ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

TM – meditáció – tovább a megkezdett úton!

019

Mintegy bő két hónappal ezelőtt az Aranymag Intézet, azaz Varga Csaba barátunk örömteli hírt közölt velünk. A TM nemzetközi központ két amerikai tanára felvetette annak lehetőségét, hogy Magyarországon 1000 ember ingyenesen sajátíthassa el a TM meditáció alap és sziddha szintjét.
Valóban fantasztikus hír volt, azonnal közzé is tettük oldalunkon Csaba jóváhagyásával, noha az oktatás mikéntjének kidolgozása éppen csak elkezdődött. Jómagam éppen elég egyéb dologgal foglalkozom így is, de szerencsére segítségemre sietett Búza Judit, aki vállalta a jelentkezők koordinálását.

Miközben Csaba heteken át tartó tárgyalás-sorozatba kezdett, amely során hosszú napokat és órákat töltött el azzal, hogy folyamatosan tárgyalt a világ minden részén (Hollandia, India, Egyesült Államok) lévő TM-vezetőkkel, megjelentek idehaza negatív hangok is, de az emberek szépen lassan egyre többen lettek.

Természetesen, aki ismeri ezt az oktatást, tudja, hogy egy-egy ember képzése több százezer forintba kerül, így valóban nagy lehetőségnek ígérkezett, hogy a tanulóknak ez költségmentessé válhat. Szándékosan nem használom azt a kifejezést, hogy „ingyenessé”, hiszen ez nem azt jelentette volna, hogy valóban ingyen van, csupán azt, hogy ennek költségeit másvalaki fogja átvállalni. 1000 ember esetén ez milliárdos (!) nagyságrend. Hiszen 1000 x 300 ezer forintról beszélünk.

December elejére készen állt a megállapodás, már csak alá kellett volna írni, de egy váratlan fordulat következett be: a nemzetközi TM-vezetés visszalépett, így a megállapodás elmaradt.

Auramagyar2
Aura

Ennyi a hivatalos verzió, és most engedjetek meg néhány személyes gondolatot ezzel az egésszel kapcsolatban. Ha valaki kicsit is spirituálisan gondolkodik – márpedig, ha TM meditáció tanulásra szánja rá magát, azt hiszem, ez elvárható – tudhatja, hogy a világon semmi nem történik véletlenül. Az sem, hogy ennek a lehetősége megcsillant, az sem, hogy rövid időn belül az ország minden részében kisebb nagyobb csoportok alakultak, és az sem, hogy végül ez meghiúsult.

Gondolkodhatnánk erről úgy is, hogy na tessék, felajánlottak valamit ingyen, jól behülyítettek 1000 embert, aztán lefújták az egészet… Micsoda dolog ez, azért is követeljük az ingyenes TM-et! Szerintem ez elég gyermeteg hozzáállás lenne, bár nem áll szándékomban bárkit is elmarasztalni, ha ezt így gondolja.

Lehetne firtatni a felszínes okokat, hogy kinek állt érdekében, vagy ellenérdekében, hogy az események így történjenek. Milyen erők segítették, vagy épp ellenkezőleg, gátolták a megállapodás létrejöttét. Ennek sem sok értelmét látom, hiszen ami történt, megtörtént, nincs mit rágódni rajta.

Tegyük inkább mérlegre, mit veszítettünk, és mit nyertünk!

Veszíteni csak egy illúziót veszítettünk, hiszen reméltünk valamit, ami nem lett végül a miénk. Ám ez nem jelenti azt, hogy csalódottnak kellene lennünk. Ugyanis nyertünk vele tapasztalatot, nyertünk vele kis közösségeket, és feltárult egy másik lehetőség is.

Ma volt egy megbeszélés, amelyre minden koordinátort szeretettel vártunk, sajnos sokan nem akartak, nem tudtak, vagy nem érezték szükségesnek, hogy eljöjjenek – ezzel semmi gond nincs. 16-an voltunk jelen, és nagyjából kettő és fél órát beszélgettünk. Csabáékkal úgy határoztunk, hogy megyünk tovább azon a megkezdett úton, amelyen elindultunk. Nem két hónappal, évekkel ezelőtt. Aki csak most kapcsolódott bele ebbe az egészbe, nem biztos, hogy tudja, hogy az Aranymag Intézet, de az Emberiseg.hu is számtalan dolgon keresztülment már. És szándékosan nem írok kudarcokat, csatákat, harcokat. Mert ezek nem azok. Ha tényleg elfogadjuk, hogy minden okkal való, ha tényleg elfogadjuk, hogy a lezáródó lehetőségek, vagy a feltáruló újak bizony nem véletlenek, akkor egy-egy ilyen fordulatot nem kell szükségszerűen csalódottsággal megélni.

A mostani elhatározás lényege nem más, mint hogy január végéig széleskörű gyűjtések és kutatások segítségével kialakítunk egy új, de inkább úgy fogalmaznám: régi, ősi magyar meditációs technikát. Ami a miénk, és teljesebb, mint amit esetleg a TM nyújthat.

mqdefault601315_567807236572362_1419169603_n

A TM-mel kapcsolatban csak néhány felvetés: miért van az, hogy annak ellenére, hogy már több 10 ezer ember megtanulta idehaza ezt, mégsincs hatása, sőt, sokan el is hagyták a gyakorlását?

Ha van – márpedig van – ősi magyar tudás erre, akkor miért nem azt használjuk?

Mindent összevetve azt gondolom, hogy a lehető legokosabb, ha ezt a tapasztalást bölcsen kezeljük, és nem engedjük a csalódottság hangjait felülkerekedni. Hiszen csalódottságra nincs is szükség.

Jómagam nagyon sok kezdeményezést indítottam már az Emberiseg.hu oldallal. Voltak sikeresek és kevésbé sikeresek. Voltak, amelyek egyáltalán nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeimet, de sosem voltam azok miatt dühös, vagy véglegesen elkeseredett. Ha bármelyik után is így éreztem volna, már nem létezne az oldal, már feladtam volna ezt a munkát. Ám nem tettem, minden ilyen helyzetből új lendülettel és erővel jöttem ki. Mert ennek van értelme.

Most is az előre nézést tartom fontosnak. Mert hiszek abban, hogy január végére össze fog állni valami nagyszerű dolog – más lehetőséget nem is érdemes elképzelni.

Varga Csaba mellett Búza Judit, és azok a helyi csoport-szervezők rengeteget dolgoztak ezen az ügyön. Merem remélni, hogy ők sem kudarcként kezelik azt, hogy valami nem sikerült.

Hiszen mi is a cél? A magyar kollektív tudatosság emelése, Magyarország legyőzhetetlenné tétele. Ehhez – ahogy Csaba is bölcsen fogalmazott – a TM oktatás csak egy eszköz lett volna. Semmi esetre sem a cél. A cél továbbra is ugyanaz: a magyar kollektív tudat emelése. Akik ezt a célt látják maguk előtt, és hisznek abban, hogy ez fontosabb annál, hogysem azon morfondírozzunk, ezt TM-mel vagy anélkül lehet elérni, ugyanúgy élik meg ezt a mérföldkövet, mint én. Az út nem ért véget, megyünk tovább.

Tisztában vagyunk azzal, hogy vélhetően nem mind az 1000 ember jön velünk tovább. Lehetséges, hogy éppen erre a szűrőre volt szükség annak érdekében, hogy bebizonyosodjék: ki az, akit az akadály megrémít, és ki az, akit megerősít.

 both1310

Szaporíthatnám még a szót, de azt hiszem nem érdemes tovább, hiszen amit nagyjából gondoltam, azt leírtam. Egy biztos: Varga Csaba, Búza Judit, és megannyi csoport-szervező lelkiismerete tiszta kell legyen. Az enyém is az. Mi a legjobb szándékunk szerint megtettünk mindent egy jó cél érdekében. Én már nem azon rágódom, hogy ez az út miért zárult le, hanem azt keresem, hogy helyette melyiken menjünk tovább. Ahogyan az élet és a szeretet törvénye is MINDIG felülír mindent, ami az elmúlás vagy a szeretetlenség, ugyanúgy itt is felülírja a lehetetlent a lehetőség.

Köszönöm azoknak, akik eddig velünk jöttek az úton, köszönöm azoknak, akik úgy döntenek, hogy tovább jönnek velünk, és természetesen köszönöm azoknak is, akik nem, hiszen biztos vagyok benne, hogy ők majd elindulnak egy másik úton, és lehet, hogy ők találnak majd olyan válaszokat, amiket mi nem!

Ölellek és szeretlek benneteket: Both Gábor

Share and Enjoy

8 Responses to “TM – meditáció – tovább a megkezdett úton!”

 1. Nagyon jó gondolat, hogy felkutassuk az ősi Magyar meditációs technikákat!
  De még ha ez sem sikerülne akkor sincs baj, hiszen azokat is valakik, kitalálták, kitapasztalták, majd (titkosan) alkalmazták, tehát a már meglévő és “bevált” technikák és a fellelt, esetleg hiányos ősi módszerek alapján nem lenne nehéz, egy újat, sajátot kidolgozni és alkalmazni. A terjesztése az internet segítségével felgyorsulhatna és ingyenes lehetne, hiszen ez már SAJÁT technika lenne….. Például az ingyenes http://www.jogameditacio.hu/ mintájára. A tudatosság emelése nagyon fontos, talán a legfontosabb!

  Sok sikert kívánok ebben….amennyire lehetőségeim engedik úgyis részt veszek a dolgokban! :)
  Szeretettel,
  Laci

 2. Ha visszatekintetek a folyamatra, mert ez nem dualizmus, hanem folyamat, pont az volt a cél, hogy rátaláljatok a régire, hisz van. A magyar ősök olyan technikákat fejlesztettek ki, amely a magyaroknak, a magyar mentalitásnak, a magyar hozzáállásnak a leghatásosabb. Nem hiszem, hogy sokat kell változtatni rajta, de ezt úgy is majd megtapasztaljátok. Van még egy szempont a sok közül, amit kiemelnék. Nem tartozhattok senkinek, tehát helyettetek nem fizethet senki, hogy ti tudatosodjatok. Ha nem megy önerőből, akkor azt biztos nem kell megcsinálni.
  Lassan iparág lesz ezotériával kicsalni az emberek pénzét, és amiben benne van a csalás, ezért jó drága, ott nem fogsz belőle semmit profitálni, maximum lesz egy jó tapasztalatod. Az aki adja, annak ingyen kell továbbadnia önzetlenül, hogy az a technika tényleg érték legyen.
  Ez nem azt jelenti, hogy nem kell fizetni, hisz vannak terembérletek, van fűtés, és ez nem ingyen van még. Nyáron meg lehet olcsóbbá tenni, azzal, hogy a szabadban rendezitek meg, így azok is hozzáférnek, akik még a terembérletet sem tudják kifizetni. Nagyon érdemes az átadást, és a különböző költségeket különválasztani, és a költségeket, ahol lehet minimalizálni. Ne ebből gazdagodjon meg senki, de még ne is ebből éljen meg, még ha szerényen, akkor se.
  Pont az a munka, amit befektettek, az is kell ahhoz, hogy emelkedjen a tudatosságotok. Ha nézitek a kerti munkákat, rengeteget dolgoztok, és közben rengeteget tanultok az életről. A kettő összefügg. Ha ismernétek az előző életeiteket, egyszerre rájönnétek, hogy sokat tettetek a közösségért, sok munkát belefektettetek, és az összes munka, amit másokért végeztetek, mind kell az emelkedéshez. Ahogy elkezdtétek, úgy jönnek egyre többen, és segítenek, ha az, amit csináltok, a közösségért teszitek önzetlenül. Biztos vagyok, hogy akik rátaláltak az ősi technikára, azok is rengeteg munkát belefektettek, és soha nem azt nézték, hogy az nekik mennyibe került, és milyen gazdagok lesznek belőle, hanem azt, hogy mennyire hatásos maguknak, és a szeretteiknek, majd a közösségnek.
  Annak örülök, hogy elindítottatok egy folyamatot, és azt csináljátok a közösségek javára.
  Bárki is van, volt ebben a folyamatban, hála nekik a munkájukért.

 3. Ajánlom a SCYTA PAP MIKLÓSnak a T A I K I könyvét, idézek a könyvből: Ezt a mágikus tudást harcos szerzetesek őrizték meg, és hagyományozták az utókorra.Ők voltak:
  a hun SAS íjászok
  az egyiptomi Hóruspapok
  a kelta druidák
  a japán yamabushik
  a kinai shaolin szerzetesek
  a magyar pálos szerzetesek, a fehér táltosok
  Tudásuk ugyanarról a gyökérből hajtott ki. Különleges képességekkel rendelkeztek, az ősi mágikus TAITOS tudást őrizték. Nem törekedtek világhódításra, hiszen a világmindenséget birtokolták. Azt valósították meg a földön, amit az égben láttak. Csendben, a világtól távol, rejtezve, nemzedékről nemzedékre adták át a kiválasztottaknak a csillagvilágból érkezett ősi TAN-t, a TAIKI-t.

  http://www.youtube.com/watch?v=_JqbrEQrjm8&list=UUyQMNoC1JhXa0bHHZlLPv6w

  http://www.youtube.com/watch?v=BFpAHsCT-v0&feature=youtu.be

 4. Csatlakoznék Csicseri utolsó előtti mondatához(is)!Itt a hangsúly a folyamaton van. Nagyon ritka ha egy ember mindenféle előzetes önfejlesztés, megértés, útkeresés nélkül csak meditálni kezd, mert az most divat, vagy mert azt ajánlották neki, hogy ezzel majd megoldja ezt vagy azt a problémáját. Aztán persze a nagy várakozások után jön a csalódás, kiábrándulás, és persze a drágán megtanult technika pénzkidobássá silányul. Pedig nem a technikával volt a gond, hanem az alannyal, ugyanis még nem volt kész arra, hogy “felvegye” a meditációt az útkereső eszköztárába. Az hogy valaki komolyan elhatározza, hogy megtanul egy meditációs technikát, egy komolyabb tudatossági szint ugrásra van szükség. Ebben az esetben az ember már sokkal nagyobb eséllyel tudja jól, és gyorsan elsajátítani bármely technikát, és nagy valószínűséggel rendszeresen gyakorolja is azt! Az első amit meg kellene érteni, hogy mi a meditáció, milyen hatásai lehetnek, és miért is nagyon jó az az embernek.
  Több éves útkeresgélés után én 4-5 hónapja szántam rá magam, hogy megtanuljak meditálni. A választásom éppen a TM-re esett, több okból is.Az árán, meg hogy egyáltalán kelljen-e fizetni érte és mennyit, azon lehet vitatkozni. Szerény véleményem szerint a pénzalapú világba teljesen beágyazódott az ember(tudatilag, mentálisan fizikálisan) nem tud ebből egyik napról a másikra kitörni. Ez is egy folyamat! Majd lehet a tudás átadása ingyenes és a szereteten alapuló, de csak idővel, amikor az anyagi világot legyőzi az embere legalább is az elméjében. Mondok egy példát: sokan mondják és vágyják, a magasabb tudatossággal járó öngondoskodást és hasonló szemléletű emberekkel egy közösség létrehozását. Ehhez azonban pénz szükséges, bármennyire magas is a tudatszint! Termőföldet kell venni, eszközöket, csemetéket, magokat,stb. Egy élhető energia takarékos otthonra is szükség van, amelynek megépítéséhez engedélyekre van szükség. Amíg az öngondoskodás ki nem alakul és nem kezd el működni, addig tartalékokra is szükség van. Vannak egyéb akadályok is, amik pénzügyi eredetűek: Pl. a meglévő lakás értékesítése, esetleg, a rajta lévő hitelek visszafizetése, a gyerekek iskolába járása…. Szóval nem csak elhatározás kérdése.
  A TM vagy bármely ezoterikus dolog amit valaki munkaszerűen művel ma még nem lehet ingyenes, én úgy gondolom. Az árak nagyságán, és korrektségén már lehet vitatkozni!
  A TM nálam tökéletesen működik, és szerintem azért, mert roppant egyszerű elven alapszik, és mert nem várok el tőle semmit! Csak hagyom, hogy megtörténjen és kész!
  A meditációval kapcsolatban ezer módszert ki lehet találni, és elnevezni bárminek. Az értelme és lényege roppant egyszerű,megpróbálom leírni,hátha valakinek segítek vele:(de az utat a “meditációérettségig” nem lehet megspórolni)
  Próbáld ki, hogy leülsz egy csendes helyre, becsukod a szemed, és elhatározod magad, hogy most egy dologra fogsz figyelni. Eddig nem nehéz ezt mindenki meg tudja tenni. legyen ez mondjuk a légzésed. Ne irányítsd, ne variáld, csak döntsd el, hogy most erre fogsz figyelni. Azt fogod észrevenni, hogy 10-20 másodpercnél tovább allig ha leszel erre képes anélkül, hogy az elméd ne gyártana neked egy gondolatot, amivel megpróbál téged elvinni ebből az állapotból. Hogy éppen mi lesz az és miért pont az , na az egy nagy rejtély(számomra) Szóval bárhogy is koncentrálsz a gondolatok folyton jönnek, és egyre sűrűbben, egyre kevésbé tudod a figyelmedet a légzésen tartani. És most jön a lényeg! TE mindennek a tudatában vagy!!! Egyszerűen meg tudod figyelni az elmédet! és nem érted hogy lehetséges ez: Ugyanaz az ember eldönti, hogy csak a légzésére figyel, és ugyanaz az ember mindenre gondol csak arra nem, pedig nem akar, és ráadásul, még az egészet meg is tudja figyelni!! Hogy milyen kavalkád zajlik az elméjében. És megdöbbentő!! Nem tud tenni ellene semmit. A lényeg itt van!! Az elméd folyton el akar téged vinni a jelenből(tehát a légzés figyeléséből) a múltba(eszedbe juttat valamit) vagy a jövőbe(azt akarja,pl. hogy menj ki a konyhába és egyél valamit, vagy bármi mást). Pedig te csendben nyugodtan akarsz csak üldögélni, és figyelni a légzésedet. Na de akkor melyik vagyok én??? Aki csendben üldögélni akar, vagy aki éhes és ki akar menni a konyhába, vagy az aki ezen a kettősségen éppen gondolkodik és nem érti. Hát szerintem TE a harmadik vagy!! Te a tiszta és való belsőd vagy aki vágyik megtapasztalni a jelenlétet, az egyetlen valóságot, a mostot! Csak az elméd éppen ezt nem engedi!! Ebből nagyon egyértelműen látható, hogy az elméd az nem TE vagy!!! Döbbenetes amikor erre rájössz! Ha ezt megérted, megérted a meditáció lényegét és értelmét is. Ez pedig nem más mint az elméd uralma, megakadályozni, hogy el tudjon téged vinni a jelen valóságából. Hogy ténylegesen át tudd élni az életedet, hogy abszolut jelen tudj lenni az életedben. Tehát a meditáció nem más, mint az elmének a gondolatgyártó képességét kontrolálni, és kikapcsolni, hogy ne tudjon sehová sem elvinni, ahová nem akarod. Az az ember aki elmélyülten dolgozik nem vesz tudomást a külvilágról, nem érzékeli az idő múlását, az ún. flow állapotában, egyesek szerint a tökéletes boldogság állapotában van(ajánlom Csíkszentmihályi Mihály Flowc. nagysikerű könyvét)
  Tehát a meditáció is ennek a szintnek az elérése, megtapasztalása, és egyre hosszabb kiterjesztése az életed folyamatába.
  A TM például ezt úgy éri el, hogy egy, az agy számára teljesen értelmezhetetlen mantrát ad(ezt kell lassan magadba mondanod) Mivel az agy ezzel nem tud mit kezdeni, nem érti, feladja és nem gyárt gondolatokat, kikapcsol…
  De ezt bármi mással elérheted, a lényeg, hogy győzd le. Megoldhatod egyedül is, de ha van segítség érdemes igénybe venni. ha fizetni is kell érte az még értékesebb lesz számodra, szerintem. Ha dolgozol és van jövedelmed akkor azt el fogod költeni! Rajtad áll mire, mi az ami számodra értékes! Ha értékesnek tartod a meditációt, és tudod, hogy mi az és mire használhatod, nem fogod sajnálni rá a pénzt!!
  Ne hidd el amit írtam, csak gondolkozz el rajta,és nézz utána, olvass, hallgass meg másokat is. Ha több helyről is ugyanaz a megerősítés jön akkor lépj a tettek mezejére. Én ezt tettem!!

 5. Erre Tibor azt mondhatnám, hogy juj.
  Ha leírtam, hogy ingyen kell adni át a technikákat, és a tanítást,annak van oka. Később amikor a belsődet ismered meg, akkor úgy is rájössz. Addig meg vagy elhiszed, vagy nem. Tehát még egyszer elmondom, Ha pénzt adsz, akkor nem lesz az számodra hasznos, sőt aki átadja pénzért, az nem rendelkezik a tiszta tudással. Ha a tudást tisztán átadják, akkor nem kezdesz el dramatizálni, mit ahogy itt elkezdtél.Pont azért dramatizálsz, mert nem adták át a tiszta meditációs technikát, és aki átadja, annak a felelőssége, hogy időnként meditáljon veled, hogy amit nem értettél meg, azt helyére rakjátok. Tökéletesen lehet látni, miben hibázott a meditációt átadó, és mit nem tett meg, mit nem értettél meg. Talán Egy példát a dramatizálásodból: Az elme nagyon tökéletes élő egysége a szervezetednek, és annyira a tiéd, mint a kezed. Nem fogod levágni a kezed, sőt meg sem fogod büntetni, ha nem azt csinálja, ami a dolga. A kezedet tudod mire kell használni, de az elmédet nem tudod. Elfelejtetted, vagy sosem mondták még meg. Az elme képalkotásra rendeltetett, tehát az igét jeleníti meg képek formájában. Az ige másik megjelenítője a hangképző szerved, ami a hangokká formálja az igét. A szádat is arra kell használni, amire rendeltetett.
  Tehát elég nagy butaság, ha elhiszed, hogy attól ember valaki, mert gondolkodik. A gondolatok valójában azért jöttek létre, mert az igét elfedted, és az elme egyfajta zajként értelmezte, de mivel a program fut az elmében, ezért valamit megjelentet a zajból. Először, mivel kevés az illúzió, a zaj benned, csak kiegészítette a hiányzó részeket az elme. Később annyira tökéletesre fejlesztette az elme ezt a zajból képalkotást, hogy képes egészen vad képeket is megjelentetni, és az igétől teljesen mást mutat. Ennél tovább lépett az elme, mert elkezdett gondolatokat gyártani, mert amit nem tudott megjeleníteni, azt is át akarta adni. Később ezt elég magas fokra fejlesztette, és amikor kimondod, ebből keletkezett a nyelv. Ugyan az az elv, mikor olyan szöveget olvasol, amiben sok hiba van, és mégis megérted, mert létezik benned egy olyan, ami korrigálja a hibákat. Az elme “hibás” működése, ami nem hiba, hanem a korrekció működik az elmédben. Ha sok hamis információ van az elmédben, akkor ez a korrekció a hamis adatokat használja, így minden kép tele lesz hibával, tehát a gondolataid, tele lesznek hibával. Ezért mondom sokszor, hogy az elme általi kitalációk, ötletek, elméletek, magyarázatok semmit nem érnek. Az egész tudomány, történelem tele van ilyen ötletekkel, elméletekkel, és kitalációkkal, tehát tanuljuk a sok hülyeséget az iskolákban. Most ezt a sok hülyeség megtanulását teszik kötelezővé.
  A meditáció lényege, hogy lecsendesítsd az elmét, hogy ne adja folyamatosan a gondolatokat, hisz már majd mindent zajként értelmez, annyira sok a téves információ az elmében, tehát le kell csendesíteni az elmét, hogy ne nyomja a sok hülyeséget. Ha az elméd a hülyeséget nyomja, akkor te azt adod tovább, a gyermekednek, a szeretteidnek, a közösségednek, a népednek. Persze nem minden hülyeség az elmédben, mert ha az lenne, már teljesen összekuszálódnál, és diliházba kerülnél, vagy nem veszed észre, mennyi dilis van már az utcán. Persze, most sarkítottam, tehát csak érzékeltettem valamit. Az ima, és a meditáció, pont az elme lecsendesítésére szolgál, kinek melyik a szimpatikus. A szcientológusok használják még az auditálást, amely olyan technikák sorozata, ahol kiszűrik a hamis információkat az elméből, így az elme a végén megtisztul. Figyelem, csak a végén tisztulsz meg, és addig bármikor, előjöhetnek hamis információk, akár az előző életeidből is. Az biztos, hogy egyre jobban érezheted magad, de a hatását másban nem fogod nagyon látni, hisz még nem tiszta tökéletesen az elméd. Mindegyik technika, ima, meditáció, auditálás kb. egyforma gyors módszer.
  Gyermek koromban én is tanultam több olyan mondókát, ami értelmetlen halandzsa volt, tehát ezeket érdemes újból összeszedni, és először ezzel kezdeni. Ezek a mondókák tényleg arra szolgálnak, hogy kikapcsolják az elmét egy rövid időre, és így felfedezed az elmét, de másra nem érdemes használni. A következő, tényleg a helyes légzés megtanulása, és a légzésre való figyelés. Hallottam egy mondást a szcientológusoknál, hogy “Ha elkezdesz nevetni, előbb utóbb lesz min nevetned.” Ha nem tudsz nevetni, hát egy kicsit akarjál nevetni, mert ha ez a döntésed, akkor egyszer meg is tudod csinálni, csak gyakorolni kell. Ha elkalandozik a figyelmed a légzésről, akkor kezd a gyakorlatot újból és újból, és egyszer csak egyre hosszabban sikerül a légzésedre figyelned. Addig ne is menj tovább, míg ezt be nem gyakorlod, és nem tudsz legalább pár percig a légzésedre figyelni. Ez annyira az alap, hogy ha ezt nem gyakoroltad be, akkor később mindig vissza fogsz erre térni, és nem fog a meditációd sosem sikerülni, de néhány dolgot meg tudsz tanulni a gyakorlás közben. Pl türelmet. Vannak speciális meditációk, amikor nem számít, hogy kiesel a meditációból, és újra kezded, de ezeket, csak buddhista felügyelet mellett érdemes csinálni. Valójában nem tudok pontos szabályt mondani, mert minden meditációnak célja van, így a technika is változó. Itt fontos megjegyezni, a testtartást is, hisz a gerincoszlopnak egyenesnek kell lennie a helyes energia áramlás miatt. Nem folytatom a meditációs technika részletezését, mert erre meg vannak azok, akik ezt tanítják, és nem csinálom meg más munkáját. Minden meditációnak a lényege, hogy a gondolatok áramlását lecsendesítse, vagy a legjobb, ha megszünteti, és ezzel lehetőséget adjon számodra a belsőd figyelésére, majd kapcsolatba lépésre, a belsőddel való beszélgetésre. Akinek meg van a folyamatos kapcsolata a belsőjével, annak többé nem lehet parancsolni, és valójában onnantól, ha hallgatsz a belsődre, akkor tanítani is a belsőd fog. A belsőd mindig elirányít oda, ahol tudsz fejlődni, vagy meg tudod oldani, meg tudod hallgatni azokat a tanításokat, amik a problémád megoldásához kell. Itt még lehet egy gond, mikor az elméd csinál neked belsőt, és valójában mozizol, csak nem veszed észre. Ezért is kell a tanító, mert ő észreveszi, ha mozizol. Elég sok időt el szoktak fecsérelni a mozizással, pedig azt hiszik, meditálnak.
  Valójában a nyelv, amit kommunikációnak használunk, az is az ige elfedéséből, tehát zajából keletkezett. Minél egyszerűbb, primitívebb a nyelv, annál nagyobb a zaj abban a népben. Az interneten használt szmájli nyelve talán a legprimitívebb, és aki ehhez hozzászokik, az kezd leépülni, hisz mindig a legprimitívebb nyelv használata okozza a legkisebb akadályt. Ha magas szinten kommunikálsz, akkor olyan sok információ megy át, hogy nincs időd szavakba önteni, és kimondani, így telekommunikálni kezdesz szavak nélkül. Amikor kimondod a szavakat, akkor kell a sok információból egy értelmes mondatot mondanod, és ha sok a téves információ benned, akkor előfordul, hogy igen nagy hülyeséget mondasz, és mindenki csak néz rád, mi is van veled. A következmény lehet az is, hogy a szókincsed lecsökken, vagy szavakat átértelmezel, és a végén, ami egy volt, abból egy új primitívebb nyelv lesz. Ez a nyelv már nem lesz arra megfelelő, hogy sok dolgot megértsél. Ezért van, hogy a szmájli használói, egyre butábbak lesznek, ha leszoknak a saját nyelvükről. Minden nyelv meghatároz egyfajta gondolkodást.
  Ha ezeket érted, akkor rájöhetsz, hogy ha harcolsz az elméddel, akkor veszítesz, és mindig az elméd fog győzni. Meg van az oka, miért, de ez is egy tapasztalatod lesz, mikor erre rájössz. Mivel az elméd a részed, ezért együtt kell dolgoznod az elméddel úgy, ahogy a kezeddel együtt dolgozol, tehát már oda sem figyelsz, hogy kell használnod a kezed, csak használod. A kézhasználatot is megtanulta a gyermek, és ha rosszul tanulta meg, mire való a kéz, hát elég kellemetlen dolgok is ki tudnak sülni belőle. Az elméd ,ha nem arra használod amire való, akkor eltakarja előled a belsőd. Többen a belsőjükben a magjukat, az Istent sejtik, de a tanácsom, hogy ne adj formát a belsődnek, tehát amikor formát adsz, akkor azt az elméd adja, tehát megint becsapod magad. Ha a belsődben a semmit keresed, akkor nyelvtorzítás miatt, a sémit találod meg, és ha a sémire hallgatsz, hát elég jól meg tudod járni a köreidet. Gondolok itt az ószövetségre a bibliában, hisz azt a sémik rakták be utólag. Tudod kik a sémik? Tudod hogy ők terjesztik a legtöbb téves információt, főleg a médiákban. Nagyon átverték magukat, az biztos, és ha elhiszed, akkor meg saját magadat vered át. Ha a belsődben a csendet keresed, hát akkor is kellemetlen meglepetés érhet, mert a belsődben nem lehet csenni, tehát lopni. Ami a belsődben van, az mind a tiéd, és hát az ember magától, ha nincs valami agyréme, akkor nem lop. Ismersz néhány magyar mondást a csenésről. A szótő a csen, tehát hasonló az értelme a csen-dnek, és a csen-nek. Nem ok nélkül emeled meg a hangod, mikor csendre vágysz, és közben folyamatosan beszélnek körülötted. Azért vágyol a csendre,mert sok mindent nem értesz, és helyére akarod rakni magad, de valójában elvonulsz, kirekeszted magad a közösségedből. Az egész fejlődésnek, a kommunikáció az egyik mozgatórugója. Ha megszünteted a kommunikációt, akkor biztos lehetsz, hogy gondod van, és a megoldás, ha újra elkezdesz kommunikálni.
  Ezek után Tibor, ugye megérted, hogy nem hiszem el, amit írtál, bár szíved joga, mit gondolsz, és azon te tudsz változtatni.

 6. Hát csicseri neked is szíved joga, hogy mit hiszel el, és azon is Te tudsz változtatni. Úgy egyben és egészében nem nagyon értem miről próbálsz most beszélni, de mondjuk ez nem is annyira fontos. Ha nem értem ez azt jelenti, hogy túl bonyolultan írtad le, azzal meg nem érdemes foglalkozni. Amit 3-4 mondattal közérthetően valaki nem tud elmondani, az csak arra jó, hogy bonyolítsa a dolgot, én meg azzal nem foglalkozom. Mindegy, ez nem fontos.Naponta több milliárd ember mond valamit, mindenkit nem lehet megérteni.
  Viszont azt nem nagyon értem, hogy mit nem hiszel el abból amit írtam, mivel jó pár dolgot említettem. Javarészt a tapasztalataimat írtam le arról ami velem eddig meditációs téren történt. Azt nem hiszed el hogy ezeket tapasztaltam??Ez elég érdekes. Nem azt írtam, hogy én vagyok a legokosabb és legtapasztaltabb ember meditáció terén, és már mindent tudok. Annyit írtam, hogy megpróbáltam eddig különböző dolgokat, de nem sikerült azt elérni amit most a TM-el. Lehet, hogy az amit tapasztalok az nem az a tökéletes valami, amiről Te próbálsz beszélni, de nem is állítottam. Arról beszélek, hogy érteni vélem a meditáció lényegét és célját.Legalább is találtam valamit ami nekem jó! Ezt nem hiszed el?? Ezt kétségbe vonhatod, nekem előrelépés és felismerés az előző tudásszintemhez képest. lehet, sőt biztos hogy van még hová fejlődni.és remélem fogok is, de ez is egy folyamat legalább is nálam.
  Én ezt írom:”Tehát a meditáció nem más, mint az elmének a gondolatgyártó képességét kontrolálni, és kikapcsolni” …”Te a tiszta és való belsőd vagy…” Te ezt írod:”Minden meditációnak a lényege, hogy a gondolatok áramlását lecsendesítse, vagy a legjobb, ha megszünteti, és ezzel lehetőséget adjon számodra a belsőd figyelésére. Az egész levelemnek ez volt a lényege, amivel gyakorlatilag egyetértettél! Arról írtam, hogy sokan ezt nem értik meg, és arra írtam egy példát, hogy ezt hogyan tudja valaki megfigyelni. Nem írtam sehol, hogy “attól ember valaki, hogy gondolkodik” bár hozzád képest nyilván buta vagyok és akár írhattam is volna, de arról próbáltam írni a magam buta módján, hogy egy egyszerű légzésfigyeléssel rájössz, hogy te több vagy mint a gondolataid. Ha meg tudod figyelni a gondolataidat akkor te nem lehetsz ugyanaz. A megfigyelt és a megfigyelő az két különböző dolog! Mindegy, ne forszírozzuk,…
  Vagy mit nem hiszel el? Hogy működik nálam a meditáció? Ok. ne hidd el, nem fontos, hogy erről Te mit hiszel, és mit nem:
  Vagy hogy ez még pénz nélkül nem működik? Egyenlőre a fényevés tudománya még eléggé gyerekcipőbe jár. Ha valaki meditációs technika átadásával, tanításával foglalkozik csupán, akkor pedig ezt is meg kell tanulnia, különben gyorsan befejezi a pályafutását. Értem én nagyrészt a spiritualitásról alkotott nézeteidet, de jelen pillanatban még az emberek 99 %-a az anyagban van! Ha Te ingyen átadod a tudásodat, akkor az ok. az emberiseg.hu 1000 jelentkezőjének megoldódott a problémája, sőt a további várható tízezreké is. Vagy Te ezt nem vállalod?? Ha igen gondolom más elfoglaltságod nincs is(munkahely, család,stb)jelenleg. Hát ha így van az egy szerencsés helyzet, mert akkor lesz bőven tennivalód a jelentkezőkkel. De a kaja meg a lakhatás kérdése azért nekem nem világos, hogyan lesz megoldva hosszú távon. Kell valami hely is, amit fűteni takarítani kell, áram is szükséges..vagy erről mindről le kell mondanunk azonnal?? De ha meg Te mégsem vállalod, akkor ezt olyanoknak kell elvégezni akik ezt hivatásszerűen végzik,nap mint nap és pl. nincs kiskertjük ahol megterem az ennivaló, tüzelő, ruha, cipő a gyereknek.Az honnan , és ki biztosítja számukra?? Vagy ez egy olyan másodállás féle lesz maszekban?? Nem ironizálok tovább, ez a gondolat a tudás ingyenes átadásáról szép, csak kicsit utópisztikus. Egyik napról a másikra erre nem lehet átállni, ettől szerintem még lehetnek igaz emberek akik átadják a tudást, és léteznek is! Megnézném az a milliónyi panel lakót hogy tudna áttérni az öngondoskodásra holnaptól!! De ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen csak idő kell hozzá, egy folyamat része, és lehet lépéseket tenni.
  De mielőtt elkezdenél kulminálni, nincs semmiféle ezoterikus kütyüm, meg nem árulok és gyógyítok senkit semmivel, pláne nem oktatok és foglalkozom a TM-el (egyébként hetente 1-2 alkalommal 10-20 emberrel közösen meditálunk amit az oktatónk vezet, próbál segíteni, és azoknak akiknél zavart lát külön foglalkozásra hívja, tehát a megjegyzésed nem helyénvaló itt sem)teljesen másból élek, nem foglalkozom ügyfél szerzéssel, meg marketinggel sem. Ide csak azért jöttem, mert gondoltam lehet beszélgetni őszintén arról amit eddig megtapasztaltam, és amit mások elmondanak magukról.Lehet épülni, felismerni, megérteni dolgokat!
  Tévedtem! Ezzel azt hiszem be is fejeztem itt a hozzászólásokat!
  +1 megjegyzés! Ha annyira tökéletes lennél, és minden tudás birtokosa is, akkor talán mindenkinek meg kellene érteni amiről beszélsz, engem most kifejezetten taszít, amit írtál, nevezetesen, hogy hazugnak tituláltál nem kicsit nyiltan! Szived joga! Tehát valami nem stimmel nálad sem egészen!!! Ez nem a nagy tanítók és bölcsek ismérve!!! Kár!

 7. Namaszté! Takarékosság, heti 1 nap böjt = extra megtakarítás. Minden hónapban félre lehet tenni 5000 forintot a TM és TM-szidhi programok megtanulására. 5 év után, ha akkor is ennyi lesz a TM ára, megtanulhatod. Ha emelkedik az ára, akkor sajnos, további évekig kell spórolnod rá, de 35-40 év múlva már megtanulhatod.
  Szerencsére, ez nem így működik. Amikor elkezdesz takarékoskodni, a Természeti Törvény végtelen szervező ereje melléd áll és segíti vagy gátolja célod elérését, attól függően, hogy milyen erősen él a szívedben a vágy a cél elérésére és nem gátolja meg más, egyéb célok elérése az eredeti cél elérését. Bonyolultan hangzik? Akkor leegyszerűsítem. Félretettél már 200.000 forintot a TM és TM-szidhire, de megjelenik egy szuper kocsi, ami legalább 2.000.000-ba kerül eredetileg és Te, Most, ezt 200.000 forintért megvásárolhatod. És már el is felejtetted, hogy mire spóroltál eredetileg, mert egy “média-tele-vízió-modernkultúra” impulzus eltántorított eredeti célodtól. Nos, ez így működik mióta világ a világ. Nekem 1994-ben a teljes munkanélküli segélyemet erre kellett áldoznom és még édesanyámtól is kölcsön kellett kérnem 1500 Ft-ot. 6500 forint volt a TM ára akkor, munkanélkülieknek. 1995-ben a TM-szidhi program ára 120.000 forint volt és ehhez még hozzájött a 2 hetes bentlakás része, ami további 40.000 forinttal növelte az összeget. 160.000 forint összesen, de ne feledd, 1995-ben! Megtanultam, félretettem rá a pénzem, mert a TM megtanulása után 3 hónapra, munkát találtam. Mily véletlen… :-)
  Nagyon nagy meggondolatlanságot követtem el, hogy ezután nem mentem el a TM tanári tanfolyamra, mert akkor, 1996-1997 környékén csak 1300 dollár körül volt az ára. De még nagyobb meggondolatlanság volt a részemről, hogy nem ügyeltem az anyagiakra és minden pénzemet TM-es dolgokba fektettem, pedig akkor termőföldeket kellett volna venni. És anyagilag rendeznem soraimat. Mert nem csak a spiritualitás létezik, hanem a hétköznapi élet. De nem hittem a pénz, a tisztán megkeresett pénz spirituális erejében. Pedig van… Ha kimegyek külföldre dolgozni és abból a pénzből, itthon termőföldeket veszek… akkor ma már… Ehelyett elmentem Vlodropba és a Maharishi Egyetemen dolgoztam-tanultam 3 évig, majd Svájcban a MERU-n dolgoztam egy ideig. Nem pénzért, csak tanulmányi creditért. A pénz engem nagyon nem érdekel, bár most megrendeltem azt a 300.000.000 forintot az Öreg Istennél, amivel a saját védikus oktatóközpontomat fogom megépíteni. Hogy mikor kapom meg, azt nem tudom, de megkértem. Ez a lényeg. Aki szeretné a TM és TM-szidhi programot megtanulni, az kérjen mindennap a Magyarok Istenétől erre pénzt, vagy Buddhától vagy a Természeti Törvénytől ahogy hite diktálja. De kérjen! Ha házra kell, akkor arra kérjen még 8-10 milliót. Mert kérni kell és megadatik. – ezt ugye tudjuk honnan származik… Szerinted annak az Intelligenciának, ami ezt a világot teremtette, mennyi erejébe telik, hogy neked plusz 10-20 milliót teremtsen? Csak kérd és megadatik. – ne feledd!
  Bővebben a spiritualitásról és a pénzről:
  http://www.youtube.com/watch?v=8y9DkrZOUig
  Minden Magyar városban szeretnék látni egy-egy Maharishi Védikus Legyőzhetetlenségi Tornyot. Nekem erre kell a 300.000.000 forint.
  http://www.youtube.com/watch?v=u5IftSjV4eM
  A TM és TM-szidhi technika nem fog téged megváltoztatni, hanem csak éberséget ad a változáshoz. A benned lévő kreativitás kibontakozása 1. meditáció 2. cselekvés. Csak egy butus ember hiszi azt, hogy ugyanúgy cselekedve más eredményeket kap. Szóval TM és TM-szidhi segítségével való másképp gondolkodás, cselekvés, “…és a Ha(ms)za fényre derül…” JaGaD!

 8. Remélem nem játszod el a sértődőst. Tudod, amit leírok, azt én értem, és elfelejtem, hogy mások lehet, hogy nem értik.
  Azért vannak olyan emberek, akik értik, és lehet, azoknak szól, akik értik.
  Minden vélemény, egy nézőpont megnyilvánulása, így azon ne problémázz, hogy egyetértek veled, vagy sem. Az lenne a baj, ha mindenben egyetértenénk, mert akkor nem lennénk emberek. Akik mindenben egyetértenek, vagy legalábbis nagyon sokban, azok elfogadtak egy nekik gyártott ideológiát, nézőpontot, és ezek az emberek rabszolgát játszanak.
  Pontatlan volt a megfogalmazásom, amikor azt mondtam, hogy nem értek veled egyet. A tapasztalataiddal teljes mértékben egyetértek, hisz nekem is voltak ilyen, vagy hasonló tapasztalataim. A tapasztalataidból levont következtetésekkel nem értek egyet.
  Nem lehet pontosan leírni mindent a szavakkal, de így is hosszú az írásom, mert törekszek a pontos megfogalmazásra. Tudok néhány szóban, vagy mondatban is fogalmazni, de akkor még annyira sem értenéd, mit akarok mondani, mint most, és ekkor csak annak szól, akivel beszélgetek. Ehhez még rakd hozzá, hogy gyorsabban jönnek a mondatok fel bennem, mint ahogy írok.
  Nem baj, ha leírtad, sőt nagyon jó, hogy leírtad, a levont következtetéseidet, mert legalább tudod, hogy azokat el kell engedned, Legalábbis, én minden ilyen következtetést elengedek, mert rájöttem, hogy ezek az elme kreálmányai. Ha még nem jöttél erre rá, az sem baj. A meditációid folyamán, valószínű, egyszer te is rájössz erre, de ezt majd te döntöd el.
  Amit leírtam magyarázatot, hogy szerintem hogy is történik, és amit nem értesz, az az én magyarázatom, és amikor tovább lépek, ezt a magyarázatot is el fogom engedni.
  Te is mondtál egy magyarázatot, én is mondtam egy másik magyarázatot, és pont e két magyarázat, e két nézőpont miatt vagyunk emberek.
  A buddhizmusban azt mondják, hogy mindenki Buda, csak még nem engedi meg magának, hogy Budaként működjön.
  Ezt maximálisan elfogadom, mert ez a tapasztalatom, a belső tapasztalatom nekem is. Semmi esetre sem értékellek le, és ne is vedd annak semmilyen magyarázatomat.
  A belső megértéséhez kicsit közelebb visz a következő.
  Ha olyan meditációt csinálsz, ahol Budát, vagy valamilyen formát, vagy színeket, elképzelsz magad előtt, vagy körülötted, vagy az elképzelt testedben, akkor ez olyan, hogy mindezt kívül csinálod meg. A külső tanítód, aki vezeti a meditációt, és hús vér ember, ha van rá képessége, akkor látja, vagy érzi, hogy mit csinálsz, és így tud segíteni neked.
  Ez nem rossz, csak van egy szépséghibája. Ha így csinálja valaki, akkor mások is láthatják, és bele tudnak a meditációdba piszkálni, ami nem biztos, hogy neked kellemes. Erre csinálják a meditációs iskolák a különböző védelmeket, hogy ahol meditálnak, ott ne tudjanak mások beleavatkozni, és neked kárt okozni. A védelmet a különböző védelmező aspektusok meghívásával érik el. Minél erősebb védő aspektusokat tud egy iskola meghívni, annál hatásosabb a védelme a meditálóknak.
  Ezzel szemben, mikor minden meditációt a belsődben végzel, akkor igaz, hogy ezt a külső tanítód nem látja, de a belsődben nem kell védőaspektusokat hívni, hisz a belsődben van a legnagyobb védelmed, amit csak el tudsz képzelni. A belsődbe, semmilyen ártó szándék, vagy lény nem tud belépni. Amikor a tanító arról beszél, hogy van belső tanítód, akkor lényegében a belsődben lévő tanítódról beszél. Valójában a belső tanítód maga a belső lényed, akivé válni fogsz, tehát te magad vagy. Te ismered legjobban magad, és ezért aki a belsőjében megtalálta magát, a belső lényét, az onnantól már olyan úton jár, amely a legrövidebb, a leggyorsabb, a legtöbb értéket hozza az egyénnek. Aki a belsőjére rátalált, az már nem rabszolga, és soha nem is lesz az. Ha még tudsz kommunikálni a belsőddel, akkor bármire megkapod a választ is. A belsőd elvezet oda, ahol mindent megkapsz, hogy tudj az utadon haladni. Ha nem tudod mit kell csinálnod, a belsőd segít ebben is. A belsődben teremted meg a életed.
  Ha a belsődben meditálsz, az olyan, mikor minden lénnyel a világban meditálnál egyszerre, így az ott végzett meditáció a leghatásosabb.
  Amikor megismerkedek egy új technikával, azt a belsőmben csinálom, és ha nem tudom a belsőmben a technikát megcsinálni, akkor tudom, hogy az a technika, meditációs technika, ártalmas, mert mihelyt ártana, egyszerre kidob a belsőm, és képtelen vagyok utána folytatni a technikát. Ezzel ellenőrzöm le a különböző meditációs iskolák technikáit.
  A belsőmben nem csak a meditációs technikákat tudom leellenőrizni, hanem más iskolák, pl. a szeretet iskolák technikáit, és lényegében az összes csakra (energia csokor) iskolák technikáit is. Ha éneklek, vagy mondok egy imát, akkor azt a belsőmben is éneklem, vagy mondom az imát, és ha ártalmas az ének, vagy a beszéd magamnak, és másnak, akkor nem tudom tovább énekelni, mondani. Mindig mindent összehasonlítok, leellenőrzök a belsőmben, így nem ártok vele magamnak, illetve másnak. Ha ajánlok valakinek egy technikát, akkor azt először leellenőrzöm a belsőmben.
  Az is előfordul még, hogy én is kiesek a belsőmből, hisz ezt is gyakorolni kell, így előfordul, hogy olyat teszek, vagy mondok, ami nem a legjobb, és ekkor kapom is a visszajelzést, mint most tőled.
  Inkább én nem írok többet, minthogy az legyen, hogy ne olvassam a hozzászólásaidat. Érdekesek a hozzászólásaid számomra, és ha hiszed, ha nem elindít bennem olyan folyamatokat, amivel növekszik a rálátásom a világra.

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL