ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Parlagfüves pálinka

by / vasárnap, 29 december 2013 / Published in Egészség, életmód, Élelemtermelés, Jegyzetek, News
szarvas_tibor_parlagfu_palinkaja-450x337

Vérteskethely – Különleges párlat készül Szarvas Tibor Vérteskethely szélén található pálinkafőzdéjében. A gépésztechnikusból lett pálinkafőző olyan növényt tesz szíverősítőjébe, amelyet máshol tűzzel-vassal irtanak: parlagfüvet.

Nem csoda, hogy főzete igazi ritkaságnak számít. A kemma.hu szerint Tibor úgy készíti az italt, hogy a már elkészített pálinkák bármelyikéből két litert önt egy üres kólásüvegbe, majd abba helyez bele gyökerestül tíz darab tíz centiméter hosszú, zsenge parlagfüvet. Aztán két hét múlva leszűri, amikor már smaragdzöld a színe. Ebből iszik meg esténként 2-3 centiliternyit.

“Mióta ezt teszem, egyet sem tüsszentek” – állítja Tibor, pedig Ő is allergiás volt ennek a gyomnövénynek a pollenjére. Nem a férfi az egyetlen, aki parlagfűből készíti el portékáját. Mint arról a Blikk beszámolt, Csubák Mária vegyészmérnök és férje például lekvárt és olajat főz a növényből, mert szerintük az jótékony hatással van az emberi szervezetre, és kiválóan lehet vele kezelni az allergiás panaszokat is.

K.P.

Forrás: http://antalvali.com/hirek/parlagfuves-palinkat-keszit-allergia-ellen.html

Share and Enjoy

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL