ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Van-e hatodik érzék?

by / hétfő, 19 november 2012 / Published in Egyén és önismeret, Jegyzetek, News
ISO/TEC 11801 cable by belkin

Hol vannak az emberi észlelés határai? Az agy képességeit kutató tudósok a globális tudat lehetőségét vizsgálják.

A film ismertetése: Az Oscar-díjas színész, Morgan Freeman a producere, a házigazdája és a narrátora a Discovery Science legújabb sorozatának, amely a világegyetem legnagyobb rejtélyeire keres magyarázatot. A Morgan Freeman: a féreglyukon át című sorozat az univerzum nagy kérdéseire koncentrál. Egyedül vagyunk-e a világegyetemben? Honnan származunk? Van-e élet más bolygókon? A sorozat a NASA és különböző magánvállalatok legfrissebb eredményeit, valamint a tudósok és a kutatók legújabb elméleteit felhasználva vizsgálja meg a fekete lyukakhoz, a bolygók gyarmatosításához, illetve a húrelmélethez kötődő teóriákat. A világűr megszállottjának társaságában rácsodálkozhatunk a valóságra, ami bolygónkat körülveszi.

Share and Enjoy

2 Responses to “Van-e hatodik érzék?”

 1. Sziasztok!
  Ennyi butaságot sem mostanában hallottam. Ebből a filmből az tűnik ki, ha nem fogadod el és mersz kételkedni a filmben látottakon, hogy a tudósok, nagyon el vannak tévedve.
  Ha az elmére hagyatkozunk, és az információkat, az érzékeléseket, logikai, ritkán érzelmi úton rakjuk össze, akkor biztosan rossz megoldásokhoz jutunk. Minden verziót kitalálhatunk, csak az igazságot nem, azt, hogy is van a valóságban. Elég vad felfogás akár a relativitás elmélet, akár a húrelmélet, meg a kvantumelmélet is. Mind azért mellékvágányok, és nem a valóság, mert kigondoltuk. Ha kigondoltuk, akkor még bizonyítékokat is találunk rá, sőt bizonyos elméletek megszületésekor magát a bizonyítékokat is megteremtjük. Ezt tapasztalják azok, akik látják a valóságot. Ebben a legnagyobb baj, hogy ezek elméletek és nem a valóság. Mivel az elménk sem tiszta, sőt vannak olyan tudósok akiknek a tudati kapcsolatuk sem tiszta, így soha sem tudnak eljutni a valósághoz. Ha kitisztítják a testüket, az elméjüket, és a tudati kapcsolódási pontjaikat, akkor már eljuthatnak a valósághoz, de akkor azt nem tudománynak nevezzük, hanem vallásnak, ha levesszük róluk a kultikus mázt, amit az évszázadok ráraktak, vagy amit elferdítettek, vagy ami zavart betettek, de újabban ezotérikus tisztításoknak is nevezzük, amibe szintén bekerülhettek torzítások.
  Egyedül a bensődben vannak meg azok a feltételek, ahol eljuthatsz a tudatosság magas fokához. A bensődben semmi zavaró nem lehet. A bensődben, ami nem tiszta, az nem is kerülhet be, de aki árt az sem tud oda bejutni. Teljesen védett mindenki és minden által. Ott történik az a teremtés, amit senki sem tud megzavarni.
  Ha a teremtést a bensődből kihelyezed, pl egy külső oltáron lévő kehelybe, akkor már bele is piszkálnak, főleg a negatív lények, vagy akik uralni akarnak téged, és csodálkozol, hogy nem sikerülnek a dolgaid.
  Akinek tényleges hatalma van a teremtésben, az a bensőjében, a magban teremt. Ott csak olyan teremtés történik, amely mindenkinek jó, senkinek nem árt, mindig benne van a teremtésben a szeretet, az öröm, és mindenki emelkedését szolgálja, így a tiédet is.
  Bárhogy nézzük, soha nem lehet a valósághoz eljutni kísérletezgetésekkel, információ gyűjtéssel, és gondolati kapcsolásokkal, vagyis elmélet gyártással.
  A valóság megismerését tudat emeléssel is, tudat tisztítással is el lehet érni, aminek a következménye, hogy amire ráemeljük a figyelmünket, arról mindent tudunk. Ezt nevezik a buddhisták megvilágosodásnak. Így érthető, hogy valójában nincs titok azok számára, akik elérték ezen állapotot. Ahogy haladunk a tudat emelésében, úgy egyre több dolgot értünk meg arról amire a figyelmünket ráhelyeztük. Ezért tapasztaljuk, hogy akik egy kicsit emelték a tudatosságukat, azok elkezdtek új elméleteket gyártani, új szerkezeteket létrehozni. Ezt a folyamatot látjuk ma a tudományban, és ezért gondolják sokan, hogy egy tudományos forradalom van most is, ami fejlődést hoz. Kicsit tévednek, mert. ezen tudósok inkább emelkedtek volna még tudatosságban, és akkor nem maradnak le. Másként elkótyavetyélik a tudatosságukat. Ez is egy jó tapasztalat nekik. Tudat emelését úgy érhetjük el, hogy amit beletettünk egy pohárba, azt ki is kell önteni. Ez azt jelenti, hogy az összes az elme, és az érzelem által gyártott elméleteket, el kell engedni.
  Érdekes ez a paradoxon. Ahhoz hogy tudatosak legyünk, és így mint következmény, tudjunk is, el kell engednünk azt a sok szemetet, amiről azt hisszük, hogy ér valamit. Csak az elengedés után kapunk egy értékeset, és jövünk rá, mennyi szemetet, megrögzött gondolatot tároltunk..
  A tudósok mind szemét kupacot tartanak a fejükben, és a szemétből csak még nagyobb szemétkupacot gyártanak.
  Mindig az alapokkal, a kiindulással van a gond. Mindig feltételekből indulnak ki a tudósok, és bámulatos logikával hozzák ki a következtetéseiket. A logikába, így a következtetésekben nem is találsz hibát.
  Akkor mi a bibi az egészben?
  Azt felejtik el, hogy a végtelen feltételekből ragadnak ki pár feltételt. Csak azokat a feltételeket ragadják ki, amikkel ők bírnak, amiket fel bírnak fogni a végtelenből, vagy amit meglátnak a végtelenből. Ebből adódik, hogy végül egy kört csinálnak, aminek a végén ugyan oda jutnak el, ha végig csinálnák a gondolatmenetet. A matematika erre példa, már aki végig tudta vinni, mert oda jutott vissza, ahonnan elindult.
  amikor felismered, hogy kört csinálsz, akkor van lehetőséged kilépni, és akkor tudsz emelkedni. Egy körből bármikor kiléphetsz, mert a kilépés csak egy döntés eredménye.
  Csak ne ess bele egy másik körbe. Cseberből vederbe.
  Így is meg lehet fogalmazni a felemelkedést.
  A vicces, hogy ezért elvárják a tudósok, hogy tapsoljuk, dicsérjük őket, lássuk el a bolygó javaival. A pénzembereket is elég jól átverik a tudósok. A tudósok is elég magas fokra emelték az illúzió keltést, és ezt még a pénzemberek sem veszik észre, és azt gondolják, ők használják ki a tudósokat. Tévedések vígjátékát játsszák itt elég sokan.
  Valójában csak gátolják a tudósok a többieket, és saját magukat, egy alternatív világszemlélet kitalálásával, ami a valóságot messze nem közelíti meg, így később jövünk rá, hogy egészen mást kell csinálni, a valóság megismeréséhez. Ezt nevezhetjük tapasztalatnak is, mert az lesz belőle, mikor rájövünk ezekre.
  A tudatosság emelését mindenkinek magának kell elvégeznie, ezért senki nem fog semmilyen bizonyítékot neked hozni arra, mi is a valóság. Semmilyen bizonyítékot nem fogadnál el, csak amit te magad átéltél. Te magad leszel a bizonyíték magadnak, ha eléred a tudatosságodat.
  Aki felemelkedett, annak bármire tekint, mivel a valóságot látja, az illúzió mögött, a bizonyíték is a tekintetében van. A valóságot látni kell, és nem lehet szavakkal kifejezni. A szavak olyanok, mint mikor egy pontból írunk le valamit, amit végtelen pontból látunk. Ha minden nézőpontot leírnánk, az annyi időbe kerülne, mint az összes életünk, tehát végtelen. Itt fontos, hogy az idő csak ebben az univerzumban létezik, mint fogalom. Ha “átlépsz” egy “magasabb univerzumba”, ott mivel nincs idő, ezért végtelenné válik az élet is, míg amiben most vagyunk, akár végesnek is mondhatod, gondolhatod, bár nem lesz az. (Az idézőjelek azért vannak kint, mert nincs jobb szóm a valóság megközelítésére.) Ez alatt az idő alatt meg is világosodsz.
  Látható, hogy sem bizonyítékot nem fogsz kapni a valóságról, se le nem tudják írni neked soha, mi a valóság.
  A tudósok megpróbálták leírni, de nem sikerül nekik. Remélem, hamarosan belátják, mennyire elszúrtak sok sok évet, a helyett, hogy örültek, szerették volna a környezetüket, és emelkedtek, tisztultak volna helyette. Tényleg jó tapasztalat ez nekik, de nekünk is.
  Kis nyelvészkedés:
  tud-tudat-tudatos
  Az -ás, -és, -os képző azt a személyt jelöli, aki foglalkozik valamivel. lo-v-ás-z, juh-ás-z, pászt-or Tedd hozzá a hasonulásokat, és egyéb szabályokat, amiket a nyelvünk használ, és egyszerre több példát is találsz. A “pászt” is egy foglalatosság, csak gondolj a pászta, pásztázás szavainkra. ebből alakult ki a pásztorbot is, ami a pásztázó ember szerszáma. Akit érdekel, erről talál információt weboldalakon.
  Aki a tudattal foglalkozik az a tudatos ember. A végeredményt, a következmény is ki tudjuk olvasni, és az aki tud, vagyis aki rendelkezik a tudással.
  Láthatja, és egyszerre minden magyar tudja, hogy csak a tudatosságból lehet igazi tudásra lelni. Még a szavaink, a mondásaink, a népi tapasztalataink is ezt bizonyítják nekünk. Jó, ha visszamegyünk egy fogalom szavához, ha megértést akarunk elérni, vagyis hogy tudjuk mit kell csinálnunk.
  Azért találjuk a következményt a szó elején, mert a rovásírásban fordítva gondolkodva írták le. Ha van következmény, akkor mindig a szó elején fogod azt megtalálni.
  Arra azért vigyázzanak azok, akiknek nem a magyar az anyanyelvük, és nem ismerik a magyar nyelv kulcsát, hogy el is lehet tévedni, elég rendesen a magyar nyelvben, a kulcs nélkül. Sok mindenre rá lehet jönni, de vannak olyan bukfencek a nyelvben, hogy elég rendesen el lehet havazni. ekkor tapasztalatot szerzel, és ahogy megvan a tapasztalat, kezedbe is kapod azt a kulcsot a sok kulcs közül. A magyarok ismerik ezeket a kulcsokat. akik meg magyarok akarnak lenni azok tapasztalatot szereznek egy kulcs használatában. Ahogy emelkednek a földön, úgy egyre többet fognak megérteni a magyar nyelvből is, és mire elérünk oda, ahonnan indultunk, addig minden lény kezében ott lesz minden kulcs, aki emelkedik velünk. A teremtés összes kulcsának birtokosa lesz.
  Minden jót…
  Csicseri Orosz Imre

 2. Szép napot!
  Most vettem csak észre, hogy megint Istenről beszélek, mikor a valóság megismeréséről beszélek.
  Valóság, egyenlő Isten másik elnevezése.
  A régi magyarok használták azt a kifejezést, hogy “Istar vala”, másként, Isten vala, de lehet, hogy ez megjelent más iratokban is később. Ez egy nagyon régi magyar kifejezés, több év százezredes. Vedd hozzá az utóbbi évszázad torzítását, és már meg is kapod. Sokan úgy tartják a magyarok közül, hogy sok mindent lenyúltak a magyaroktól.
  Másként fogalmazok, és közelebb is vagyok ezzel az igazsághoz.
  Átadtuk a tudást, és amit nem értettek meg, azt kihagyták, vagy átírták úgy, hogy számukra érthető legyen, és utána ezt fogadtatták el az emberekkel.
  Ez azokra a népekre, és vallásokra igaz, sőt a vallások mestereinél, tanításainál is ez a helyzet, akik a tudást mások leigázására használták fel.
  Pont a meg nem értések, vagyis a tudatosság hiánya miatt történt ez. Fújhatunk ezekre az emberekre, de felesleges. Ahogy emelkedünk, egyszerűen csak helyére kell tenni a dolgokat, ahogy egy buddhista mondaná magyarul.
  VALÓSÁG
  A “vala” a “van” egy régi formája. A “vala” szóból alakult ki a “való-ság” szavunk.
  Aki a valóságot keresi, az Istent keresi, csak Isten másik nevét használjuk, vagyis a “Van” nevet.
  Buddha semmi mást nem csinált, mint megmutatta a tudatosság útját, amivel meg lehet ismerni a Valóságot, vagyis Istent. Magyarul teljesen értelmezhetőek ezek. Már sokan mondták előttem, hogy a Buddhista vallás az nem sok Isten hitű vallás, hanem egy Isten hitű. Talán ismerték a magyar nyelvet, de el lehet jutni másként is ehhez a felismeréshez.
  Vannak olyan dolgok, fogalmak, amit nehéz egyszerre elfogadni, még akkor is, ha igen logikusnak hangzik.
  Nem is tegyétek, járjatok utána, mert aminek utána néztetek és főleg a bensőtökben, az biztos igaz, és azt el tudjátok fogadni, mert az úgy is van.
  Minden jót mindenkinek!
  Csicseri Orosz Imre

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL