ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Létezik-e Isten?

by / szombat, 23 július 2016 / Published in Asztrológia, spiritualizmus, Jegyzetek, News
031

Van-e Isten? Íme, hat érv amellett, hogy igen!

Lehet, hogy örülnél, ha valaki érveket mutatna neked Isten létezésére, aztán teljesen rád bízná, hogy mit csinálsz ezzel az információval. Én pontosan ezt szeretném most tenni.

Szeretnék neked mutatni néhány bizonyítékot, mint ahogy a bíróságon bemutatják a bűntett helyszínén talált dolgokat. Találkozni fogsz különböző emberek tanuvallomásával, illetve tudományos és történelmi tényekkel. A bírósághoz hasonlóan te is megfontolhatod a rendelkezésedre álló bizonyítékokat. Végül levonhatod a számodra leglogikusabb következtetést.

Hadd próbáljak most bemutatni néhány olyan érvet, amik arra utalnak, hogy Isten létezik. Ne felejtsd el: te döntesz!

Mielőtt azonban ezt tenném, arra kérlek, hogy először gondoljunk végig valamit. A Biblia azt mondja, hogy elképzelhető, hogy valaki számára elég bizonyíték áll rendelkezésre Isten létezésével kapcsolatban, mégis „elfojtja magában” az igazságot Istenről.

Másrészt azok számára, akik tudni akarják, hogy Isten tényleg „ott van-e”, Ő azt mondja: „Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám.” Mielőtt tehát az Isten létezésével kapcsolatos tényeket megvizsgálnád, tedd fel magadnak a kérdést: Ha tényleg létezik Isten, vajon meg akarnám ismerni?

Most pedig következzen néhány megfontolandó érv…

Létezik-e Isten? Bolygónk komplexitása olyan tudatos tervezőre mutat, aki nem csak megteremtette a világegyetemet, de a mai napig fenntartja azt.

Rengeteg olyan példát lehetne mondani, melyek az isteni tervezésre utalnak. Íme néhány ezek közül:

A Föld…

bolygónk mérete tökéletes. A Föld mérete és az ebből következő gravitációs erő vékony, elsősorban nitrogénből és oxigénből álló gázréteget tart meg maga körül, ami mindössze kb. 80 kilométerre terjed ki a földfelszíntől. Ha a Föld kisebb lenne, akkora, mint például a Merkúr, a légkör megtartása lehetetlenné válna. Ha viszont a Föld nagyobb lenne – mint például a Jupiter –, a légköre szabad hidrogént tartalmazna. A Föld az egyetlen olyan bolygó, amelynek atmoszférája alkalmas az emberi, állati és növényi élet fenntartására.

A Földnek a Naptól való távolsága is ideális. Nézzük például az általunk tapasztalt hőingadozást, ami -35 és +50 °C között mozog. Ha a Föld kicsivel távolabb lenne a Naptól, mind megfagynánk. Ha pedig közelebb, akkor megégnénk. A Föld pozíciójának változása ellehetetlenítené a földi életet. A Föld tökéletes távolságban van a Naptól, miközben több mint 100.000 km/h-val kering körülötte. A tengelye körül is forog, ami lehetővé teszi, hogy a bolygó felülete minden nap megfelelően felmelegedjen és lehűljön.

Holdunk méretéből és a Földtől való távolságából következő gravitációs vonzás mértéke is éppen megfelelő. A Hold fontos óceánáramlatokat és árapályt kelt, amelyeknek köszönhetően a víz nem áll egy helyben, ugyanakkor a hatalmas óceánok nem söpörnek végig a szárazföldeken.

A víz… színtelen, szagtalan és nincs íze sem, mégsem maradhat életben egyetlen élőlény sem nélküle. A növények, állatok és emberek nagyrészt vízből állnak, például az emberi szervezet kb. kétharmad része víz. Érdekes, hogy a víz tulajdonságai mennyire az életre lettek szabva:

Szokatlanul magas forrás- és fagyáspontja van. A víz teszi számunkra lehetővé, hogy folyamatos hőmérsékleti változásokkal teli környezetben éljünk, miközben a testünk állandóan kb. 36,6 °C-os hőmérsékletű marad.

A víz univerzális oldószer. A víznek ezen tulajdonsága lehetővé teszi, hogy a legkisebb erekben is több száz különböző vegyület, ásvány és tápanyag utazzon a szervezetünkben.

A víz ezenkívül kémiailag semleges. Mivel nem változtatja meg az általa szállított anyagok szerkezetét, a víz lehetővé teszi az étel, gyógyszerek és ásványok felszívódását, így a szervezetünk fel tudja használni őket.

A víz egyedi felületi feszültséggel bír. A növényekben lévő víz emiatt felfelé, a gravitációval ellentétes irányban is képes folyni, eljuttatva az életadó tápanyagokat még a legmagasabb fák csúcsába is.

A víz „felülről lefelé” fagy be, és a szilárd állapotú jég úszik a víz tetején, így a halak télen életben maradhatnak a jég alatt folyékony állapotban maradó vízben.

A Földön található víz kilencvenhét százaléka sós vízű óceánokban van. De a Földön működik egy olyan szisztéma, ami eltávolítja a sót a vízből, majd szétosztja ezt a vizet szerte az egész bolygón. A párolgás elválasztja az óceán vizét a sótól, majd felhőket formál, amelyeket a szél a szárazföld fölé fúj, és így eljuttatja a vizet a növényeknek, állatoknak és embereknek. Ez a tisztító- és ellátórendszer tartja fenn az életet a Földön. Egy olyan rendszer, ami a víz újrahasznosításán és visszaforgatásán alapszik.

Az emberi agy… amely bámulatos mennyiségű információt dolgoz fel egyszerre. Az agyad folyamatosan befogadja az összes színt és formát, amit látsz, a külső hőmérsékletet, a talaj nyomását a lábadon, a körülötted lévő hangokat, a szádban lévő szárazságot, és még sok mindent egészen a billentyűzeted tapintásáig. Az agyad tárolja és feldolgozza az összes érzésed, gondolatod és emléked. Mindeközben a szervezetedben zajló folyamatokat is felügyeli, pl. a légzési ritmust, a szemhéjad mozgását, az éhséget vagy a kezedben található izmok mozgását is.

Az emberi agy másodpercenként egymilliónál több üzenetet dolgoz fel.<sup>7</sup> Az agyad mérlegre teszi minden egyes adat fontosságát, és kiszűri a viszonylag haszontalanokat. Ez a szűrési folyamat teszi lehetővé, hogy koncentrálni tudj, és hatékonyan elboldogulj a világban. Az agy másképp működik, mint a többi szerv. Képes érvelni, érzéseket átélni, álmodni és tervezni, cselekvésbe fogni és kapcsolatba lépni más emberekkel.

A szem…hétmillió színt tud megkülönböztetni. Folyamatos autófókusz üzemmódban működik, és döbbenetes mennyiségű, 1,5 millió üzenetet fogad be egyszerre. Az evolúció a már létező organizmusokból kiinduló és azokon belül lezajló mutációkat írja le. Az evolúció viszont önmagában nem magyarázza meg az agy vagy a szem kiindulóforrását: az élő szervezet kialakulását az élettelen anyagból.

Létezik-e Isten?

Az univerzum egyszer csak létrejött – ezt vajon mi okozta?

A tudomány mai állása szerint a világegyetem egyetlen hatalmas energia- és fényrobbanással – az Ősrobbanással – kezdődött. Ez volt a közös kiindulópontja mindennek, ami csak létezik: ez volt a világegyetemnek, a térnek és magának az időnek is a kezdete.

Robert Jastrow asztrofizikus, aki agnosztikusnak tartja magát, kijelentette: „Mindennek a magja, ami a világegyetemben valaha történt, abban az egyetlen pillanatban lett elvetve. Az összes csillag, bolygó és élőlény a világegyetemben olyan események eredményeképp jött létre, amelyeket a kozmikus robbanás pillanata indított be… a világegyetem csak úgy berobbant a létezésbe, és nem tudjuk megmagyarázni, hogy mi okozta ezt.”

Steven Weinberg fizikai Nobel-díjas tudós azt mondta, a robbanás pillanatában „a világegyetem körülbelül százezer millió Celsius fokos volt… és fénnyel volt tele.”

A világegyetem nem mindig létezett, volt egy kezdete. Egyszer csak létrejött. Ezt vajon mi okozta? A tudósoknak nincs magyarázatuk a fény és az anyag hirtelen robbanására.

Létezik-e Isten? Az univerzum mindenütt érvényes természeti törvények szerint működik. De vajon miért?

Az életben annyi minden bizonytalannak tűnik. Mégis vannak dolgok, melyekre nap mint nap biztosan számíthatunk: a gravitáció állandó marad, a pulton hagyott forró kávé kihűl, a Föld ugyanúgy 24 óra alatt fordul körbe, és a fénysebesség sem változik – a Földön és tőlünk távol eső galaxisokban sem.

Hogy lehetséges, hogy rengeteg olyan természeti törvényt tudunk felsorolni, amelyek sosem változnak? Miért ilyen rendezett és megbízható a világegyetem?

„A legnagyobb tudósokat is megdöbbenti, annyira furcsa ez. Egyáltalán nem szükségszerű, hogy az univerzum bármilyen szabályoknak engedelmeskedjen, nemhogy matematikailag leírható szabályoknak. A tudósok megdöbbenése abból a felismerésből fakad, hogy a világegyetemnek egyáltalán nem kell így viselkednie. Könnyen lehetséges lenne, hogy az univerzumban a szabályok vagy a körülmények megjósolhatatlanul, pillanatról pillanatra változnának, vagy akár egy olyan, ahol a dolgok ide-oda ugrálnának a létezés és a nem létezés között.”

Richard Feynman, aki kvantum-elektrodinamika területén végzett munkájáért kapott Nobel- díjat, azt mondta „Rejtély, hogy a természet miért matematikai alapú… Az a tény, hogy egyáltalán léteznek bármiféle szabályok, tulajdonképpen egyfajta csoda.”

Létezik-e Isten? A DNS kód látja el információval és szabályozza a sejt működését.

Minden utasítás, tanítás vagy képzés valamilyen szándékkal történik. Az, aki egy használati utasítást ír, okkal teszi ezt. Tudtad, hogy a tested minden sejtjében megtalálható egy igen részletes kódsorozat, ami nagyon hasonlít egy számítógépes programhoz? Ahogy talán te is tudod, egy számítógépes program egyesekből és nullákból áll, nagyjából így: 110010101011000. A számok egymásutáni sorrendje határozza meg, hogy mit tegyen a program. A mindannyiunk sejtjeiben megtalálható DNS kód nagyon hasonlít ehhez. Négy vegyületből áll, amiket a tudósok A, T, G, és C betűkkel rövidítenek. Ezek az emberi sejtben a következő módon vannak elrendezve: CGTGTGACTCGCTCCTGAT és így tovább. Összesen hárommilliárd ilyen betű van minden egyes sejtben!

A DNS úgy utasítja a sejtet, ahogyan pl. te is beprogramozhatod a telefonod, hogy meghatározott okból jelezzen. A DNS egy három milliárd betűs program, ami megmondja sejtnek, hogy meghatározott módon viselkedjen. Tulajdonképpen egy komplett használati utasítás.

Miért olyan lenyűgöző ez? Mert fel kell tennünk a kérdést, hogy hogyan kötött ki mindegyik emberi sejtben ez az információs program? Ezek nem pusztán vegyületek. Hanem olyan vegyületek, amelyek utasításokat tartalmaznak, amelyek nagyfokú részletességgel lekódolják, hogyan fejlődik valakinek a szervezete.

Amikor programozott információról van szó, a természetes és biológiai okok semmilyen magyarázattal nem szolgálnak. Nem találsz sehol utasításokat vagy ilyen szintű precíz információt anélkül, hogy valaki szándékosan meg ne alkotta volna azt.

Létezik-e Isten? Tudjuk, hogy Isten létezik, mert keres minket. Folyamatosan kezdeményez, és igyekszik elérni, hogy hozzá forduljunk.

Valamikor ateista voltam. És mint sok ateistát, engem is nagyon zavart az Istenben való hit kérdése. Mi az, ami az ateistákat ráveszi, hogy annyi időt, figyelmet és energiát öljenek valaminek a cáfolatába, ami szerintük nem is létezik?! Mi indít arra, hogy ezt tegyük? Amikor ateista voltam, a figyelmemet a szerencsétlen, téveszmés emberek iránti törődésnek tulajdonítottam… hogy segítsek nekik megérteni, hogy a reménységük teljesen téves alapokon áll. Őszintén szólva egy másik dolog is motivált. Amikor nehéz kérdések elé állítottam azokat, akik hittek Istenben, mélyen belül egyfajta kíváncsiság élt bennem, hogy vajon meg tudnak-e győzni erről. A küldetésem részben arról szólt, hogy meg tudok-e szabadulni Isten kérdésétől. Ha megnyugtatóan be tudnám bizonyítani, hogy a hívőknek nincs igazuk, akkor a kérdés végre lekerülne a műsorról, és szabadon élhetném az életem.

Nem vettem észre, hogy Isten témája igazából azért telepedett rám akkora súllyal, mert Ő erőltette az ügyet. Rájöttem, hogy Isten azt akarja, hogy megismerjék. Azzal a szándékkal teremtett minket, hogy megismerjük őt. Körülvett minket a létezésére utaló bizonyítékokkal, a kérdést folyamatosan a szemünk előtt lebegteti. Olyan volt, mintha nem tudtam volna menekülni az elől, hogy gondolkodjak Isten létezésének a lehetőségéről. Aznap, amikor úgy döntöttem, elfogadom Istent, az imádságom így kezdődött: „Oké, te nyertél…” Elképzelhetőnek tartom, hogy egy mélyebb ok, amiért az ateistákat zavarja mások istenhite, az az, hogy Isten közben aktívan keresi őket.

Nem csak én tapasztaltam ezt ateistaként. Malcolm Muggeridge szocialista filozófust és írót idézem: „Az volt a benyomásom, hogy amellett, hogy én kutatok, engem is folyamatosan keresnek.” C.S. Lewis – a Narnia sorozat írója – mondta, hogy „… minden éjszaka, amikor az elmém csak egy pillanatra is kiszállt a munkából, rögtön éreztem annak a valakinek a folyamatos, lankadatlan közeledését, akivel úgy vágytam volna elkerülni a találkozást. Végül feladtam, és beismertem, hogy Isten tényleg Isten; letérdeltem és imádkoztam. Elképzelhető, hogy azon az éjszakán én voltam a leginkább kelletlen és vonakodó megtérő egész Angliában.”

Lewis később Isten megismerésének következményeként írt egy könyvet „Az öröm vonzásában” címmel. Amikor én kimondtam Istennek, hogy „Oké te nyertél” tulajdonképpen én sem vártam semmit, egyszerűen jogosan elismertem azt a tényt, hogy Isten létezik. Az utána következő pár hónapban mégis lenyűgözött az irántam való szeretete.

Létezik-e Isten? Jézus Krisztus Isten legtisztább, legpontosabb kijelentése magáról.

Miért Jézus? A nagyobb világvallásokban körülnézve azt találjuk, hogy Buddha, Mohamed vagy Konfucius mind prófétaként vagy tanítóként határozta meg magát. Egyikük sem állította, hogy egyenlő lenne Istennel. Jézus viszont meglepő módon igen. Ez választja el őt a többiektől. Azt mondta, hogy „Isten létezik – most épp őt nézitek”. Beszélt ugyan a Mennyei Atyáról, de nem mint valami tőle külön álló valakiről, hanem úgy, mint aki egy vele. Egy olyan egységről beszélt, ami az egész világon egyedülálló. Jézus azt mondta, hogy bárki, aki látta őt, látta az Atyát, és bárki, aki benne hisz, az Atyában hisz.

Azt mondta: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” Olyan dolgokat állított magáról, amelyek csakis Istenre igazak: hogy képes az embereknek megbocsátani a bűneiket, felszabadítani őket a rossz szokások alól, bőségesebb életet adni nekik, és végül örök életet adni a mennyben. Más tanítóktól eltérően, akik az emberek figyelmét a szavaikra irányították, Jézus saját magára, a saját személyére irányította a figyelmet. Nem azt mondta, hogy „kövesd az utasításaimat és megtalálod az igazságot.” Azt mondta: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.”

Mivel bizonyította Jézus, hogy Ő Isten? Olyan cselekedeteket hajtott végre, amelyekre az emberek nem képesek. Csodákat tett. Meggyógyította az embereket – vakokat, nyomorékokat, süketeket –, néhányukat még a halálból is feltámasztotta. Hatalma volt a tárgyak felett, a semmiből ételt teremtett, annyit, hogy az elég volt több ezer ember jóllakatására. A természettel is tett csodákat. Egy tó felszínén sétált, megparancsolta a dühöngő viharnak, hogy csillapodjon le. Sokan azért követték Jézust, mert a csodáival folyamatosan a gondoskodott szükségleteikről. Azt mondta, hogy „ha nem akarjátok elhinni, amit mondok, legalább a csodák miatt higgyetek.”

Jézus Krisztus Istent úgy mutatta be, mint egy kedves, szerető valakit, aki tisztában van az én- központúságunkkal és különböző hiányosságainkkal, mégis őszintén kapcsolatra vágyik velünk. Jézus megmutatta, hogy bár Isten ítéletet érdemlő bűnösökként tekint ránk, a szeretete erősebb, ezért egy másik tervet dolgozott ki számunkra. Isten maga emberi formát öltött, és felvállalta a bűneinkért járó büntetést. Furán hangzik? Lehet, de például sok apa örömmel cserélne helyet a rákos gyermekével, ha tehetné. A Biblia azt mondja, azért szerethetjük Istent, mert Ő előbb szeretett minket.

Jézus helyettünk halt meg, hogy megbocsátást nyerhessünk. Az általunk ismert összes vallás közül egyedül Jézusban látjuk Istent lépéseket tenni az emberiség felé, és gondoskodni arról, hogy kapcsolatunk lehessen vele. Jézus az isteni szív szeretetéről tesz tanúbizonyságot, amikor a szükségleteinkről gondoskodik, és magához vonz minket. Jézus halála és feltámadása miatt új életet kínál nekünk. Elnyerhetjük a megbocsátást, Isten teljes elfogadását és őszinte szeretetét. Azt mondja: „A messzeségben is megjelent az Úr: Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen.” Egy cselekvő Istent láthatunk itt.

Létezik-e Isten? Ha tudni akarod, kutass Jézus Krisztus után. A Biblia azt mondja, hogy „úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

Bár megtehetné, Isten nem kényszerít minket arra, hogy higgyünk benne. Ehelyett rengeteg utalást adott a létezéséről ahhoz, hogy önként válaszoljunk neki. Csak néhány ezek közül a Föld és a Nap tökéletes távolsága, a víz egyedülálló kémiai tulajdonságai, az emberi agy, a DNS, az Istent ismerő és erről tanúságot tevő emberek, a szívünket és elménket folyamatosan foglalkoztató gondolat, hogy van-e Isten, illetve Istennek az a vágya, hogy Jézus Krisztuson keresztül megismerjük őt.

Ha többet akarsz tudni Jézusról, illetve arról, hogy miért hihetünk benne, nézd meg ezt a cikket: A vak hiten túl

Ha szeretnél kapcsolatba kerülni Istennel, megteheted.

Ez a te döntésed, és természetesen nem kötelező. De ha azt akarod, hogy Isten megbocsásson neked és kapcsolatba kerülj vele, erre most is van lehetőséged, ha a bocsánatát kéred, és azt, hogy jöjjön be az életedbe. Jézus azt mondta: „Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz.” Ha vágysz erre, de nem tudod, hogyan fogalmazd meg, talán segíthet a következő néhány mondat: „Jézus, köszönöm, hogy meghaltál a bűneimért. Ismered az életemet, és tudod, hogy megbocsátásra van szükségem. Arra kérlek, hogy bocsáss meg most nekem, és gyere be az életembe. Szeretnélek megismerni. Köszönöm, hogy kapcsolatra vágysz velem. Ámen.”

Isten számára a veled való kapcsolat nem egy átmeneti dolog, ellenkezőleg: tartós és állandó. Jézus Krisztus azt mondta azokról, akik hisznek benne, hogy „Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből. Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből.”

Szóval, létezik-e Isten? A fentiekből levonható az a következtetés, hogy létezik egy olyan Isten, aki szeret minket, akit meg lehet ismerni személyesen és közelről.

forrás: Internet

Share and Enjoy

12 Responses to “Létezik-e Isten?”

 1. Hálásan Köszönöm ezt a nagyszerűen felépített és “aránylag” csodálatosan TÖMÖRÍTETT ismeretanyagot ISTEN létezéséről !
  – Tudom, hogy köszönet mindig utólagosan szokásos , de ez most részemről —KIVÉTELES— , az érvek felsorolásának nagyszerűsége miatt !!!
  Talán részemről nem is kellene hozzáfűznöm már semmi mást , mert olyan mindenre kiterjedő , de azért egy gondolattal szeretném megtoldani, mivel magam részéről én születésem pillanatától ( ahogyan beléptem ebbe a fizikai világba ) tudatában voltam ISTEN létezésének , és egész életem folyamán az foglalkoztatott hol erőteljesebb, hol lanyhább értelemben, hogy mi módon és hogyan tudjam környezetemmel a VALÓ IGAZ MINDENHATÓ ISTEN LÉTEZÉSÉT világossá tenni , hiszen oly sok esetben hallottam, hogy “HOGYAN ENGEDHETI MEG EZT ISTEN” ??? És ilyenkor mindig mintha egy kést forgattak volna meg a szívemben és értetlenül néztem, hogy mit beszélnek az emberek ?!
  Hiszen én nem csak, hogy “hittem” , hanem tudtam – tudom !
  — És most szeretnék egy részletet idézni kedvenc és már rongyosra olvasott könyvemből :
  ” A LÉNYTELENSÉG”
  — ” A SZÓ “lényszerű” egy teremtői kifejezés . Olyan átfogó, hogy az emberi Szellem , mint a teremtés egy részecskéje , sosem lesz képes azt helyesen megérteni.
  A “lénytelen” kifejezést a lényszerű ellentéteként használják. Hogy mit is jelent a lénytelen , abba az ember még bele sem tud helyesen gondolni . Mindig zavaros elképzelése lesz róla, mivel ez olyan valami, ami mindig is talánynak kell számára maradnia.Sosem alkothat róla valamilyen fogalmat, , mivel az emberi Szellem gondolkodásában nem létezik forma a lénytelenségre .
  Hogy azonban megértését legalább valamivel közelebb hozzam , a teremtői kifejezésekre Föld,-i kifejezéseket fogok használni, még ha a valósággal szemben ezek csupán a leghaloványabb árnyszerűségnek számítanak is.
  Úgy képzeljétek el a lényszerűt , mint ami függő és a lénytelent , úgy mint ami FÜGGETLEN !
  Emberileg gondolva ez adja meg számotokra a legjobb lehetőséget arra, hogy tárgyilagosan közelebb kerüljetek hozzá, jóllehet ez sem adhatja vissza , vagy nem is jelölheti azt, hogy valóban mi vagy , hogy milyen: hiszen azt, hogy “mi” sosem tudjátok felfogni, mialatt e-képpen legalább arról alkothattok magatoknak egy hozzávetőleges képet , hogy milyen .
  A lénytelenség tehát az egyedüli , ami független, míg minden más minden tekintetben tőle függő, és ezért lényszerűnek hívják , amihez hozzátartozik az egész szellemiség is, és éppígy az egész Isteniség , míg a lénytelenség , egyedül ISTEN !
  Ebből tehát látjátok , hogy az Isteni és Isten között még óriási különbség van. Az Isteniség még nem Isten :hiszen az Isteniség lényszerű , Isten azonban LÉNYTELEN. Az Isteniség és minden máskülönben létező Istentől függ , nem létezhet Isten nélkül. Isten azonban ténylegesen független, ha Föld,-i fogalommal akarjuk megnevezni ami természetesen nem adhatja meg azt, ami valójában, mivel a Föld,-i vagy emberi fogalmak képtelenek átfogni ily hatalmasat. Isten tehát nem Isteni, ezt jól figyeljétek meg, hanem Isten az Isten, mert lénytelen és a lénytelenség nem Isteni , hanem maga Isten !” (ABD-ru-shin)
  De hiszen még a TEREMTÉS KÖNYVÉBEN (BIBLIA) is az van írva , hogy “Isten szelleme lebegett a vizek fölött “, tehát nem maga ISTEN !
  Egyébként , ha következetesek vagyunk és figyelünk , szemlélődünk akkor valóban magunkhoz vonzzuk azon szükséges információkat , melyre éppen azon életfeladatunk , életeseményünk pillanatában szükségesek , és ezek bizony “EGYEDIEK” , vagyis: a TELJES UNIVERZUMBAN nem létezik két teljesen egyforma semmi létezőből , ami természetes !
  Olvastam is erről egyszer egy érdekes tanulmányt .
  —Próféciák—
  Itt megértettem a UNIVERZUMOT ! Egyetlen személy gondolata , egyetlen elme teremtette ! —nem véletlen tehát a hasonlóság (homológia) —, csupán az a döntő , hogy a DNS,-n milyen sorrendben kapcsolódnak a beléjük kódolt : (A.G.T. C ) elemei , pontjai !
  Mivel a Teljes LÉTEZÉS ENERGIA , SUGÁRZÁS , ezért “MI” itt térben és időben , sőt még Testben is bezárva ) képtelenek vagyunk arra, hogy befogadjuk , csupán csak “VÁGYAKOZHATUNK” sőt kell is vágyakoznunk arra, hogy milyen is lehet és hogyan is történt a KEZDET ! Ez egy fontos és egészséges életösztön !
  Hiszen “MI” emberek hajlandóak vagyunk összemosni dolgokat és az általunk leszűkített mederben értelmezni azokat , azaz:mindent a legdurvább anyagban !
  Pedig a valóság az, hogy MAGA a TEREMTÉS SZELLEMI szinten történt , vagyis ” nem az anyag hozta létre a tudatot , hanem pontosan fordítva , a tudat hozta létre az anyagot ” és “MI” emberek valójában még a durva anyagiság szféráival sem birkóztunk meg igazán , mármint az arra vonatkozó ismereteink birtoklásával , hiszen fennakadtunk az úgynevezett “mókuskeréken” az alsó 3 SZFÉRA , melyet az emberiség hozott létre a saját ferde gondolkodásával, érzéseivel, cselekedeteivel , s így annak kihatásai mindig újabb és újabb “karmát” öltenek , mely folytonosan visszakényszeríti a Föld,-i síkra (reinkarnáció) , hogy kiegyenlítse amit elferdített , de nagy igyekezetében újfent tévedéseket követ el !
  Ezért volt fontos JÉZUS URUNK TESTET ÖLTÉSE !!! A részletekbe most inkább nem mennék bele , de , hogy értünk a MEGVÁLTÁSUNKÉRT , az BIZONYOS ! Sajnos itt is nagyon sok a félreértelmezés , belemagyarázás sőt az értetlenség !
  Csupán csak annyit, hogy JÉZUS Isten lénytelenségéből egy parányi rész , “MI” emberek viszont jóval alsóbb SZFÉRÁBÓL a SZELLEMI Birodalom alsó szintjéről indultunk éretlen csíraként belső vággyal a lényünkben , hogy tudatossá válhassunk a birodalmak átvándorlása során ! Tehát már az indulásnál : “MI” emberi lények és Minden más LÉTEZŐ is (hegyek, növények , állatok…stb) szellemi szinten , mint (előképek) Teremtődtek és majd innen zuhantak alá (fokozatosan ugyan) 1./ finom anyagú, 2./ közép sűrűségű , majd 3./ durva anyagú Létezésbe ! Hiszen az első emberpár is még “ANDRÜGÉN LÉNY” volt , s majd a fizikai síkon lett azzá ami most is !
  Tehát addig míg nem vagyunk hajlandóak megismerni a SZELLEMI BIRODALMAK törvényszerűségeit , magát a “RENDET” , addig mindig kavarodás merül fel bennünk és értetlenek maradunk az ÖSSZKÉPET az EGYSÉGES EGÉSZET akár csak sejteni is !
  Mára már legtöbb tudós is elismeri, hogy a világ mindössze 5%-a “ANYAGI” 95 % -a Energia és Információ . ( de valamilyen alacsony szinten maga az anyag is energia , csupán alacsony rezgésszámú) !
  Az ember tehát nem csak “TEST” , hanem Energia és Információ , azaz 5% Test 95% Lélek és Szellem.
  Nem véletlenül mondotta egykoron Einstein:
  “Attól a naptól félek, amikor
  a technológia meg fogja haladni
  az emberi kapcsolatokat . Akkor
  a világnak idióta generációja lesz.” (Albert Einstein)
  És valóban , ha most körülnézünk , oly keveset tudunk a valós életről , és (sajnos), hogy UTÓDAINK még hátrányosabb helyzetben vannak ezen a téren , mert figyeljük csak meg, hogy teljesen “kiszolgáltatokká” kezdünk válni és már az “ÉLET” CSIRÁIT” nem , hogy nem ismerjük, hanem még hallomásból sem tudunk róla , hiszen mindent az “ÉSZ + EGÓ + IDŐ” fogságában beszűkölten éljük az Isten által kapott ÉLETLEHETŐSÉGEINKET, mely egy teljes ÉLETFOLYAM !
  A LÉTEZÉS az ÖRÖK , de az ÉLET az szakaszol !
  Minden kisebb egységes egész egy nagyobb egységes egésznek a része és minden mindennel összeköttetésben van, mely által (mozgás, vonzás, kölcsönhatás) alá, fölé , belé , belőle lett ALKOTVA ISTEN AKARATÁBÓL ! Ezt pedig nincs jogunk megkérdőjelezni ! Csupán igyekezni felismerni és a TEREMTÉS ritmusára ráhangolódva szeretettel átszőve tenni mindennapi dolgainkat és nem egymás ellen, hanem éppen , hogy EGYMÁSÉRT !

  Elnézést szeretnék kérni , hogy kissé terjedelmesre sikeredett , de így is csupán csak dióhéjban és nagyon is csak éppen ,hogy érintőlegesen vetettem e sorokat hozzászólásként (talán) egyesek átgondolására ! Amint (netalán) badarságnak tűnik , akkor bátran lehet törölni , hiszen oly sok más nézőpont (is) létezik és szerintem ez is a szabadságunkhoz tartozik ! Semmit nem tiltani, semmit nem kötelezni , hiszen akkor , hogy válhat az emberiség nagykorúvá , ha vissza kell fognia magát és nem élheti küldetését , feladatát , cselekedetei tükrében ,mert azt ugye valamely oknál fogva “AKADÁLYOZZÁK” !!!

  Hálás Köszönetem !

  • Kedves Beregszászi Károlyné! Már írtam neked, hogy nem érdemes idézeteket előhoznod, főleg olyanokat, amik nem is igazak, akárki is mondta. ABD-ru-shin szétválasztotta a lényszerűt és a lénytelenséget. Akinél ez a két foglom nincs egyben, az egyáltalán nem érti e fogalmakat, és csak magyarázkodik, elméletet, kitalációt gyárt. Amint elhiszed a külső információkat, és nem magadnak, a magodnak hiszel, már bele is estél abba a csapdába, hogy nem fogod megfelelően értelmezni a következő külső információt sem, így “Isten szelleme lebegett a vizek fölött “ lévőt is félre fogod értelmezni, mint ahogy ezt tetted is. A további gondolatmeneted, amit az elméd szépen kitalált, vagy mások elméje talált ki, szintén hordozza a tévedéseidet, és még durvább félreértéseket követsz el. Gyula erre hívta fel a figyelmed, de ahogy sejtem, nem érted mit is mondott, és elintézed magadban úgy, hogy “oly sok más nézőpont (is) létezik és szerintem ez is a szabadságunkhoz tartozik”. Ez a hozzáállás azt tükrözi, hogy bevettél valami zagyvaságot, amit az elméd gyártott neked, vagy másoktól ezt hallottad, elfogadtad, és attól nem is akarsz tágítani, még akkor sem, ha többen azt mondják, hogy hülyeségeket beszélsz.
   Csak egyszer próbáld meg azt, hogy úgy beszélj, hogy senkit nem idézel, és a saját szavaiddal mondod el amit érzel, ahogy gondolod a világ folyását. Egyszerre megérzed, mi is a szabadság. Így csak mások sületlenségét szajkózod, mint ahogy a verklit felhúzzák, és addig nyomja, míg le nem jár az ideje. Nem egy szerencsés dolog úgy leélni az életet, hogy mindig másokat utánzol. Ember, asszony nem így él, és tudod kik élnek így? Az állatok, és a szolgák, rabszolgák, de nem szabad emberek, szabad asszonyok.

 2. Ez a judeokrisztián (judeoimpériumi) területre gyártott MASZLAG.
  Amúgy, az újmaterialista filozófia bázisú köztudományosság valláson kívül minden más konstrukcióban létezik egy mindenen áthatóan létező tudatosság.
  A mi hagyományainkban is MEGKÜLÖNBÖZTETVE létezik a Teremtő EGY és az istenségi rangban (teremtményi szinten) levők.
  A judeokrisztianizmusban szörnyű hazug hitetések vannak.
  Elsősorban az h a Teremtő EGY helyébe HAZUDTAK (hamis bálványként) egy kreált istenséget.
  Ezután az, h az EGY tőlünk külön álló, fölöttünk létező.
  Az EGY mindig EGY. Minden a részeként létezik.
  A Teremtő részeiként (akár tudunk róla, akár nem) mi is teremtők vagyunk.

  • “A Teremtő részeiként (akár tudunk róla, akár nem) mi is teremtők vagyunk.” Ez csak akkor igaz, amikor benne vagy az egységben, vagyis a körosztó, kereszt, kriszt metszéspontjában. Mikor szerelmeskedsz, pont ebben a középpontban vagy benne. Ami a lényeg, hogy nem mint különálló entitás vagy ilyenkor, aki teremt, hanem egy vagy a Teremtővel, a Nagyboldogasszonnyal, az Atyával, és az embereddel, asszonyoddal. Pont azért egyenes mindenki útja, mert a keresztben, csak a középpontig kell eljutni, tehát nem kell eldönteni semmit, vagy ezt úgy is mondják, hogy nem kell semmit megítélni. Mivel a középpont a magod, így csak a magoddal kell egy lenni, és pont szerelmeskedéskor ezt teszed meg. Másként folyamatosan fenn kell tartanod a szerelmet szerelmeskedéskor, mert ha elkap a vágy, a v-ágy, a vágás ágy, akkor bíz csak szex lesz a szerelmeskedés helyett. felgerjeszted az asszonyt, ember, és nem kapja meg, azt, amit ígérsz neki. “Az ígéret meg szép szó, megtartják, úgy jó.” Aki nem tartja meg az ígéretét, abban bíz nagyot csalódnak, és sokat kell azért dolgozni, hogy újra bízzanak benne. Ezért nem kell semmit leírni, hanem ha valamit ígértél, hogy megteszed, azt tartsd is be, még az ágyban is, de főleg az életben.
   Bocs, de egy mondat kihoz belőlem esetleg olyan dolgokat is, amik esetleg számodra nem jönnek fel. ami meg feljön bennem, azt kimondom, esetleg leírom, főleg, ha valamit pontosítok, ha már a mag is egy pont.

  • “Elsősorban az h a Teremtő EGY helyébe HAZUDTAK (hamis bálványként) egy kreált istenséget.”
   Nem csak a vallásoknál lehet így, bár minden vallásnál ez megfigyelhető, de amíg gondolkodol, az agyad-elméd-tudatod egységére figyelsz, addig az agyad, az elméd, vagy a tudatod, tehát bármelyik gyárthat neked virtuális, holo, vagy ahogy mondod “kreált” középpontot, amit elnevezhetsz Istennek is, vagy elhitetheti veled, hogy az a magod. (Könnyen le lehet az elmét buktatni, tehát rájöhetsz, hogy becsaptad magad, mert az elme variál, és újabb és újabb kitalációkat gyárt.) A következő lépés, az szokott lenni, hogy az elme behelyesíti magát az isteni szerepkörbe, és ha elhiszed, hogy az elméd az Isten, akkor már annyira be is vagy etetve, hogy azonosulsz az elméddel, és istennek, vagy istenembernek képzeled magad. Talán ez a legnagyobb csapda, amibe ember, asszony beleléphet. Azt nem mondtam, hogy ezt még nem lehet fokozni, mert mihelyt istennek gondolja valaki magát, akkor ugye a párja is istennő, és az egyesülést az elméje másként nem tudja felfogni, minthogy “ANDRÜGÉN”-né válik. Az elme képtelen felfogni, mit jelent az egységben benne lenni. Amúgy is csak átélni, megélni lehet, de elmondani senki nem tudja az egységélményt. A folyamat világos, hogy aki “ANDRÜGÉN”-nek képzeli magát, az milyen csávába is került. A vallások “Üdvözülés”-nek, “Megvilágosodás”-nak, stb. mondják az egységélményt, de valójában ezek a szavak sem takarják azt, amit az egységélményben átélsz, mikor egy vagy a Teremtővel, a Nagyboldogasszonnyal, az Ég Atyával, és a pároddal.
   Mihelyt áthelyezed a figyelmedet az agy-elme-tudat egységéről magadra, a magodra, már egyszerre rájössz minden turpisságra, amit az agyad-elméd-tudatod kreált neked. A figyelem áthelyezést meg ismered, hisz ahogy egy virágban gyönyörködsz, és utána áthelyezed a figyelmed egy másik virágra, és abban is gyönyörködsz, akkor ugye nem gondolkodsz, nem akarsz, csak megteszed. A lényeg, hogy ekkor kikacsolod az agy-elme-tudat egységét, és egy pontra, a növény pontjára, magjára figyelsz, vagyis a növény magjának megnyilvánulására, ami maga a virág, a világ.

  • Utána néztem, ABD-ru-shin tényleg érti a teremtési folyamatot, bár érdekesen mondja el, és az itt közölt részlet igen félrevezető. Úgy ahogy egy tanítónak kell elmondania, úgy mondja el. Az ötről a hatra nem jutás meg ugye a másolást, a csuszás miatt nem tudja már másolni, mert eltűnik, vagyis annyira eltorzul már, hogy nem lehet újra pontosan másolni. Olyan ez, mikor beledobsz egy követ az állóvízbe, és csak az első öt hullám az, ami pontos mása az elsőnek, de a hatodik már eléggé torz ahhoz, hogy pontosan visszaadja az első hullámot. Igaz az is, hogy elveszti az energetikáját egy idő múlva, és szétesik az első is a többivel együtt, vagyis lecseng, mert nincs energia utánpótlás, ha csak nincs képességed ahhoz, hogy berakj a hullámnak energiát. Nézz utána, ha nem hiszed el. Szóval ebből is látszik, hogy ezt is tudja ABD-ru-shin. Hallgasd meg, hogy Kovács Nóri, a Motiva zenekarból, hogy énekli el Kárpát medence teremtését. Azt is kevesen értik, pedig jól énekli. Külhoniak nem nagyon értik, mit énekel Nóri, hiába fordítják le, vagy ha a honban élő nem érti a magyar nyelvet. Nem találtam benne semmi hülyeséget, persze nem véletlen, mert a szöveget az Atya diktálta.

 3. Megértem hozzáállásod ! “LEGYEN HITED SZERINT” !- mondotta egykoron Jézus is ! Hiszen még mindig istennek tetszőbb cselekedet, ha képesek vagyunk keresésére és a LÉTEZÉS megértésére ! Az , hogy a TELJES igazság ? Azt senki nem tudhatja magáénak , hiszen az ISTEN megmásíthatatlan törvényeiben rejlik !
  Ugyanis : ” Maga ISTEN minden lét és élet forrása ! Az embert az Ő SZELLEME teremtette!
  A SZELLEM ISTEN AKARATA ! Ebből az Akaratból keletkezett az első Teremtés . Tartsuk szem előtt ezt az egyszerű tényt, mely a jobb megértés lehetőségét kínálja . Az összehasonlítás kedvéért képzelje csak el egyszer mindenki saját akaratát. Akarata egy tett , nem pedig maga az ember egy darabkája , különben az embernek idővel fel kellene oldódnia saját akaratának sok tettében. Egyáltalán semmi sem maradna belőle .
  – Nincs ez másképpen ISTENNEL sem !
  Akarata teremtette meg a Paradicsomot ! Akarata azonban a Szellem , akit az ember “Szent Szellemnek” nevez. Másrészt a Paradicsom is csupán a Szellem műve volt, nem pedig önnön része. Ebben egy lefelé haladó tagozódás rejlik. A Teremtő Szent Szellem , tehát Isten élő Akarata , nem oldódik fel a Teremtésben . Nem vitt bele magából egyetlen darabot (részt) sem , hanem teljesen (úgymond kívül maradt) csupán az ÖNMAGA SUGÁRZÁSÁT továbbította ki a sötétségbe “Legyen Világosság” szavakkal ! A Biblia ezt a részt egészen tisztán és világosan jelzi e- szavakkal: “Isten Szelleme” lebegett a vizek fölött” , nem Isten saját személyében ! Ez elvégre (is) különbség ! Az ember sem hordoz tehát magában semmit a Szent Szellemből , hanem csupán abból a szellemből , amely a Szent Szellemnek egy műve , egy tette !
  Ahelyett, hogy az ember ezzel a ténnyel foglalkozna , máris minden erejével azon van, hogy rést üssön! Gondoljatok csak az első Teremtésről , a Paradicsomról szóló ismert elképzelésre ! Állítólag feltétlenül itt , e Földön kellett lennie. A kis emberi ésszel és ezzel az évmilliókat igénylő folyamatot saját, szűk térrel és idővel behatárolt körébe vonta, és minden világtörténés középpontjának és tengelyének képzelte magát . Ennek az lett a következménye, hogy azonnal elvesztette az élet voltaképpeni kiindulópontjához vezető utat. ” (ABD-ru-shin) szellemi munkájából .
  Továbbá álláspontom és megérzésem , valamint átélt és megtapasztal történéseim oly nagyon egybevágnak e szavakkal , megállapításokkal !
  A Teljes TEREMTÉS (VILÁGEGYETEM) , valóban egy teljesen EGY EGÉSZ , de annak tagozódásai vannak (létsíkok/ tudatsíkok) és nem véletlenül mondogatjuk, hogy “MINDEN ÖSSZEFÜGG MINDENNEL és nem csak horizontálisan (vízszintesen), hanem vertikálisan (függőlegesen) is ! Hiszen az EGY TELJES EGÉSZ csak is így értendő , de annak van egy kiinduló pontja , mely a SZELLEMBŐL ered és folyamatában , következetesen alakul ,formálódik a maga jellegének megfelelően : hiszen van az Ősteremtés – benne az Ősteremtettek , melynek (7) fokozata létezik és alsó két fokozaton gyermeki Lelkek vannak , majd alakult a TEREMTÉS : amely szintén (7) alapjelleget foglal magába , és itt is létezik az alsóbb rétegben gyerek Lelkek , és majd csak ezt követően ALAKUL ki folyamatában a legtávolabb létező és emiatt a legsűrűbb – legdurvább fizika síknak mondott Utó-Teremtés, melynek nincs saját hője , hanem azt kapja , míg az előzőekben felsoroltaknak mindegyikének saját hője van és elsők között váltak ki “TUDATOSAN” azon nyomás, hőfok alatt jellegüknek megfelelően ! Hiszen a LÉTEZÉS állandó “evolúción” megy keresztül, és ott ahol fejlődés van , mindig kell, hogy legyenek gyerek Lelkek !
  Egyébként pedig vannak : TEREMTETTEK és vannak KIFEJLŐDÖTTEK !
  Az pedig, hogy “MI” emberek a TELJES UNIVERZUM TEREMTŐI lennénk ? Nos ! “MI” csupán Társ-Teremtők vagyunk , ha helyesen tesszük a dolgunkat és saját akaratunkat alávetjük ISTEN AKARATÁNAK ! És ez is ISTEN Kegyelme által !

  Hiszen miért hangsúlyozta a következőt :

  “Amennyivel magasabb az Ég a Földnél
  Annyival magasabb az én utaim , a ti utaitoknál
  És az ÉN gondolataim a ti gondolataitoknál !” (Ézs. 55,9)

  Amint ezt a “TÉNYT” felismerjük hihetetlen gyorsasággal és minőségi változással haladhatunk a vágyott “CÉL” felé !
  URALKODNI = Alázatosan SZOLGÁLNI !
  Mindaddig amíg nem ismerjük fel, hogy szívünket állítsuk a központba ,helyesebben a középpontban , s annak sugallatára hallgatva tegyük a dolgunkat , addig mindig zsákutcába jutunk és kezdhetünk mindent elölről ! Miért ??? Mert rossz ALAPRA építkezünk !
  Márpedig , ha rossz az ALAP, egy szellő fuvallatára összedől a teljes hamisan létrehozott FELÉPÍTMÉNY!
  Ezért nem jutunk az ötről a hatra ! Nem a technikai fejlődésre gondoltam, hanem magára (MAG(ÁR-A) az emberre , ki = (Test, Lélek, Szellem ) ! Egyébként a Bibliában is azt olvashatjuk , hogy Egeid és Földjeid ! Tehát nem egy égről és nem egy Földről beszél ! Továbbá mondja : “Kifeszítette az egeket” ! Hiszen azért elgondolkodtató ! Nem ???

  ” Tanuljátok meg helyesen ismerni a Teremtést a benne működő törvények által ! Bennük van az út föl , a Fény felé” (ABD-ru-shin)
  Hiszen az is igaz , hogy: “Csak az az ember szabad aki Isten törvényében él !” (ABD-ru-shin)

  Ezért és még sok másért érzem, hogy valahol igenis itt bújik meg az “IGAZSÁG” !
  De mint ahogyan az elején írtam (lehet “katyvasz” ,—nem zavar, mert amit én gondolok, mondok, vagy teszek , az az én “karmám” , ahogyan meg azt fogadják az “Ő” “karmája, karmájuk” — ) , hiszen mindazok kik nem tapasztaltak meg , vagy nem éltek át dolgokat , nem válhat a “SAJÁTJUKKÁ” , hanem mindig is mások tapasztalatait , élményeit fogadják el sajátjukként és mintegy “MANKÓRA” támaszkodva róják köreiket !

  “Csak azokhoz szólok , akik komolyan keresik az Igazságot” ! (ABD-ru-shin)

  Hiszen oly sok nézet, elképzelés , “vak-hit” öltött már formát és mindig elhibáztuk ! Ezért mondja a szerző a következőt:
  ” Be karom tölteni a hézagokat , amelyek az emberi
  lelkekben a mai napig megválaszolatlanul állnak és
  egyetlen komolyan gondolkodó embert sem hagynak
  nyugton , ha az Igazságot őszintén keresi. ” (ABD-ru-shin)

  És ez is oly meghatóan IGAZ , hiszen : “Isten mindegyikőnk LELKÉBEN Alkotott egy űrt , melyet semmilyen más teremtett dolog nem képes BETÖLTENI”! ( Platón)

  Végezetül tehát : “LEGYEN a TE HITED SZERINT” !

  Hálás Köszönetem !

  .

  • Amikor kimondod hogy akarom, akkor az éned vagyis az elméd az, aki akarja. A szikrád ami a testedben van, az csak szemlélődik, és nem akar. ebből következik, bárhonnan is vetted, hogy “A SZELLEM ISTEN AKARATA !” nem azt jelenti, mint ahogy te, vagyis az éned, az elméd értelmezi. Még mindig nem a saját szavaidat mondod, hanem idézgetsz, és azt próbálja az elméd magyarázgatni neked, hogy nehogy rágyere az igazságra. Nagyon el lehet bújni e mondat mögé az elmének, ha elfogadod: “LEGYEN HITED SZERINT”. Ha azt mondom, hogy magadban, a magodban higgy, csak magadnak higgy, akkor bíz nem az agy-elme-tudat egységét mondom, hogy abban higgy. Amúgy magyarul e mondat: “LEGYEN HITED SZERINT” egészen mást jelent, mert benne van, hogy a szert, a szeretetet, a szerelmet kövesd, ráadásul ezt intésnek, vagyis tanácsnak mondja. Az intés, az valójában nem fenyítés, hanem jó tanács, vagy ha egy jó baráttól bucsúzól, akkor is intesz neki, tehát egy utolsó lépés, mielőtt elválsz tőle. Olyan ez, mikor a szülőd azt mondja, mikor elmész otthonról, hogy légy jó. Már mondtam, hogy ABD-ru-shin mondhat sok mindent, de vagy a fordítás nem jó, vagy nagyon melléfogott ABD-ru-shin. Még mindig másoknak hiszel, és nem magadnak. Nem olvastam a Bibliát, mert úgy hallottam, hogy kb 5000 helyen megváltoztatták az eredetihez képest, így úgy átalakították, eltorzították, hogy egészen mást jelent, mint ami az ereti szöveg tartalmazott. Hallottam egy olyan mondatot, hogy “Kezdetben vala az ige” Lehet, hogy nem jó idéztem, de az ige, égit is jelent, tehát először lett az ég, és ezt mondják a tudók, tűz elemnek. A kezdet, meg ugye a kezdő pont, vagyis a mag, de mondják fénykvantumnak is a vala, meg ugye van egyik alakja, de mondhatod úgy is hogy lett. Tehát először volt a mag, a fénykvantum, mint kezdőpont, utána lett az ég, vagyis a tűz elem.
   Az igazságot nem kell keresni, hanem benned van. Ha nincs benned, akkor nincs magod sem, mert vannak ilyenek is.
   nem tudom milyen űrre gondolsz, de lehet a belsődre gondolsz, ami egy kapu, egy átjáró, és ezt nevezi Jézus a tű fokának. a tű foka, meg egy pont, és itt a vége, fuss el véle.
   Na nem elemzem a tévedéseidet, az elméd, és mások elméjének tévedéseit tovább, mert felesleges. Ezzel csak arra akartam felhívni a figyelmed, hogy nagyon elhittél valamit, amit egyáltalán nem értesz, vagy az elméd elhitette, veled, hogy érted. Figyelj magadra, a magodra, és hamar rájössz, hogy vered át magad, ha mások magyarázatára, kitalációjára hallgatsz, és nem magadra.

  • ” Tanuljátok meg helyesen ismerni a Teremtést a benne működő törvények által ! Bennük van az út föl , a Fény felé” (ABD-ru-shin)
   Látod magam is erről beszélek. Bennünk, tehát a belsőkben van a mag. A belsőnk meg egy kapu, egy átjáró. Ez a belső kapu, átjáró, a szív magasságában, középen található. Aki átlép e kapun, az közvetlen a maghoz, vagyis a mennyországba jut, másként menj az országodba, az égi országodba, az igé-vel teremtett országodba. Mindenkinek külön átjárója van a maghoz, és csak Ő tud ezen az átjárón bemenni, mert onnan jött ki, ebbe a létsíkba. A maghoz vezető útról beszélek, és mivel a mag a legfényesebb, mert mindenki magja ugyan az, egy, tehát egység, egy s ég, ezért vezet a fény felé. A magot nevezik Teremtőnek is, és csak ezen a belső kapun tudod elérni. Kívül soha nem éred el. Olyan a magod, mint a növényi mag. Minden információ benne van a növény magjában, hogy bármilyen körülmények között a növény teljesen kifejlődjön, virágot, és magot hozzon. Tehát, ha a saját belsődben lévő magodra figyelsz, ott megtalálod, hogy tudod magad rendbe rakni, és kifejlődni, olyanná, amivé lettél teremtve, és bármikor el tudsz jutni ezen az átjárón a magodig, pl. szerelmeskedéskor. Az azonosulás egyik elem a szerelem. Tehát az azonosulás elemei a fegy-elem, a tür-elem, a figy-elem, a szer-elem. A szer mutatja meg, mit kell ahhoz tenni, hogy tudj szerelmeskedni, mert a szer megtétele közben olyan szerelmes leszel, a párodba, hogy azt még elképzelni sem tudod, tehát megjelenik a tested sejtjeiben a szerelem érzése. A szer folyamán azt is eléred, hogy a magadra, a magodra tudj figyelni, és ha magadra tudsz figyelni, akkor a párodra is tudsz. Ha csak ezeket ismered, már mindent tudsz, mert még a tudás is a magodból jön. A magtól indul, a belsődön keresztül a szívbe érkezik, majd a szív mint egy transzformátor leosztja minden szervednek, sejtednek azt amire szüksége van. A kommunikáció, vagyis a beszélgetés is magtól magig történik, vagyis oda vissza, és nem körbe-körbe. Ezt a tudást torzítja el az elméd, vagy ezt a tudást torzítja el más elméje, amit magyarázatként fogadsz el mástól. Amúgy a magban megtaláld a Biblia pontos torzítatlan, tehát eredeti változatát, így nem kell külső emberek által gyártott hamisítványt olvasnod, sőt úgy olvashatod, hogy közben meg is éled, vagyis különböző helyzetekben meg is érted a Bibliát, és pont úgy, ahogy csak te értheted meg. Másoknak más a folyamat, mert senki nem ugyan azon az úton halad.
   Ha érdekel, a Napot ha nem lenne idő, tehát olyan létezésben élnénk, ahol nincs idő, akkor folyamatos gyűrűnek látnánk a napot, és mindig nappal lenne, vagyis mindig fényesség lenne. Azért mondom ezt, mert olyan létállapotba kell elérnünk, ahol nincs idő. Remélem amint megérted miről beszélek, meglátod, hogy ugyan arról beszélünk, és talán egy kicsit jobban értem a teremtést, bár ez sem teljesen így igaz, helyesbb ha úgy mondom, hogy most már kevesebbet takartam el a létezésből, mint amit magad eltakartál. mivel neked is van, ugyan az a magod, így ugyan azt láthatod, tudhatod, amit magam is látok, tudok.

  • Bocsánatodat kérem Beregszászi Károlyné, hogy nem ismertem fel egyszerre mit is mondasz. Kicsit dolgoznom kellett a házban, mert akkor jönnek ki belőlem igazán ki az infók.
   ABD-ru-shin egy tanító, és a rávezetés technikáját alkalmazza az írásaiban, a kommunikációjában. Meg látszik, hogy nem vagyok tanító, bár néha ezt is megteszem, ha érzékelem a problémát. Nekem más a eredeti dolgom az életben, addig tévedések, és melléfogások javításával múlatom az időt, mint ahogy most is teszem..
   Az zavart meg, és gondolom neked is ez a gondod, hogy ABD-ru-shin tanításaival akarod a katolikus vallást magyarázni. A helyzet az, hogy nem fog menni, mert még nem is hasonlít a kettő egymásra. Talán a kereszténység tanítására hasonlít a legjobban, de egyetlen hosszított keresztet jelképként használó vallás sem a kereszténységet tanítja, hiába mondják magukat keresztényeknek. A kereszténység nem vallás, hanem az élet egyféle megélése. A kereszténységet, tehát ezt a megélést csak a Kárpát medencében lehet elsajátítani, és csak ott, ahol magyarok élnek. A judejó-katolikus vallás valami torz hülyeséget adagol be az embereknek. Sajna ez van, és ezért lesz megszüntetve, mert nem rakják rendbe magukat, pedig minden meg van nekik hozzá, de a hatalom mániájuk miatt nem adják ki a megfelelő tanításokat.
   ABD-ru-shin nyelvezete, és a magyarországi keresztény nyelvezet mégha ugyan arról szól is, egészen más. Fogd fel úgy, mintha különböző nyelvet, vagy különböző előadásmódot használna mindkettő, pedig magyar szavakat olvasol. A katolikus magyarázatokkal meg végképp ne akard összehasonlítani, mert azok nagyon torzítanak, másként hülyeséget magyaráznak. A bibliai idézetek, amiket használtál, azok is más nyelvezetben vannak, és nem tudod összehasonlítani, míg nem érted tökéletesen a magyar nyelv szótagainak, betűinek valódi értelmét. Egészen másról szólnak a bibliai idézetek, mint amire magad gondoltál, vagy amit kiolvastál belőlük, vagy amit olvastál, hallottál erről.
   A lényeg, hogy ne keverd össze ABD-ru-shin tanításait a bibliai idézetekkel, mert mint mondtam más-más a nyelvezete. Ami tanítást mond ABD-ru-shin, azt egészen máshol találod meg a Bibliában, ha ki nem vették a Bibliából.
   Válaszd ki mondjuk ABD-ru-shin tanításait, és azt próbáld megérteni, ha már az Ő tanításai került, mondjuk véletlenül hozzád. A többi magyarázatot így a bibliai idézeteket egyelőre felejtd el.
   Ne akarj igazolást keresni a másikban, mert nem érted még azt sem teljesen,amit választottál.
   Ezt a keveredést, igazoláskeresést érzékeltük, és láttuk, hogy összekevered a dolgokat, úgy ahogy a júdejó-katolikus papok teszik.
   Olyan ez, mikor két lovat akarsz megülni, és egyik sem sikerül, vagy két szék között a pad alá esel.
   Amikor már igen jól érted ABD-ru-shin tanításait, később úgy is eljön az, mikor megérted a többi mester tanításait is.
   Még egyszer bocsánat, hogy nem ismertem fel előbb a problémát, bár így olvashattad a mag útját is, ami szintén nem vallás.

 4. Igazán “aprólékosan” végig olvastam és nem is egyszer az általatok leírtakat !
  Én csupán csak annyit szeretnék “meríteni” saját szívközpontú érzésvilágomból, hogy életem valóban úgy éltem , ahogyan azt bensőm sugallta mindenkoron ! TEHÁT ÉRZÉSBŐL !!! Ha valaki a szerelmet úgy igazán megélte , megéli , akkor én IGEN 69. évesen is ! Hiszen mindhárom szinten (Test, Lélek , Szellem ) egyazon fázisában !
  Hála Istennek én mindig is éreztem, hogy van egy FELETTES ÉNEM , mely ( Istennek) parányi része és igyekeztem ráhagyatkozni életem minden területén !
  Értem én amit írtok, csupán ha érzésem mást súg, akkor szervezetem azonnal tiltakozik , és akkor miért mondanék le olyan megélt-átélt életesemény sorozatokról, melyek mind a mai napig jól működnek számomra – számunkra ,szeretet – teret hoznak létre , melyben töltődünk és fejlődünk !
  Ki ismerhet engem jobban , mint az aki egykoron “ALKOTOTT” , mint SZELLEMI ATYÁNK , és fizikai szinten is oly szülőkhöz vonzódtam be, kiknek csak HÁLÁVAL és SZERETETTEL tartozom , fizikai szegénységünk ellenére !
  Olyan törődést, olyan szeretetet, olyan figyelmet és életre szóló tanításokat kaptunk TESTVÉREIMMEL együtt , hogy “MI” mindhárman ma is összetartunk és segítjük egymást , és mindig azt amelyikünk éppen rászorultabb .
  Számomra ennél nem kell több !
  – Az pedig, hogy ANDRÜGÉN —- azt jelenti, hogy még együtt létezik a negatív + pozitív, vagy női + férfi —, s majd a kettéváláskor lett az ami most is, itt a fizikai síkon , az anyagi világunkban (sorolhatnám az ellentéteket , de minek , hiszen köztudott )! Hiszen akkor jelent meg a 7 csillag a “csakrák” (meridiánok, vagy energia központok, melyek által be vagyunk kötve az UNIVERZUM szövetkéjében sugárzás által a kapcsolódási pontoknak megfelelően és mindhárom szinten ) és ekkor nyílt ki a szemünk ….és sorolhatnám ! No meg egyébként is per pillanat arra jöttem rá, hogy “MINDEGYIKÜNK” , ha őszinte (márpedig az kell, hogy legyen),- akkor úgyis a saját megtapasztalásait kell, hogy beépítse Önmagában , hiszen azok lesznek igazán a “sajátjai” ! Ezért én nem vitatom el senki meggyőződősét , a magamé mellet meg kiállok ! Hiszen senki , de senki nem veheti el tőlem azt , melyet én megéltem-megélek és a végeredmény mindig önmagáért beszél ! Számomra pontosan így jó !
  Az, hogy a vallásokat úgy fogadom el, ahogyan vannak természetes , hiszen mindegyik a saját maga igazságmorzsáit igyekszik védeni , viszont a TELJES IGAZSÁGOT egyik sem tartalmazza ! Az a TEREMTŐNÉL van és mivel az kezdettől fogva IGAZ , így nincs alávetve a változásoknak, mint minden más LÉTEZŐ , mert az a kezdettől fogva olyan mint most is ! Amint felismerjük : valóban
  benne fürdünk , hiszen az IGAZSÁGBÓL jövünk és így annak parányi részei vagyunk , de nem közvetlen , hanem közvetett ,
  valahogyan úgy is mondhatnám , hogy “visszatükröződése” !

  TUDOM ! JAJ az IDÉZET ! De most én kérek bocsánatot ! “Olyanok vagyunk, mint Ő de nem Ő vagyunk ” !!! Csupán ez a kis leheletnyi árnyalat az , melyen vitatkozhatnánk ! VITATKOZHATNÁNK! Viszont nem lenne értelme ! Hiszen vagy támogatok, ha arra igény van azaz:kérik, vagy elfogadom az ellenfél (és az ellenfél , nem ellenség) nézőpontját, hogy Ő most még az Útszakaszának azon pontján jár, hol hite szerint úgy helyes ahogyan Ő érzi és én semmilyen módon nem vagyok rá hívatott , hogy megcáfoljam SZENT MEGGYŐZŐDÉSÉT ! —Hosszúság, Szélesség, Mélység , Magasság — !!! Az életem folyamán ezernyi példám van rá !
  Hálásan Köszönöm igen intenzív hozzáállásotokat és igazán mélyen , a gyökeréig hatolva
  TUDOM, hogy majd “IDEJÉRE” mindegyikünk Önmaga rá fog jönni és akkor majd kérdez én meg felelek a legjobb belátásom szerint ! Vagy fordítva : Én kérdezek és akkor ki erre indíttatást érez, akkor válaszol számomra a legjobb és legőszintébb érzése szerint !

  TANÍTÓKRA pedig szükség van , hiszen mindazon Lelkek , kik “küldetésként” szívközpontúan vállalják szabad – akaratuk által, hogy “PÉLDAMUTATÁSSAL” élik végig FÖLD,-i életüket és iránytűként a “LELKIISMERETÜKET” használják , el nem tévedhetnek ebben a KÁOSZBAN , sőt “LÁMPÁSKÉNT” világítanak LÉLEKTÁRSUK megsegítése érdekében !

  Meleg szívvel és tiszta Lélekkel köszönöm irányomban tett magyarázataitokat , és amit a MAGAM számára valóban hasznosnak találok azt igyekszem beépíteni ÖNVALÓMBAN ! Ezerszeres “ELNÉZÉST” kérek, ha netalán valahol félreérthető voltam , esküszöm, hogy nem szándékos , csupán én itt tartok az utamon !

  Hálásan Köszönöm !

 5. Létezik e Isten?

  Először is tisztázni kéne két fogalmat, a létezés és Isten fogalmát. Már itt gondok adódnak. Emberi ésszel kellene Isten fogalmát meghatározni… Már most, hogy elkezdtem írni, rám tört az érzés, hogy semmi értelme nincs ebbe belebonyolódni, ésszel nem fog menni.. Ha még hozzáteszem az érzést, már talán közelebb jutok, de az érzések meg úgy változnak, ahogy a külső és belső körülményeim. Talán, ha kikapcsolom az eszemet, meg az érzéseimet, arrafelé lehetne keresgélni… De itt meg keresgélje mindenki magának.
  Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy az igazságot lehetetlen leírni, leginkább a paradoxon áll hozzá legközelebb.
  Szóval, létezik e Isten?
  Igen és nem.

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL