ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Szellemek? – Enigmák

by / szombat, 13 július 2013 / Published in Asztrológia, spiritualizmus, Jegyzetek, News
4_mqdefault

4_mqdefaultAz Enigmák június 19-i adása.

Share and Enjoy

One Response to “Szellemek? – Enigmák”

 1. Szép jó napot :)
  Érdekes dolgot említ meg ez a műsor, nyilván a teljesség igénye nélkül, a műsoridő határai között.
  Felmerült bennem néhány dolog, amit azért fontosnak tartok hozzátenni, azok számára, akik életének nem része még a saját teljességének ismerete, mivel ebben még többé-kevésbé mindannyian csak gyakorlók vagyunk :)..
  .
  Van ennek az egész témakörnek egy kicsit misztikus felhangja, amit szeretnék mindig eloszlatni, ugyanis azt az érzést kelti, hogy vannak a “különleges” emberek, akik kiemelkednek a szürke tömegből, meg a „nem különleges emberek”, akik a szürke átlag. Nincs ilyen, mindenki különleges és legfőképpen egyedi. Nem a dolgok misztikusak, hanem mi magunk vagyunk a megtestesült misztikum. Titok sincs, csak a működési elveket nem ismerjük, mert elfelejtettük. Okkal., épp ezért fontosak az ismeretek.
  A teremtett világban tökéletes rend uralkodik, aminek vannak teremtett szabályai, amit ismerni és tiszteletben tartani igen ajánlott, ha valaki biztonsággal szeretne létezni a világának ebben a számára elfeledett részében.
  És mindenki szeretne, mivel a teljesség felé törekszik, hiányok nélkül, a hiányérzet pedig nem más mint belső ösztönzés az elfelejtett kapcsolatra önmagával.
  Tanulni semmit nem lehet, csak emlékezni a teljes önmagunkra és így tanítani sem taníthat senki, csak emlékeztethet.
  Mindenki eredendően, a születése okán és jogán spirituális, test-lélek-szellem egységében élő lény, aki minden készséggel és képességgel felruházva érkezik ide a 3. dimenzióba.
  Az emlékezetünk hiányossá válik, mert a földi lét, a hétköznapi élet sok tárgyi tudása és tapasztalása rétegként rakódik az eredendő kapcsolatra, ez sem véletlenül van így, ám az sosem szűnik meg létezni.
  A szellem ( nevezhetjük isteni Én-nek, tiszta tudatnak ) nem kívülálló rajtunk, bennünk-körülöttünk létezik a végleges kilépés pillanatáig és addig hat és munkálkodik. Mindenkinek vannak érzékek feletti tapasztalásai, megérzések, álmok, lélek-jelenlét pillanatai, gondolat olvasás.. stb. spontán.
  A már kilépett lelkekkel, ezzel a részünkkel kommunikálunk, tudat a tudattal és mi, a szent hármasságban élők ezt tudatosítjuk, közvetítjük, tudatosítjuk magunkban, és másokban.
  Az emberi lét, a lelassult rezgésű anyagiasult formában lévő, a cselekvés eszközeivel a tárgyi világban, ám a mindent tudással is felruházva. A lélek lét : egy az anyagtól mentes magasabb rezgésszintű energia testben való létezés, de mindkét „formában” a tiszta tudat, a szellem jelenlétével. Tehát nincs halál, mint vég, csak egy másik létformába való átlépés és onnan is van tovább, de ez egy következő „állomás”.
  Az összes létező dimenzió a részünk és mi a részei vagyunk, ezért ezek minden irányban „átjárhatóak”, csak egy mélyen ellazult, nyitott tudatállapotra van szükségünk hozzá és nyilván annyit fogunk fel belőlük, amennyire tudati szinten „készek” vagyunk rá.
  A kilépést (halált) követően van aki áthalad, van aki megreked a dimenziókapuk között és segítséget milyen furcsa, de innen kaphat. És meg is kell hogy kapja, mivel ebben egyeztünk meg, hogy segítjük és támogatjuk egymást.
  Érdekesség, hogy az egyediségét is megőrzi, a jelenlegi élettörténetét is, sokan sajnos a tévhiteiket , a negatívumaikat és a kötődéseiket is, sokan azért is maradnak inkább föld és család közelben. Mindenesetre az idő hiányát és a tér tágasságát megélve nyilván tágabb tudattal, jóval nagyobb rálátással bírnak.
  Szoktam mondani a szellem szereti a szertartásokat, és a testüket elhagyott lelkek végtelenül humorosak, de bizony nagyon komiszak is tudnak lenni, ezért csak óvatosan a próbálkozással.
  Az anyagban élő ember eszközöket fabrikál az „utazáshoz” ( miközben nem is megy sehová ), mint mindenhez, míg meg nem tapasztalja nincs is rá szüksége, nagy paradoxon ez, de ez az evolúció, a valódi fejlődés lényege. Az indián sámán azt mondja : a csörgőre, a dobra, a füstre, mint eszközre az agyadnak van szüksége, hogy elhiggye amit tapasztalsz, nem nekem.. :)
  Egy viszont biztos, avatatlan kezekben minden eszköz méreggé lehet, ahogy a gyógyszer sem játék, ezek az eszközök sem, és mivel minden energia a tudatunkkal tesszük működővé ezeket.
  A tudás pedig mindenkiben ott alszik, kivétel nélkül és arra vár, hogy felébressze és tudatossá is legyen rá.

  Egy kérdésre nem adott teljes választ Binger Vilmos :
  – ha a kapu nyitva marad, vagyis a megidézett, „áthívott” lélek nem lép vissza, mivel képes mozgatni a tárgyakat, vagyis honnan az energiája ?
  Nos a válasz: ahogyan a szeánsz ideje alatt is, az összeadódott energiát használja, az idézőkkel a kapunyitókkal marad és az ő energiájukból táplálkozik. Nem beszélve a szokatlan jelenségekről amiket előidézhetnek, ez az együttlét hosszú távon akár fizikai kimerültséghez, betegséghez is vezethet, mivel ez nem természetes állapot.
  Ez akkor is igaz, amikor valaki a szenvedélye kapcsán magához vonzza azokat, akik e miatt rekedtek itt, és így általa jutnak a szenvedélyük tárgyához ( ital, narkó, stb. ). ( skizofrénia = szellemi megszállottság a népnyelvben )

  És abban az esetben is igaz, amikor valakivel valamelyik szerette valamilyen megoldatlanság, ragaszkodás, vagy kötődés miatt együtt marad.
  Volt jó néhány ilyen találkozásom az elmúlt évek során, a gyógyuláshoz segítő munkám során, spontán feladatként érkezett és végtelenül felemelő volt mindannyiunk számára a távozása, a lehetősége egy új életre születésre.

  Az élet örök körforgása ez, számtalan csodára adva alkalmat nekünk. A láthatatlan világgal a kapcsolat természetes, hozzánk tartozó, mint az arcunk, ami szembenéz velünk a tükörben reggelente. A vallások misztifikálták, amit meg az uralomra vágyók kreáltak, hogy elkülönülhessenek és kézben tarthassanak másokat, de ez már más téma..

  Van sok általam hitelesnek tartott film a témában pl. A Ghost, A Csodás álmok jönnek, A Felhőatlasz így hirtelenjében.
  További szép napot mindenkinek.
  Ölelés és Áldás.

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL