatornáim vannak.
   Ami Anasztáziát illeti, sajnos nem áll módomban teljesíteni a kérésedet, mert az elveim ellen való volna. Továbbra is azt gondolom, hogy Anasztázia nem egy vallás, nem politikai eszme, hanem egy útmutatás arra vonatkozóan, hogyan kellene visszatérnünk a természet szeretetéhez. Lehet, hogy tévedek, de tartok tőle, hogy meglehetősen hiányosak vagy felületesek az ismereteid az Anasztázia könyveket illetően. Ha van valaki, aki fellép valamennyi vallás ellen, az éppen Anasztázia. Plusz jómagam sem vagyok vallásos.
   Nagyon szívesen megosztom veled a tavaly megjelent könyvem alapján tartott előadásomat, vagy azokat az ismereteket, amelyek e témakörbe tartoznak.
   A cikket is eltávolítanám, mert önmagában nem sok értelme lenne. Ám amennyiben Anasztázia kérdésében nincs engedmény a csoportban, úgy nem óhajtok visszalépni.
   Köszönet: Gábor

   Viszontválasz Hédytől:
   Utánanéztem, Anasztázia egy komplett életforma. Foglalkoznak a szexuális élettől és házasélettől kezdve a gyermeknevelésen át az élet minden aspektusával, amit a saját életfilozófiájuk határoz meg. Ez egy életforma minimum. A Vidéken Újrakezdők nem támogatnak semilyen életformát sem, mert nekünk mindegy. Mi begyulladt tőgyekkel, elszaporodott patkányokkal, kutyák megfelelő nevelésével, kerítésvitákkal és hasonló póri egyszerű dolgokkal foglalkozunk. Ha megengednénk Anasztáziát, akkor a következő az izraeli kibuc rendszer lenne, de esetleg a Krisnások is helyet kérnének maguknak. Három hónap se kellene, hogy a csoport már ne foglalkozzon azokkal a kérdésekkel, amelyek megválaszolása volt a cél, hanem a különböző életfilozófiák közötti csatatér lenne.
   Nem, a csoport nem lesz Anasztázia míg élek. Sajnálom.
   Emellett még tudományos bizonyításra szorul az, hogy a nyelv alatt tartott néhány szem vetőmag hogyan változtatja meg azt, hogy milyen lesz a termés minősége. Ez a tudományos bizonyítékok beszerzéséig hit kérdése. Mellesleg az ateizmus is vallás, mert abban is hinni kell. Szóval számomra mégiscsak vallás. Ez természetesen vita témája lehetne, de másodrendű kérdés lévén talán ne vitassuk meg.
   Sajnálom, hogy nem nyújthattam ennél több segítséget.
   Üdv
   Hédy

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL