ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Szupervályog és Szivárványfalu – HáttérPanoráma 17.

nezokep

A riportban Kovács Mónikával és Fekete Zoltánnal beszélgettünk a szupervályog jelenlegi hazai helyzetéről.

Amennyiben fontosnak tartod oldalunk létét, és módodban áll, megköszönöm, ha támogatod munkámat havonta egy liter tej árának megfelelő, vagy tetszőleges összeggel. Erre az alábbi oldalon van lehetőséged: http://emberiseg.hu/emberiseg/featured-articles-2/ Köszönettel!

Share and Enjoy

One Response to “Szupervályog és Szivárványfalu – HáttérPanoráma 17.”

 1. A videó elején van a lényeg számomra!
  Ennél a kezdeményezésnél is bebizonyosodott, amiről már párszor beszéltem.
  Az emberek a vidékre költözést, az öngondoskodást, a közösségben élést nem a jelenlegi életük HELYETT, hanem az MELLETT szeretnék folytatni.
  Vagyis megtartani a jelenlegi életformából mindazt ami számukra kedvező, komfortos, előnyös, és lecserélni mindazt ami meg már elviselhetetlen.
  Ebben az esetben szó sincs tudatos változtatásról, döntésről, pusztán a kényelem és az ego játszik szerepet karöltve esetleg a szükséggel,szűkösséggel, egészségügyi problémával,netán pénzszerzési célokkal.
  Egy jó ötletnek tűnő gondolat ez csupán rengeteg ember számára, és mikor beleütközik a puszta valóságba, és ki kell lépni a komfortzónából, akkor úgy érzi inkább veszít mint nyer, ha változtat az életvitelén.
  Egyetértek én is a riportban elhangzó megjegyzéssel, miszerint ez nagyon komoly és mély belső változás nélkül aligha megy!
  Pontosabban csak úgy megy!!
  A többit inkább hobbi vagy divat kezdeményezésnek tartom.
  Nem belülről jön a dolog, hanem elsősorban a netről…..
  Azt is jól mérték fel, hogy előbb nekik kell megmutatni saját életükkel, hogy valójában mi fog történni, ha valaki csatlakozik hozzájuk, tehát a váltani akarók már látnak egy működő példát! Tudom, hogy ez egy nagyon nehéz dolog, segítség nélkül, de azt hiszem itt fordítva igaz a mondás: ebben az esetben Egy fecske csinálja a nyarat.
  Ha több ember egyszerre akarja ezt elkezdeni a nulláról, kevés tapasztalattal, saját elképzeléssel, az csak akkor működőképes, ha valóban tudatosan már teljesen eltávolodtak a résztvevők a régi életformájuktól és pont arra vágynak mindannyian.
  De a folyamat során, még így is lesznek akik “nem így gondoltuk” jelszóval viszakoznak!
  Őszinte és hasznos riportnak tűnik számomra

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL