ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Végtelen-e a Világegyetem?

by / szombat, 17 november 2012 / Published in Asztrológia, spiritualizmus, Jegyzetek, News
20070718_a_vilagegyetem_legnagyobb_utkozese_1

A tér látszólag végtelen – vagy mégsem? Újabb bizonyítékok szerint a tér véges. De felmerül a kérdés: mi rejtőzik a kozmikus határon túl?

A film ismertetése: Az Oscar-díjas színész, Morgan Freeman a producere, a házigazdája és a narrátora a Discovery Science legújabb sorozatának, amely a világegyetem legnagyobb rejtélyeire keres magyarázatot. A Morgan Freeman: a féreglyukon át című sorozat az univerzum nagy kérdéseire koncentrál. Egyedül vagyunk-e a világegyetemben? Honnan származunk? Van-e élet más bolygókon? A sorozat a NASA és különböző magánvállalatok legfrissebb eredményeit, valamint a tudósok és a kutatók legújabb elméleteit felhasználva vizsgálja meg a fekete lyukakhoz, a bolygók gyarmatosításához, illetve a húrelmélethez kötődő teóriákat. A világűr megszállottjának társaságában rácsodálkozhatunk a valóságra, ami bolygónkat körülveszi.

Share and Enjoy

2 Responses to “Végtelen-e a Világegyetem?”

  1. Méghogy véges a világegyetem? Ekkora hülyeséget! Ki az aki ezt beveszi?

    • Attól függ, hogyan tekintünk rá. Számosságában véges, állapotlehetőségeiben végtelen. Amiből több van az szükségszerűen véges, végtelen viszont csak az egy (egység) lehet. Másként: a kozmoszban nagyon sok gömb van (pl atom) kimondhatatlanul sok, ezt pragmatikusan végtelennek tekintik, valójában mégis véges ez a szám. De ha egy gömb 360 fokos körbefordulását nézzük, akkor eközben az végtelen számú állapotot vesz fel, állapotok “számának” nincs határa.

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL