ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Szabadság, te vágyott megfoghatatlan!

9-245x3001

Időt, erőt, energiát nem kímélve, kigombolt indulatokkal rohanunk egymásnak, s közben nem vesszük észre hogy mindezt a VAK HIT nevében tesszük, olyan eszmék, gondolatok, meggyőződések, rendszerek, dogmák, tézisek, vallások stb. nevében, melyeket mások ültettek belénk, melyek kondicionáltságunk alkatrészei. Nem ezekkel születtünk ide. Olyanok vagyunk mint a számítógépek, melyekre bárki, bármikor programokat telepíthet fel, ám soha nem jutunk el odáig, hogy bármit tudatosan átvizsgáljunk magunkon, és szeretetteljes intelligenciával, de kíméletlen, pártatlan logikával kérdéseket tegyünk fel: szükséges-e ez, el és megkerülhetetlen,

megváltoztathatatlan mindaz amit ezen programok tudattalan futtatása elménkben, lelkünkben, szívünkben eredményez? Miért nem tesszük fel azt az EGYszerű kérdést magunknak: valóban és tényleg semmi közöm az eredményhez? Ahhoz a valósághoz mely létrejön bennem, hogy aztán az kivetülve belőlem egy közös valóságnak a része legyen? Egy olyan közös valóságnak, melyet talán NEM ÉN TERVEZTEM MEG? Nem én terveztem, igen, de én működtetem, én teremtem minden energia-pillanatával az életemnek, ameddig fel nem teszem magamnak a kérdést: valóban semmi több sem lennék, mint egy kondicionálás által programozott bio-robot-ember???

Aki eljut a kérdésekhez, az már nagy utat tett meg. Mert a válasz nagyon rövid, bár talán első szembesüléskor igen kegyetlen lesz. A tudatbörtön ajtajának a kulcsa van benne. Minden emberi tudat börtönéből való szabadulás varázsigéje ez: a szabadság itt van, bennem. Tudatosság, felelősségvállalás a neve. Én dönthetem el, hogy kinyitva elmém, tudatom börtönét végre szabadon szárnyalok, vagy egy újabb előregyártott eszmét, dogmát, hitet választok a lényemnek – fényezett, aranyozott, kimunkált rácsokkal. A valódi szabadság nem függvénye semminek. Fizikai rabláncra fűzve is lehet valaki végtelenül szabad Ember, miként a kondicionáltsága láncait nem látó – látszólag szabadon cselekvő – ember csak egy szánalmas rab, eszméi, hite, meggyőződése börtönében.

A szabadság Te MAGad vagy. Ha úgy gondolod, bárki megadhatja neked – akkor készülj fel – hogy amit kapni fogsz az minden lesz, csak szabadság nem. Mert a szabadság nem árucikk, nem birtokolható, nem átadható. Nem adható hitelbe vagy lízingbe. Önvalójánál fogva nem tűr meg láncokat, köteleket. Nem veheted birtokba őt, hát hagyd, hogy ő vegyen szelíden “birtokába” téged. Ez az önátadás lesz talán életed első, valóban bensőséges, ám megalázkodás mentes cselekedte, mely a lét egy minőségileg másabb szintjére fog beavatni Téged.

Share and Enjoy

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL