ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Spirituális valóság

by / szombat, 26 november 2011 / Published in Egyén és önismeret, Jegyzetek, News

Share and Enjoy

2 Responses to “Spirituális valóság”

 1. Spirituális valóság.
  Sziasztok!
  De bonyolultan mondták el. és buddhista szemmel.
  Talán maradjunk akkor ennél a megoldásnál, csak egy kicsit bővebben..A lény aki vagyunk nem csak tudatos. A kozmosz energiáját 15 ponton tudjuk felvenni. A kozmosz energiája körülölel minket, tehát nem csak felülről áramolhat belénk. Mindegyik pontnak van egy mestere. A tudatosság mestere Buddha. Az igazságosság mestere Jézus, stb. Így láthatjuk, hogy amikor imádkozunk, akkor szintén hasonló folyamatok zajlanak le, csak más ponton vesszük fel a kozmosz energiáját. Ezt nem részletezem, mert a kereszténység nem a tudásról szól, ezért erről nem lehet elárulni sokat, és ráadásul mivel más az út, eltérés is van a két út között, esetleg másként élnek meg dolgokat, ami velük történik. Elég az amit elmondtam erről. Mindenki kérdezze, a tanítóját, papját, stb. Talán még annyit, hogy bárhol vesszük fel az energiát, egy idő után a harmadik szem meg tud nyílni. Különbségek itt is lehetnek, és ezen sem kell csodálkozni.
  Gondolom az angol fordítás miatt, az angolban a tudat és az elme azonos fogalmak a fordító számára, csak a magyar nyelv tesz különbséget, nem is ok nélkül. Ha összekeverik a magyarban, akkor elég zagyva dolgok jöhetnek össze, és az embereket félre is vezetheti. Az angol nyelv a szcientológusok nyelve, és ők mindig elmét mondanak, gondolnak, értenek, és sosem használják a tudat szót. Olyan ez, mint mikor a keresztények mindig agyat mondanak, és nem tudatot, vagy elmét. Amúgy a tudat, és az elme nem ugyan az. Ezért is van két szavunk a két különböző fogalomra. A tudat a tudatosság, a tudás megszerzése, az elme az etikus viselkedés, a tisztesség megszerzésének az eszköze. Máshol veszik fel a kozmosz energiáját, ha így jobban érthető.
  Talán érdemes elmondani, hogy a buddhizmusban, de más vallásokban is fontos szerepe van a külső tanítónak, más vallásokban a papoknak. Aki kihagyja ezt a lépést, az könnyen eltéved, és egy idő után leáll a fejlődése, akármeddig jutott el. A tanítók, lámák, guruk, papok, stb kezében van, az a módszer, hogy az egyént az úton tartsák a vallásuknak megfelelően. Természetesen van belső tanító, láma, guru, pap, stb, akinek szintén meg van a feladata a fejlődésben.
  Még egy észrevétel. A buddhizmusban a megvilágosodást nem lehet teljesen leírni. Csak az tudja igazán megtapasztalni, aki átélte, de elmondani pontosan nem tudja. Nincsenek fogalmaink, szavaink arról, amit ilyenkor átélünk. Hasonló a helyzet, a többi vallásnál is, mint a kereszténységnél az üdvözülés.
  Ebből is kiderül, hogy nem szabad összekeverni a vallásokat, és nem lehet két vallást csinálni egyszerre. Ha egyik helyen elkezdted felvenni az energiát, és ha áttérsz egy másik felvevő helyre, akkor az első le fog záródni, persze nem teljesen. Ha nem így lenne, összezavarodnál egy idő után, vagy azonnal. Aki összezavarodik, az csak külső segítséggel tud kijönni a zavarodott állapotból.
  Az energiával foglalkozóknak érdekes az energiával kapcsolatos információk. Ha nem ez érdekel, akkor nem fogsz hallani erről, csak esetleg később a tanítódtól, papodtól, stb.
  Összegzésként talán érthető, hogy mindegyik vallás egyformán jó, és nem lehet előtérbe helyezni a többivel szemben. Mindenki azt a vallást választja, ami számára a leghasznosabb. Aki megilt egy vallást, vagy annak gyakorlását, az saját magának, és a többi embernek is árt. Ezért is mondom sokszor, hogy Magyarországon jelen kell lenni minden vallásnak. Aki ezt elősegíti, az az egyik leghasznosabb cselekedetet csinálja, hisz akkor minden vallásgyakorló tud fejlődni, tehát az egész ország.. Aki segíti a többi vallást működni, az segíti a saját vallását is. Ha egy vallást betiltanak, az visszahat a többi vallás működésére is. A vallások közötti egyensúly fenntartására meg a vallások vezetői hivatottak.
  Minden jót…
  Csicseri Orosz Imre
  ui. Mennyi hülyeséget tudok összehordani. Remélem ti is nevettek rajta.

 2. Sziasztok!
  Ha már ennyire belejöttem az írásba, elmondok néhány furcsaságot.
  Sokan keresik a belső békéjüket, nyugalmukat. Nem tudom miért keresik, mert olyan itt a földön nincs. Talán valamiféle fogalom zavarban, vagy téves információt kaptak. Azt elfogadom, hogy problémái vannak, amire talán ezt a megoldást találta ki.
  Minden vallásban talán az első, amit elmondanak, hogy folyamatosan fejlődünk. Ha ebbe belegondolsz, már nincs is belső béke. A meditációs állapot, vagy az imádkozás közbeni nyugalom sem nyugalom, hisz rengeteg minden történik veled, csak nem vagy tudatában, vagy nem érted, vagy nem tapasztaltad még meg, mi is történik veled. Csak azt érzed, hogy neked jó.
  A másik, ami furcsa számomra. Energiát adtam, vagy kaptam a másiktól. Akármilyen furcsa, de nem tudsz adni senkinek vagy fogadni senkitől sem energiát, még ha úgy érzed, akkor sem. Az energiát te veszed fel a kozmikus energiából. Nem tudja más megtenni helyetted.
  Az lehet, hogy valaki megtanít hogy kell felvenni, az is lehet, hogy nem tudatosan, de azért veszed fel az energiát, mert szeretnél szintén nem tudatosan a másik kedvére tenni. Itt is szajkózzuk a hamis, vagy téves információt, és még el is hisszük, vagy fogadjuk, hogy mástól kaptuk, és ha ezt hittük, akkor úgy is gondolkodunk, vagy ezt érezzük, vagy ezt fogadjuk el igazságnak. Súlyos gond lenne, ha más adná az energiát. Ahhoz a másiknak bele kellene mennie a testünkbe, hogy ezt megtehesse, Gondolom, amikor ez megtörténik, azt tudjátok mivel jár, és jöhet a pap ördögöt űzni.
  Még az sem igaz, hogy ki tudja más nyitni a te energia csatornádat, ha valaki ezzel próbálja megmagyarázni a hülyeségét.
  Ami számomra a legfurcsább, hogy van valakinek belső kisugárzása. Nem tudom mit értenek ezen. Most elég divatos ezt mondani, de szerintem ők sem tudják miről beszélnek.
  Buddháról írták, hogy mikor megvilágosodott, akkor minden atom örömtől vibrált. Ez nem kisugárzás volt, ha valaki ezt gondolja. Az egyik atom átadta az örömöt a másiknak. Olyan ez, mint a kommunikáció. Átadunk egymásnak infókat. Buddha esetében, az öröm információját adták át az atomok egymásnak. Aki a közelében volt, az is megkapta ezt az információt, és annyit érzékelt, amennyit fel tudott fogni belőle..Amikor boldog vagy, akkor a boldogság információját kapod meg, és ha vevő vagy rá, akkor ezt érzékeled. Ez nem kisugárzás. Egyszerűen, csak mivel átvetted, benned is hasonló öröm keletkezik, és jól érzed magad tőle. Az öröm információját akár több száz, vagy ezer kilométerre lévőtől is megkaphatod. szóval nem sugárzás formájában jut el hozzád, mert akkor akin áthalad, mindenki örülne, ahogy te. ezt mindenki csinálja, akár tudatosan, akár tudattalanul, mikor szeretettel gondolsz a másikra. erről nem mindenki beszél, pedig tehetné. és vigyorogna az egész Föld. Ha érzed a másik boldogságát, akkor benned is ugyan az a boldogság jelenik meg, és olyan erővel. Az örömöt azért tudod generálni, mert te is rendelkezel vele. Ha van az illetőnek “kisugárzása”, akkor neked is ugyanolyan nagyságú van. Most akkor magadat dicséred? Ez elég ciki, és dilis megoldás. Szajkózunk dolgokat, és hülyítjük magunkat.
  Minden jót…
  Csicseri Orosz Imre.
  ui Úgy látszik, most én hülyítem azokat, akik ezt olvassák? Vagy magamat.
  Minden jót…
  Csicseri Orosz Imre
  ui. Most már remélem mindenki tud nevetni ennyi sületlenségen.

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL