ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Kollektív tudatváltás vagy világelégedetlenség? – Varga Csaba

110125emberek

 … avagy civil világszerveződés New Yorktól Budapestig…
2011. október 4-én a Stratégiakutató Intézetben tartott mini-konferencia teljes és vágatlan anyaga a beszélgetésről, valamint egy összefoglaló. – 95 perc
Résztvevők: Ugrin Emese (művészettörténész), Gábor Yvette (társadalomfejlesztő), Szarvas Hajnalka (nemzetközi kapcsolatok szakértő), Balogh Gábor (szociálteoretikus), Bánáti Ferenc (szociológus), Dienes István (mérnök, tudatkutató), Varga Csaba (szociológus-filozófus)
Az első három részben Varga Csaba felvezetése hallható és látható.

A filmeken 9 részében a teljes konferencia, 2 részében pedig az összefoglalók hangzanak el.

Az összefoglalók:

A teljes konferencia:

Folyamatosan töltjük fel az új részeket, a sorozat október 6-ára válik teljessé.

Share and Enjoy

8 Responses to “Kollektív tudatváltás vagy világelégedetlenség? – Varga Csaba”

 1. Tisztelt Cím!
  Véleményem szerint az egész megmozdulás annak az eredménye, hogy az “elit” és az általuk kontrollált politika és gazdasági szereplők ellehetetlenítik az átlag emberek életét ami egy olyan társadalmat eredményezett ami mai szemmel nézve, hamis és ferdített alapokra épült. Ma a motivációs motor a profit nem tudomásul véve a Föld forrásait, emberi tényezőket és környezeti hatásokat. Ez így nem mehet tovább és ez a mai jelenség csak a kezdet, csak a gyermekded manifesztáció ami ha kinőve magát egy másik , új társadalom alapjait teszi le ahol a Föld energia forrásai abszolút mérvadóak , az ember mint élő organizmus része a természetnek én nem egy külön entitást képez, emberi jogok valóban léteznek és nincs olyan intézmény vagy vallás ami ezeket tiporja , szűkíti. Gondolkodás mód váltás is szükségeltetik, a ma fel épített határokat el kell felejteni, új , jóval szélesebb és rugalmas határokat kell mérvadónak venni ami egyszerűen figyelmen kívül hagyja a mai társadalmi berendezkedést, akár pénzügyi vagy vallási vagy oktatási rendszereket nézzük.

 2. Tisztelt mini-konferencia résztvevők!

  Meglátásom szerint egyedül a Varga Csaba úr volt képes elég rugalmasan hozzáállni a témához. Kérem értsék meg, hogy a régi, begyepesedett, tanult gondoskodással nem lehetséges megérteni a jelenlegi megmozdulásokat. Tessék elfelejteni a régi dogmákat, az “én tudom mert így tanultam/olvastam/ebből doktoráltam” mentalitás nem segít valójában megérteni a dolgokat. El kell tudni képzelni egy olyan valós létező világot és nem csak egy John Lenon dalt ahol valójában nem létezik politika, intézményesített vallás, stb stb.
  Véleményem szerint a mai társadalmi berendezkedés elavult és korlátozott és természetesen azok által korlátolt és kontrollált akiknek nem érdeke a változás/változtatás.

  Remélem a hozászolásommal senkit nem bántottam meg.

  Üdv,
  Barnucz Levente

  • Tisztelt Barnucz úr!
   Természetesen senkit nem bántott meg! Mint az oldalunk címéből kiderül, az Emberiségért próbálunk tenni. Az ön érvelése teljesen logikus, és találkozik a mi gondolkodásunkal. A régi gondkolodásmóddal valóban megérthetetlenek ezek a nagyszerű események. A mi meglátásunk szerint a világ alapvető, és mindent másként gondoló változások útjára lépett…. az események elkezdődtek, és már csak idő kérdése hogy átterjedjenek a világ nagy részére. Ezt mi csak üdvözölni tudjuk! Hiszen ahogyan eddig mentek a dolgok, az egész egyszerüen nem fojtathatóak tovább. És remélem hogy önt továbbra is társaságunkban tudhatjuk!! Maradunk tisztelettel, Gábor & Sándor! Emberiség.hu.

 3. Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy a magyar média mennyire pórázon van tartva. Az USA legnagyobb városaiban az emberek az utcán vannak, de itthon erről nem számol be a média:
  http://www.youtube.com/watch?v=RQomjCtNOaI

 4. sziasztok! Én itt élek és egyetértek Leventével.Ugy gondolom hogy nekünk akiknek sikerült kilépni a dualitás csapdájából ki kellene álnunk és nem kis szobákban veregetni egymás vállát hogy mi ezt tudtuk hanem segiteni az embereknek gondolkodás váltásban a kilépésben a személyes és az epikus drámákból !!! üdv zsolt

 5. bocsánatot kérek a kioktató hangvételért !!!


 6. nagy zsolt:

  bocsánatot kérek a kioktató hangvételért !!!

  Zsolt! Igazad van! Mi a magunk részéröl létrehoztuk ezt az oldalt, Gábor készíti a videókat. És természetesen téged is várunk a csapatba, hogy írásaiddal hozzájárulj az Emberek szemének felnyitásához, és események szervezéséhez. Tehát ha gondolod, jelezd nekünk egy regisztrációval, ill. a kapcsolatoknál található e-mail címre küldött levéllel.

 7. Csicseri Orosz Imre véleménye:

  Sziasztok!
  Na, bumm. Nesze semmi, fogd meg jól.
  Elégé zavarodott, több esetben dilis gondolatok jelentek meg, sok esetben merev elképzelések melléktermékei, ebben a videóban, amelyet ráadásul tudományossággal álcáztak.
  Dobjátok el ezeket a gondolatokat, elképzeléseket, és tegyetek a helyére valódi értékeket, és akkor nem akartok útmutatást, adni az embereknek. Tudom, hogy többen kérik a véleményeiteket a kormánytól, vagy még magasabb helyekről, hogy mit is csináljanak, vagy hogy értelmezzék ők most az eseményeket. Várjátok a különböző elképzeléseket azoktól, akik ide írnak nektek, hátha ki tudtok belőle sütni valamit. El kell szomorítsalak benneteket, nem fogjátok itt megtalálni a válaszokat.
  Tisztuljatok meg azoktól a gondolatoktól, ami a zűrzavart okozza, és akkor mindent érteni fogtok, és persze a többiekkel együtt csinálni, amit épp nektek kell.
  Minden jót…
  Csicseri Orosz Imre

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL