ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Magyar belső út

utak (5)

A változás elkezdődött, minden ember átléphet a sötétségből a fénybe. Az Emberiseg.hu és az Aranymag Intézet kisfilmje Varga Csabával új helyen látható.

 

 

Share and Enjoy

15 Responses to “Magyar belső út”

 1. Fél év után szabad-e kritikai megjegyzéseket tennem, egyik kedvenc tanítód mondandójára, Gábor? Vagy itt is begyűrűzött a teljes cenzúra?

 2. Rendben.

  Nos, amiről Varga Csaba beszél, lényegében megegyezik a 19. század végétől kezdődő nyugati ezoterikus humanista irányzatok világképének, melyek egykor különösen a középosztály értelmiségének szellemileg nyitottabb rétegét érintette meg.

  Az ezoterikus humanizmus eszmei forrása pedig ( hogy most magam is egy kicsit Varga Csabásan fogalmazzak ):

  1. 18. századi felvilágosult racionalizmus, főleg annak humanista emberképe,
  2. 19. századtól kezdve a keleti metafizika újrafelfedezése, mely aztán elindította a kereszténység előtti nemzeti metafizikák újrafelfedezését is,
  3. 19-20. századi nyugati ezoterikus irányzatok, elsősorban a teozófia és az antropozófia.

  Ám mind három pontban van egy közös elem: a humanista emberkép, az a NAIV hit, hogy minden földi ember tényleg humanoid típus.

  Másrészról ez a humanista emberkép azért is kulcsfontosságú, hiszen mai napig az egész dekadens civilizációnk erre hivatkozik, mint egyik legfontosabb ideológiai elemre, amellyel IGAZOLJA ÖNMAGÁT, azaz azt, hogy ABSZOLÚT ANTIHUMÁNUS, nem-humanoid legyen!

  Senki sem tűnt fel még ez az alapvető ellentmondás? – Persze, sokaknak feltűnt már, hiszen a Schlegel-Schopenhauer-Nietzsche-Spengler-Ortega-Evola-i kultúrkritikának is ez az alapja egészen a mi Hamvas Bélánkig, ám míg a régi klasszikus kultúrkritika a terjedő tömegesedéssel és materializmussal szemben a régi múlt metafizikai értékeinek újrafelfedezését ajánlotta, egyfajta ezoterikus-konzervatív ideológiát ( amit most Magyarországon a legvadabb formában egyrészt László András és Jobbik-tanácsadó köre, másrészt velük szembenállva a Pap Gábor-Szántai-Molnárvé nemzeti vonala testesít meg ), addig Varga Csabánál ( meg Takács Péternél, meg Balogh Bélánál, meg Villás Bélánál, meg az összes new age-s tanítónál ) , már megjelenik egy újabb fontos új spirituális elem, mely a klasszikus humanista elveknek is ( melyek a századok során már kompromitálódtak ) szinte vérátömlesztést ad: a szeretet!

  A szeretet megjelenése egyben biztosíték is lenne, hogy a klasszikus humanista elvekkel most már senki se éljen vissza. Azaz most már bátran hozhatunk létre kis öko-közösségeket, vagy indíthatjuk el a társadalom teljes átalakítását a kultúrális kreatívok megfontolt reformlépéseivel, mivel az a spirituális erő, a szeretet, velünk van!

  Vagy csak szavakban van velünk? – Ezt itt a kérdés!

  Ugyanis az elmélet és a gyakorlat között még mindig óriási szakadék tátong – vajon miért?

  Egy konkrét példa, hogy világos legyen: a társadalom spirituálisan tudatos átalakításának az ötlete egészen Rudolf Steinerig vezethető vissza, aki 1917-ben állította fel a társadalom hármas tagozódásnak az alapelveit ( mely ideológiai alapon Takács Péter és köre még most is működik ) Épp úgy a reformpedagógia és az öko-közösségek felállításának az ötlete is Steinerig vezethető vissza. Ebből nálunk 1989-től Vekerdyék a Waldorf-iskolát tudták eredményesen behozni és működtetni.

  Működtették, de hogyan?

  A vidéki Waldorf-iskolák gyakorlatilag autikus/értelmifogyatékos gyemekmegőrző helyekké váltak, ahol a gazdagabb családok terhelt gyermekeit lehetett láthatatlanul eltűntetni, úgy, hogy végül a gyermekeik mégis érvényes bizonyítványt kaptak, mivel a szeretet ( elvének! ) jegyében mindenki, ha hülye, ha okos itt megkapja azt a bizonyítványt, melyet egy államiban sohasem kapott volna meg. Azok a szegényebb családok gyermekei viszont, akiket azért irattak be a Waldorfba, mert VALÓBAN SZERETETALAPÚ oktatást akartak kapni, a sok terhelt gyermek között egyáltalán nem tudtak fejlődni, még olyan szinten sem, mint egy alapvetően rossz állami iskolában!

  Ugyanakkor az elhívatott tanárok több, mint a fele ( most személyes tapasztalatból írok! ), akik azért hagyták ott az állami iskolát, hogy kevesebb pénzért, de kétszer annyi munkával végre a szeretet jegyében azt taníthassanak, amit szeretnek, idegösszeomlást kapott, mivel ugyancsak a szeretet jegyében a Waldorfban a szülők, nemcsak állandóan beleszólhattak a tanítás menetébe, hanem egyszerűen a tanárt is bármikor kirúgathatták, ha az nekik nem tetszett,

  Most nem szólok a dícső ökofalvak világról, melyet persze megint a szeretet jegyében hívtak életre, és amelyet legtöbbször egy vezérhím ural a háremével, megfelelő titkos pénzügyi háttérrel a háta mögött, és aki persze nagy humanista is.

  Ám az egész eddigi elfuserált szeretet-gyakorlat szerintünk azért alakulhatott ki, mivel hamisak az eszmei alapok, azaz még mindig szabadkőműves-humanista eszmei alapon nyugszanak – és nem a mindenség ÉLET-eszmeisége alapján, amely sem humanista, sem nem-humanista, hanem pont úgy tudja kezelni az embert és a NEM-EMBERT, melyet a saját fejlődési foka megkövetel!

  • Emberiség.hu véleménye:

   Ha a sötétséget néven kellene nevezni, akkor te jó eséllyel pályázhatsz rá. :-) Nagyon más úton jársz, ami nem baj… Adja meg neked a sors, hogy kicsit rend legyen a fejedben és a lelkedben…. Drukkolok!

  • Ha észrevetted, akkor az illúzióról beszélsz.
   Egyik megfogalmazásban az illúzió nem más, mint az elméd által gyártott holoképekbe beraksz egy kis anyagot, hogy valóságosnak érzékeld, és a polarizált fény előtt gyorsan pörgeted a holoképeket, hogy elhitesd magaddal, hogy az amit látsz, valóságos, és persze hangalámondást is alkalmazol.
   Néha előfordul, hogy nincsenek ezek szinkronizálva a filmben, és rájössz, hogy valami nem stimmel. ekkor kezdesz az utadon járni, vagyis keresed mi is a gond, a gondolat.
   Ezt sokféle módon elmondják.
   Akkor beszéljünk az illúzióról, és nem tudok mást elmondani róla, amit te is elmondtál, csak egy más megvilágítást.
   A katolikusok, a nevükben hordozzák, az illúziót. Kató, vagy Kátó-lik-kuss. Másként a likba, lyukba beleestek, és mivel minden lény tulajdonsága az, hogy nem szereti, ha ezt észreveszik, és főleg nem szereti, hogy ezt még meg is mondják neki, esetleg viccelnek a gödörbe eséssel, ezért a válasz a kuss, vagyis a reakció, hogy támad valamilyen formában.
   Aki a gödörbe beleesett, az kipróbál onnan jönni amint rájön, hogy gödörben van a feleszmélés után, és számtalan megoldást fog keresni magának, hogy a gödörből kikerüljön. Amikor minden megoldást már megcsinált, akkor kér segítséget. A gödör egyik tulajdonsága, hogy pont azt a módszert nem fogja megtalálni, megcsinálni, amivel ki tud jönni a gödörből, likból. Ekkor mondják meg neki, hogy ne áss, hanem temess. ezt úgy is mondhatod, hogy ne csináld magadnak a problémákat, hanem engedd el, de sok variációja van ennek, hogy mondod el.
   Ha egy gödör, egy medence létrejött, amit magad csináltál meg magadnak, mert ástál, akkor ugye a gödörbe nem csak a víz folyik bele, mert hát élned is kell, hanem minden szemetet is a gödör, a medence aljára hoz a víz. A gödörből kiásott anyagból meg ugye domb, esetleg ha sokat ástál, akkor hegy lesz. Aki a gödör alján vagy, és már a mocskos víz, amit már össze is állt, és elkezdett rohadni el is lepette nyakig (Nyakig vagy a szarban.), akkor szeretnél feljutni a hegyre, a Tábor hegyre, mert ott már gyülekeznek azok, akik kimásztak a saját gödrükből. Ugye, már van ami ebben ismerős, pedig ugyan arról beszéltem mint az elménél, vagyis az illúzióról.
   A tanácsokkal, a tanításokkal, mert én is mondtam egy tanácsot, csak egy baj van. Ha az elméddel elkezded variálni, akkor kihozol valami egészen mást, egy kitalációt, egy elméletet, egy felfogást, vagy aminek nevezed. a rosszabb az, hogy másik lény kitalációját fogadod el, hiszed el, ha hiszékeny is vagy, van van hited. A hitet is átvariáltad, és már nem azt érted alatta, amit jelent. Most a lények azt találták ki, hogy a hit az, hogy bármit mond a másik, azt el is kell fogadnod.
   Olvastam egy jelentést, amelyet a külvilágiak írtak, és valaki lecsatornázta. Most legalábbis így mondják az ezotérikusok.
   Ebben megragadott egy mondat: “A homo sapiens-szek embernek képzelik magukat.”
   Ugye milyen vicces a mondat, és mennyire nem az?
   Amikor megszülettél, kaptál egy emberi gént, és így valamilyen bőrruhát. Nőttél, és elég változatosra sikeredett minden embernél ez a bőrruha, annak megfelelően, hogy tudta a génkódokat megfejteni. Most az IGE G – azaz genezis részéről beszélek. Genezis, ha az “e” betűnél kezded olvasni, akkor ez jön ki: Ez is gén. Tehát amelyik gént nem értetted meg, az zárva maradt, és amelyiket megértetted, azt kinyitottad. Ha kárt okozol másnak, magadnak, akkor lekapcsolsz egy génkódot, ha meg segítesz, másnak, magadnak, akkor be tudsz további géneket kapcsolni. Az érdekes ebben, hogy addig nem látod meg a további kapcsolókat, amíg a soron következőt be nem kapcsoltad. Ha a dupla, és itt is illúzióról beszélek, mert dupla, duális génkapcsolókat nem kapcsolod be, addig nem látod meg a többi génszálat, amiről most már tudjuk, hogy 12 van. ennyi elég is az emberi testről egyenlőre.
   Tehát most a Föld van gödörbe, és az univerzumunk szemetét ide hozza a víz, az éltető energia, és mindenki kapott egy emberi gént. Itt a szemét azt jelenti, hogy aki valamilyen kárt okozott az univerzumban más lénynek, vagyis magának. Akármilyen furcsa, de magam is azért vagyok itt, mert kárt okoztam, és akár belátom, akár nem, akkor is így van.
   Innen jön az az elképzelés, hogy földönkívüliek vannak közöttünk, vagy hogy börtönbolygón vagyunk, vagy az emberek között más bolygóról érkezettek is vannak, pedig a lelkek ugyan olyanok minden lényben, csak esetleg más ruhát, más bőrt, húznak magukra, és most itt a földön emberbőrt.
   Semmi más nem történik, hogy át tudod e alakítani az emberbőrt olyanná, amilyennek kellene lennie, vagyis az összes génkapcsolót be tudod e kapcsolni, és persze, hogy az illúzióból ki tudsz e lépni a folyamat végén.
   E folyamatról az illúzióról beszéltél. de valójában nem is lényeges mi volt régen, és mi van most, csak addig, hogy rágyere, hogy illúzió az egész, és akkor nem fogadod el, hogy “Gondolkodom, tehát vagyok.”, vagy “akinek nincs múltja, annak nincs jövője.”. Ilyen gondolatok sokasága azok, amik benn tartanak az illúzióban.
   Nekem ez jött le az írásodból UFO kutató, amit érdemesnek találtam le is írni.

 3. Csakhogy amit írtál, kedves Gábor, az még nem érv, hanem személyeskedés!

  Hiszen jelződet magam is bármikor visszafordíthatnám. csak akkor legalább filozófiailag-ezoterikusan meg is indokolnám!

  Ugyanakkor ha nem venném komolyan a munkásságod, a szellemi kereső életutad tipikus gyermekbetegségeivel együtt, akkor ide sem irnék!

 4. Ahogy hallgatom a videót nagyon sok kérdés felvetődött bennem.
  1. A Teremtőről(nevezzük Istennek): Azt mondja Varga Csaba, hogy az ember Isten teremtő társa, és az ember egyszer Istenemberré Jézussá, Buddhává válhat.
  Na most!, Ha abból indulok ki, hogy a teremtő nem véletlenűl teremtette a világot és benne az embert sokszínűnek, és sokfélének, és adott az embernek szabad akaratot, akkor valószínűnek tartom, hogy ezt azért rendezte így, mert célja volt vele, mert így látta jónak. Nem biztos, hogy mindenkinek Isten emberré kell válnia, hiszen a Teremtő pont azért teremtette valamely embert olyannak, amilyen, mert így találta jónak, és volt ezzel valamilyen célja. Ha az ember nem követte volna el az első bűnt, nem is tudnánk, hogy van bűn. Tolle példájával élve, ha csak a zöld szín létezne a bolygón, nem tudnánk, hogy a zöld szín létezik.Mert nem lenne mihez viszonyítani.Ha nem lenne sötétség a fényt se tudnánk értelmezni(vagy fordítva)ha nem lenne külső világ a belsőt se tudnánk megkülönböztetni. Tehát a Létezésben bizonyára mindennek célja és értelme, tehát létjogosultsága van.Ha mindenki Istenemberré válna nem tudnánk mit tapasztalni, mi értelme lenne az anyagi világnak.Márpedig,ha az ember azért van itt a Földön, hogy megtapasztalja az anyagi világot, akkor a sokszínűség elkerülhetetlen, és ez így van jól, az élet így lesz kerek. Aztán, ha mégis mindenki istenemberré válik, hát annak is célja és értelme lesz majd! Ha eljön az idő!! A maga fejlődési folyamatában.Szerintem önjelölt tanítóknak, guruknak kár ebbe beleavatkozni direktben! Az más, ha saját életükben ezt élik meg, és másoknak ez vonzó és példaként követik azt, mert jó nekik úgy!!
  2.Hogy az emberek elkezdtek felébredni, és keresni az önvalójukat, egy belső utat, ezt minden magasabb tudatosságot tanítani akaró , vagy spirituális ember hangoztatja, de szerintem meg ez inkább csak önmaguk létjogosultságát erősítendő(esetleg munkásságuk sikereként) hangoztatják, vagy látják így.Ha nem lenne a net, ahol nagyon könnyedén, viszonylag kevés anyagi ráfordítással is bárki lehet “tanító” mester, guru, stb. ahol megnyilvánulhat, videókat, írásokat tehet közzé, ebből az állítólagos ébredésből nem igazán érzékelhetnénk semmit. Mert a való életben ennek sajnos én sok jelét nem tapasztalom sehol!
  Az internet terjedésével azonban ez egy iparággá nőtte ki magát, rárepült egy csomó ember(persze sokan vannak, akinek van értékes mondanivalója is…) és osztja az elméleti tanácsokat, Ő maga viszont a gyakorlatban a saját életében elég messze van attól amiről beszélget. Úgy érzem túl van kicsit ez misztifikálva, és inkább vágyálom, a tűz, az érdeklődés fenntartása(és persze anyagi haszonszerzés) lett a legfőbb cél.
  Olyan nagy tanító, akinek ne jelenne meg könyve cd-je, ne tartana előadásokat, bármit, amivel pénzt keres szinte alig van.A háttérben mindenhol ott húzódnak az anyagiak, mint cél.(….”megmutatom neked a belső utat, ha adsz 10.000 ft-ot a külső utamra… brrrr.)Olyan aki meg azt mondja, “nézd meg az életemet, szívesen megmutatom neked, ha valami érdekel belőle, vagy ha nem érted gyere beszélek róla”… csak úgy örömmel, szeretetből, mert az egyszerűen boldoggá tesz, ha adhatok neked valamit. Aztán visszatér a saját életéhet, és azt éli, nem pedig azzal foglalkozik, hogy másokat rávegyen az”ébredésre”
  Nem dumálni kell, hanem élni, példát mutatva, és felesleges minden szó.Nekem az a hiteles ember aki nem akar nekem semmit mondani, eladni, rábeszélni, viszont ÉN nagyon szeretném, ha megmutatná, elmondaná, megtanítana arra amit tud, és tesz.
  A másik dolog, hogy van azért egy csomó ember aki meg éppen nem akar átmenni a tű fokán, mert pont jó neki így ahogy van!Miből gondolja bárki is, hogy itt mindenki szenved?? Mert Magyarországon vagyunk?? És itt ez elvárás?? Őket minek kellene felébreszteni?? Nem azok jellemzően az útkeresők, akiknek harmonikus boldog az életük, miért akarnának másik utat keresni, vagy kapni bárkitől is?? Tehát nem kell mindenkinek átmenni a tű fokán
  Az útkeresők elsősorban azok, akik nem találják a sajátjukat, vagy maguktól tértek le, vagy letérítették őket. Igen, nekik lehet segíteni visszatérni, (csak ne 150.000 ft/óra díjért….)Hanem csak úgy mellékesen megmutatnák nekik a sajátjukat, a mesterek, guruk sikerekkel teli belső harmónikus életüket! Önzetlenül, szeretetből és nem üzletszerűen…
  Én ilyen “tanítókat” kezdeményezőket, és főleg tömeges ébredőket nem látok sehol, pedig néhány helyen megfordulok. Viszont látok kiüresedett anyagilag és mentálisan lecsúszott pénzért tarháló embereket.
  Az egyre több ébredő azt hiszem inkább csak virtuális valóságban létezik.
  Az viszont igaz, hogy az emberek 90 %-a egós tudattal nem a saját életét éli! De, hogy ez ne így legyen, olyan gyökeres és mélyreható változásnak kellene történnie, aminek én nyomát se látom. Amíg a szülők, oktatás, politika, média gőzerővel az egós ember újra termelését végzi (gyerekeinken) addig értelmetlen álmodozni…
  Ismerem a különböző spirituális matekot, hogy ha x ember egyszerre meditál, vagy válik emelkedetté, stb, akkor majd átbillen az egyensúly, és pillanatok alatt bekövetkezik a változás!Személy szerint ebben nem hiszek, ha csak egy drámai, tragikus helyzet nem áll elő az emberiség életében, de ugye az nem a tudatosság emelkedésének az eredménye lesz valószínűleg
  Mindezzel együtt, a fenti véleményem alapján úgy gondolom hogy a magukat jelenleg tanítóknak “ébresztgetőknek” kikiáltott emberek nem túl hatékonyak! Valamit nem jól csinálnak!! lehet, hogy a módszer nem jó, lehet, hogy nagy az ellenszél, lehet, hogy az ember nem alkalmas a feladatra, de valami gáz van ezen a területen!
  Pedig lenne alany, és lenne mit tenni, ráférne az emberekreegy hathatós útbaigazítás,külső és belső egyaránt!
  Sajnos az igazán segíteni tudó hiteles ember nagyon kevés van.
  Lehet, hogy ezek nem is a média, az internet világában keresendők??Lehet, hogy a saját életükkel tanítók az igaziak?? És lehet, hogy a könyvekkel, videókkal tanítók csak akarnak tőled kapni valamit, de igazából önzetlenűl szeretetből egy sem akar adni??
  Bennem ez a kérdés folyton előtüremkedik!!

  • Tibor tetszik az írásod. Amikor először erre a honlapra írtál, ahhoz képest nagy változást tapasztalok, és ennek örülök.
   Látod, most nem is tudok semmit mondani, amivel nem értenék veled egyet, pedig eddig mindig mondtam valamit.
   Pont ez a sok ezotérikus marhaság, pénzkiadás kell még az embereknek, hogy rájöjjenek, senki nem tud nekik segíteni, és mindent maguknak kell elérni. Biztos elolvastad UFO kutató véleményét. Az is érdekes, és egyfajta szemléletet tükröz, ami nincs is messze az igazságtól, csak egy gond van vele, hogy az illúziót írja, le, amit itt a földön megélnek az emberek, és nem a valóságot. A valóságot akkor lehet megélni, ha kiléptünk az illúzióból, és ugye ez még nem történt meg itt most a földön. Ami késik nem múlik, de lehet, az idő, az időörvény miatt, már meg is történt. Ki tudja. Ahogy kilépünk a valóságba, egyszerre tudni fogjuk, hogy is van, addig meg mindenki csak találgat.
   A tanítókat sosem a színpadon, a rivalda fényben fogod megtalálni, és nagyon kevés van, ha van, amelyik gazdag lenne. a tanítók sosem kérnek pénzt, sőt ha valamit elfogadnak, az épp csak annyi lehet, hogy még másik nap is éljenek. A legtöbb valamit csinál, és annyit dolgozik csak, amiből épp hogy csak megél. szóval valahogy megélnek, és nincs nekik többjük, mint amire épp szükségük van. Nem biztos az sem, hogy az ő életük példamutató lenne, így a környezetük esetleg tiszta pedáns. A tanítók mindig oda mennek, abba a környezetbe, ahol a legnagyobb a mocsok, és itt mentális mocsokról beszélek, mert ott van rájuk szükség. A tanítóknak nem számít milyen a környezet, de ha azt látod, hogy egy környezet megváltozott, akkor vagy van ott egy tanító, vagy volt ott egy. Szóval a tanítók nem minden esetben tiszta, pedáns emberek, bár majd azok lesznek, ahogy a környezet is az lesz. Mindig a adott helyzet határozza meg, milyen egy tanító a külső szemlélő számára. Nem lehet behatárolni ezzel, és nem fogod megismerni így a tanítókat. egyszerűen, ha szükséged lesz egy tanítóra, akkor valamilyen módon beszélni fogsz vele, vagy csak úgy véletlenül rátalálsz, és elmondja, amilyen információra szükséged van. Sokszor csak utólag jössz rá, hogy egy tanítóval beszéltél, mert nem nézted volna ki belőle, hogy tanító.
   Na ezt a tanító dolgot jól kiveséztem, és talán rájöhettél, hogy bármelyik ember a tanítód lehet, ha tud neked tükröt tartani, és nagyon kevesen vannak, akik nem tudnak. a tükör meg olyan, amiben akármeddig mehetsz, és nem találsz mást, csak magadat, és ahogy Gábor mondta, itt a vége, fuss el véle, itt a pont.

   • Értem amit írsz, magam is erről próbáltam fentebb írogatni, csak mindenre nem lehet itt kitérni!
    A “tanító” kérdés, nagyon fontos szerintem!
    Ha tágabban értelmezzük a világot ma a tanítók irányítják! Hívhatjuk őket politikusnak, marketing zseninek, hírszerkesztőnek, oktatási miniszternek, vallási vezetőnek,spirituális gurunak vagy csak “szakembernek”. Mindegyik azt próbálja bizonygatni, hogy Ő sokkal jobban ért ahhoz, ami után Te érdeklődsz, nélküle semmi vagy, a Te tudásod nem elég semmire, ne is fogj bele semmibe. Tudod, ez “bízza inkább szakemberre ” duma, teljesen beleivódott az emberi agyakba. Ezáltal ugye egyrészt irányíthatókká, függőkké, kiszolgáltatottakká válnak, másrészt félelembe lehet őket tartani(a nem tudás szerintem a félelem egyedüli oka), harmadrészt a megváltó, a nélkülözhetetlen, a mindent megoldó felsőbbrendű szerepében lehet így tetszelegni!Végső cél, hogy csak arra figyelj amit mondunk(Orbán után szabadon: dolgozzatok és imádkozzatok…a többit bízzátok rám… és milyen prímán működik is nála…)
    Erre persze már sokezer éve rájöttek egyes emberek(vagy lények ezt én egyenlőre még nem értem és nem látom), és azóta fejlesztgetik a pszichológiai módszereiket, amivel el tudnak bennünket érni.
    A fő csatorna persze a média! Mára a vállási tanítókat is háttérbe szorította(legalább is a látszat ez, aztán, hogy a háttérben milyen az evilágot mozgató erők összetétele, azt sem tudom még megitélni. Nyilván a katolikus egyház hatalma egyértelmű, de az arányokat nem tudom felmérni).A televízió elterjedését minden eszközzel elősegítették. Mára a legalacsonyabb keresetű családokban is van már TV, és, hogy a sugárzás se okozhasson gondot ingyenes csatornákat is bevezettek, csak hogy ne legyen szakadás a hipnotizálásban, nehogy legyen bárkinek ideje önálló gondolatokat kipréselnie magából, uram bocsá’ szervezkedni, beszélgetni, összefogni, egymást valós “tanításokkal” ellátni! Ez nagyon veszélyes lenne!!Csak a dobozban feltűnő nagyon okoska véleménye lehet az emberek fejében, és mindezt elszeparáltan a legjobb, ha hallgatja, egyedűl saját lakásában, mert ha többen lennének, még valaki kételkedne néhány dolog igazságtartalmában, és az rontaná a hipnózis hatásfokát.
    A lényeg, hogy a “tanítás” folyjon éjjel-nappal, minden szinten, és minden csatornán!! És folyik is! Erre sajnos rájöttek olyan emberek is akik spirituális, vagy ezoterikus úton szeretnének hasznot húzni a “becsatornázott” világból. Nincs ebben semmi különös, miért pont ezen a területen ne lehetne hülyíteni az embereket!! Ez egy nagyon is kardinális kérdés az emberek életében, jól lehet vele operálni.
    Elég sok emberkét elolvasgattam, megnézegettem ezek közűl a “tanítók” közül, és jókat derülök néhányukon.
    Van olyan “mester” pl. aki egy az egyben veszi át más nagyobb(?)ismertebb, vagy inkább befutottabb külföldi tanítótól még az egyes példákat is. Szó szerint hallom vissza náluk, amit másoknál olvastam!! Bár ezek még valós dolgok is lehetnek, értékesek, én legalább is egyetértek velük, de valójában semmi eredetit, vagy újat nem tartalmaznak. Innen-onnan összeszednek gondolatokat összegyúrják egy előadássá,könyvé, bármivé, aztán pénzt kérnek érte mint tanítók!És ők még nem is a legnagyobb szélhámosok, a tevékenységükben akár hasznos dolgok is lehetnek!!Ettől vannak jóval rosszabbak is, akik a primitív kategóriába tartoznak..
    Persze ezeknek a nagy “mestereknek” az életébe senki nem lát bele(mint a politikus, tanár, stb. életébe sem, ami lehet kijózanítana néhány embert…erre gondosan ügyelnek… a magánszférára… én nem féltem, és főként nem szégyellem az életemet megmutatni bárkinek…ők miért??.)
    Nekem az velük a gondom, hogy elsősorban anyagilag akarnak előrébb jutni, még ha esetleg fontos a lelki, spirituális oldal is!! Nekem ezért nem hitelesek, mert beszélik és esetleg vágyják de nem élik, amit tanítani akarnak- nekem!!!

    Még egy fontos dolog van, amit Te is érintesz!
    A tanítvány menjen már oda a tanítóhoz, ha szüksége van tanításra, és ne a tanító akarjon olyan dolgokra megtanítani(tanítványává tenni), amit Ő úgy gondol, hogy nekem arra szükségem van, és feltétlen máshogy kell gondolkodnom, élnem léteznem, mert az nem tanítás, hanem erőszakos manipuláció!
    Igen az a legjobb tanító aki nem is akar tanítani, nincs is tudatában annak, hogy tanít, egyszerűen csak megmutatja az Ő általa megélt, vagy éppen most zajló utat,(de semmikép nem azt amit majd egyszer meg akar élni…) ami számára a legtermészetesebb dolog…Nem akar téríteni, tudatot formálni, a hatása alatt tartani, csak megadja neked azt amit kérsz!
    Nem baj, hogy a neten közzé teszik emberek a gondolataikat, bemutatják saját életüket, a tevékenységüket(pl. a legutóbbi tök jó film itt a mély mulcsozásról szóló videó, na az egy hiteles hasznos tanítás…én így csinálom, ha karod segítek neked is, ha Te is meg akarod tenni…nem támad másokat, nem érvel, nem magyaráz, csak megmutat)

    Az un. természetgyógyászokkal is ez a gondom!! Ha nekem a birtokomban lenne egy speciális tudás, amivel mondjuk halálos betegségeken tudok segíteni, nem kérnék pénzt senkitől. Ha a tudásom valós és tökéletes, és biztos, csak annyit kell mondani, ha meggyógyultál adj annyit amennyit és amikor tudsz, és amennyit neked megért az életed.
    Állítom sokkal többet keresnék vele, mintha egy fix tarifával dolgoznék, mert az emberek adnak, ha kapnak. Ja, persze ha nem vagyok biztos a végeredményben, akkor előre kell a pénzt elkérni, mert ha a mutatványok nem sikerülnek rövid úton éhen halok.
    Szóval ez a tanító kérdés szerintem napjainkban nagyon fontos lett!
    Részemről a legfontosabb és legegyszerűbb tanítás ebben a témában az lenne fordíts magadra napi 1-2 órát, figyelj, szemlélj, mélyedj el, és majd szép lassan rájössz mi a fontos és mi nem, hogy hova és miért menj tanításért.
    És akkor nem tudnak átverni, megvezetni, félelemben tartva minden baromságra rávenni!!!

    • Egyszerű akkor számodra ez a tanító kérdés. ne foglalkozz vele, ne adj ennek a gondolatnak energiát, ne keress egy tanítót se. Addig biztosan nem fogsz egyetlen tanítóval sem találkozni, míg görcsösen keresed, legyen az tényleges tanító, vagy a kirakatba kitett bohócok, népmegmentők. Ha ezt megcsinálod, akkor csak úgy véletlenül összetalálkozol egy tanítóval, ha szükséged lesz rá. Ha nincs szükséged, akkor meg minek zavarnátok egymást.
     A médiával, meg annak hatásaival sem kell foglalkozni, főleg akkor, ha rád már nem hat. Ha meg problémád van a médiával, politikusokkal, akkor tedd ezt helyre magadban, és ha a helyén van, akkor már nem fog érdekelni, mit csinálnak, hisz kívül estél a hatáskörükön. Amíg foglalkozol velük, addig hatnak rád, megint csak energiát vonnak el tőled, amit magadra fordíthatnál.
     A polgármesteri választások után megkérdezte valaki, hogy mit szólok, a választásokhoz. azt mondtam, hogy nem érdekel, és azt sem tudom ki lett a polgármester. Mivel erősködtek velem, hogy mondjam meg a véleményem, mert új polgármester lett, és azt éreztem kell az illetőnek a segítség, hogy is álljon hozzá, hát elmondtam: Pénzszagra gyűl az éji vad. Majd később lesz a vérszag. Ehhez tudni kell, hogy a falunk város lett, és így több pénzhez jutott, és a régi polgármester a megjelenő éji vadaknak nem akart adni, hát lecserélték. Ezt a magyarázatot csak neked kell leírnom, mert nem ismered a falum helyzetét, bár máshol is ez a helyzet. Talán még annyit, hogy aki kérdezte, még nagyon benne van a pénzszerzés világában, ezért is mondtam el a véleményem, mert még kell az illetőnek néhány fejbeverés az élettől, hogy rájöjjön mit is kell neki csinálnia, a kilépéshez. Aki már tudja, az úgysem kérdez semmi ilyesmit, mert őt sem érdekli a polgármester választás, és az eredménye. Még mindig falunak tartom a településem, mert nem változott semmi, csak a rangja lett más, város.
     A lényeg, hogy fogalmam sincs a falumban lévő történésekről, és egyáltalán nem is érdekel, nem adok semminek sem energiát, csak belül súgtak mit mondjak. Nagy a valószínűsége, hogy nagyot nem tévedtem.
     Ami gondolatnak, problémának nem adsz energiát, mert nem foglalkozol vele, nem érdekel, az számodra meg fog szűnni, és akkor fog megszűnni, amikor minden energiát felélt a gondolat, probléma. Egy darabig még visszaköszön, de egyre gyengülve, majd megszűnik minden rád gyakorolt hatása.
     Ugye, azt meg te döntöd el, mi érdekel, és mi nem, legalábbis, már remélem így van.

  • Majd el felejtettem, a Teremtőt ne nevezzük istennek, mert nem az. Aki annak tartja, az elég rendesen el tud tévedni. Olyan ez, mikor a 10-es, és a 12-es univerzumműködést kevered.
   Nem tudom milyen az, amikor az ember Istenemberré lesz. ilyennel még nem találkoztam. Valószínű, ez is fogalmak keveredése.
   Buda kifejezetten megmondta, hogy Ő nem Isten. és ez igaz is, mert a 12-es univerzum működését tanította, és ott nincsen isten. Ami a 10-es univerzumban a középpont Isten, a 12-ben a középpontban a teremtő van. Ez is a fogalom keveréséből, vagy Isten fogalmának helytelen értelmezéséből jöhetett létre.
   Az ember nem Isten teremtő társa. Ha az ember teremt, akkor azt csak úgy teheti meg, hogy egy lesz a teremtővel, de még ez sem a pontos megfogalmazás, de talán szavakkal a legjobban így lehet leírni.
   Ezek a megállapítások, amiket tettem, a tapasztalatomból jöttek le, és nem kell elfogadni, bár ahogy másoknál tapasztaltam, mindenki hasonló következtetésekre fog jutni.

 5. Megnéztem a videót.
  Akkor lehetne is tovább lépni.
  Azt tapasztaltam, hogy keverik a belső utat, az illúzióból való kilépéssel.
  A kettő ugye nem ugyan az.
  A belső út ara szolgál, hogy a magokat összerendezze, és ezért ez nagyon fontos. Ezért beszélek magam is a belsőről annyit.
  Amikor fényről – sötétségről, tudásról – tudatlanságról, szeretetről – szeretetlenségről, jóról – rosszról, külsőről – belsőről, dualizmusról, duális világról, téridő meghajlításról, és így két földről (Az Elme című videóban van leírva.), két dimenzióról, stb beszélünk, akkor valójában az illúzióról beszélünk, és az útról a belső útról beszélün, aminek a lényege, hogy a két ellentétesnek vélt kitalációt összehozzuk, hogy először ezt lássuk, majd ez a két kitaláció eggyé váljon.
  Amiről Jézus és a mestertanítók beszélnek, vagyis a tű fokán átlépésről, az illúzióból való kilépésről, azt csak akkor tudod megcsinálni, amikor már nem lesz utad, belső utad, vagy féreglyukad, wortexed, ami a két földet összeköti, stb.
  Az illúzióból való kilépés egy pillanat alatt történik, míg a utad megszüntetése, egy folyamat, amit elhúzhatsz akár több millió évig is.
  ezt a kettőt ha összekevered, akkor tudsz magadnak menekülő utat kitalálni, ami illúzió, és az illúzió a megsemmisülés, mert nem valós az az út. Lassan elérkezik, hogy akár akarod, akár nem, itt a Földön, nem fogod tovább tudni az illúziódat folytatni, mert nem lesz hozzá anyagod, és egyszerre rájössz, hogy semmit nem tudsz megfogni, mert illúzió, sőt még Föld sem lesz, ahol állj, mert az is illúzió. ezért esik szét a föld, mert nincs hozzá több anyag. Vége lesz az illúziónak, akár tetszik ez neked, akár nem.
  El jön, mikor ki kell lépned az illúzióból.aki végig görcsösen ragaszkodik az illúziójához, az az illúzióban marad, az megsemmisül.
  Erről beszélnek többen most már.
  Nem számít, milyen szerepet is játszottál, vagy játszol itt a földön. Lehettél katona, paraszt, király, lehettél cionista, államfő, miniszterelnök, melós, rabszolga, úr, vagy épp fényképész, csak a vicc kedvéért, lehettél, magyar, német, vagy bármilyen nemzetségű, lehettél férfi nő, akár fajtalan, de lehettél divatdiktátor, a legszebb nő, férfi a világon, énekelhetted a legszebb operákat, de ezt megtehetted a fürdőkádban, ölhettél állatot embert, megkínozhattad lelkileg az asszonyt, és fordítva, kigondolhattál elméleteket, gyárthattad a kitalációkat, és el is fogadhattad ezt másoktól, stb a sor hosszú, ez mind nem fog számítani, csak az, el tudod e engedni, ezeket mind, ne ragaszkodj semmihez ami itt tart ebben az illúzióban, és válj emberré, vagy amilyen lény bőrében szeretnél lenni.

  • Beszéltem már az örvényről, az illúzióról. ami energiát beleraktál, azt egyszer elfogy, még az anyag is elfogy, mert feléled, és akkor megszűnik az illúzió is, és nem marad más választásod, mint kilépni. Beszéltem a körről, és a kör meghajlításáról 90 fokban kétszer, két oldalt, dualistán, és arról, hogy ahol beléptél ott ki is tudsz lépni bármikor, mert ahol épp a körben vagy onnan csak egy ugrás a kilépés helye, az illúzióból kilépés helye.

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL