ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Jézus élete – Villás Béla

by / hétfő, 22 december 2014 / Published in Asztrológia, spiritualizmus, Jegyzetek, News, Villás Béla
krisztus

Titkok és tévhitek nélkül…

Share and Enjoy

2 Responses to “Jézus élete – Villás Béla”

 1. Akkor hallottunk egy 28 ezer egyedik variációt Jézus életéről. Amúgy el is mondja Béla, hogy a zsidók mondták el neki a történetet, meg olvasta a megtalált iratokból azokat, amelyekhez hozzáfért. Azért saját kútfőből is merített mert annyira még sem jók a zsidó rabbik, hogy ezt mind ki tudták találni. Csak tudnám minek csinált egyházat egy beetetés után, vagy pont azért csinálta, mert beetették. Lesz neki mit elengednie. Csak meg ne verjék azok, mikor rájönnek, hogy felültette őket Béla.
  Amúgy egy egyház elég jó bevételi forrás, könnyű élet, ha kamuból csinálod.
  Azt azért elárulhatná valaki, hogyha nem érti a magyar nyelvet, akkor minek magyarázza a szavak jelentését. Már vagy több száz éve ezt csinálják. Nem szabadna csodálkoznom ezen, de mindig rácsodálkozom.
  Ilyen alapon a hús-vét jelenthetné azt is, hogy a hús vétett valaki vagy valami ellen. Az Imánuelről meg nem is beszélek.
  Ha azt mondom, hogy a kikelet egyik jelentése, anat, anyát, Nagyboldogasszonyt, akkor meg vagy lőve, mert nem tudod miért. Inkább elmondom. Ki-kel-etet. Ki az aki felkel, ha alszik, hogy megetesse a gyermekét? Van több jelentése is, de most csak egyet írtam le.
  Biztos vannak, akiknek ezt a videót is hallani kell, hogy rájöjjenek, miként működik a vágás, az illúzió, a félrevezetés.
  Jöjjenek rá, mert nem sok idejük van rá. Minden nappal egyre kevesebb.

 2. Villás Bélával kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak!
  Számomra Ő volt az első olyan “másként” gondolkodó(vagy inkább beszélő) ember, aki el tudott jutni a tudatomig! Magyarul, olyan nyelvezetet és előadásmódot használt, egyszerűen közérthetően beszélt, hogy mint az utkeresés első lépéseit megtevő embernek ez nagyon bejött.
  Valahogy rádöbbentem sok dologra! De a legfontosabb talán az volt, hogy kétségeket ébresztett bennem. Nagyon erős kétségeket!
  Atekintetben, hogy a dolgok nem biztos, hogy csak úgy lehetnek, ahogy addig hittem.
  Én nagyon hálás vagyok neki ezért, mert igazából nagyrészt neki köszönhetem, hogy elkezdtem keresni, és a dolgokat másként látni.
  Így-habár ma már néha jókat mosolygok némely előadásán- hálásnak kell lennem elsősorban, és az is vagyok!!
  Villás Béla egy nagyon jó lépcsőfok a felfelé vezető úton. Van nála magasabb szintű is, de az első alaplépés van olyan fontos mint a megvilágosodás mint végső tudatszintre lépés.
  Mert ugye a világ körüli út is az első lépéssel kezdődik, és a maratoni futás legnehezebb pillanata is a rajtvonal mögé lépés.
  Általános iskolai tanár is van, meg egyetemi professzor is. Mindegyiknek meg van a maga szerepe!
  Villás Bélának rengeteg előadását megnéztem, és néha most is belenézek néhányban(bár már kívűlről tudom, hogy miket fog mondani) A mondókájának 90 %-át sokszor szó szerint is (még a példák is ugyanazok)megtalálod ismertebb tanítók könyveiben, előadásaiban,videóiban, ami egyébként nem baj, mert elég összeszedetten tudja a dolgokat átadni.
  Az előadásainak döntő része az utkeresés elején járó embernek biztosan nagyon hasznos, aki előrébb tart az is talál benne jó gondolatokat.
  Ha valaki nagyon sokat ad elő, és rengeteg videója van fent a you tube-on talán nem mindig előny, esetében például hátrány.
  Mert ha valaki-mint pl. én is- sokat megnézek belőle, akkor bizony durva ellentmondásokat látok több esetben is a mondókájában.
  Van hogy ugyanazt a történetet teljesen másként adja elő 2 különböző helyszínen, nyilván valamelyik nem igaz. Vannak komoly tárgyi tévedései is, de ettől persze még az előadásának jelentős része hasznos is maradhatna.
  Ami miatt mégis kétes figura számomra az a stílusa!!
  Előadásaiban többször hangoztatja, hogy neki a szemébe lehet nézni, lehet tőle kérdezni, mig pl. egy katolikus misén nem(persze ez is egy csúsztatás, mert a mise után bárki megvárhatja a papot és beszélhet vele, kérdezhet tőle, stb, Viszont ahogy az előadásain a kérdezőket gyakorlatilag lehülyézi, az sokat ront az összképen(vadbaromság, síkhülye, stb jelző alap nála, aztán fél órával később idézi a “Ne ítélj, hogy ne ítéltess” Jézusi tanítást) majd észbe kap, és bonyolult magyarázkodásba kezd, hogy ő nem akarta ám megbántani a kérdezőt, és persze érti ő, hogy mit is akart kérdezni…blablabla.Máskor azzal menti fel magát mikor rájön, hogy saját tanításaival szembe megy, hogy ő nem megítél dolgokat, mert ő tudja az igazságot és csak azt mondja ki, és az nem itélet, annak aki tud ezt szabad! Persze Jézus erről nem beszélt, olyat nem mondott, hogy Ne itélj, hogy ne ítéltess ! Kivéve…. felsorolás!
  Ezek azért elég mókásak Béla testvérünknél, mikor kiesik a szerepéből, és egyúttal a mondókája hitelességéből is jelentősen veszít.
  A folyton visszakérdező stílus az Érted??? Érted??? Miért nem fogod fel???? Mi ebben olyan nehéz??? Voltal gyerek???stb. kérdésekkel gyakorlatilag azt hipnotizálja be a tömegnek, hogy ők nagyon buták, és és óriási szükségük van a tanításra. Később persze hozzáteszi, Ne higgy el nekem semmit….
  Vannak például beépített kérdezői. Szinte mindenhol az a 4-5 kérdés hangzik el, sokszor fel lehet ismerni a kérdező hangját(egy Villás Béla “fan” minek kérdez meg újra és újra olyan dolgokat, ami a régebbi videóin már többször elhangzott! Nyilván aki jár az előadásaira, az a videóit is nézi.
  Vannak apró trükkjei amivel manipulál(pl.amikor az önzetlen adásról, beszél, vagy hogy Ő nem ebből él, aztán szinte meghallván a fejekben kiabáló kérdést: ” akkor miért szedsz előadásonként 2000 ft-os belépő díjat?” gyorsan hozzá teszi, hogy “azt a kis pénzt amit erre az előadásra áldoztál azért kell fizetned, mert ugye a benzint nekem se ingyen adják, meg a terembérlet…blablabla)
  Persze tudjuk ez is egy nagy csúsza, mert hát 150-200 ember előadásonként az ugye 350-400 ezer forint. Az előadások iskolákban vannak, amik 90%-ban ingyenesek(max 5000 ft)számla adás persze nyilván nincs. Benzinre meg akkor se megy el neki 50.000-ft nál több, ha ZIL-el jár Kisvárdáról mindenhova. Tehát 2 óra alatt 250-300.000 ft-ot beszélget Ő össze az önzetlen adakozó szeretet nevében.Havi 8-10 előadással számolva, elég tűrhető benzinpénz az!! Persze lehet, hogy az egészet aztán eladományozza, de erről én még nem hallottam.
  Nincs azzal semmi gond, hogy pénzt kér az előadásaiért, ha megfizetik és bemennek az emberek akkor a dolognak van létjogosultsága
  . A duma amit mellé rittyent, meg amiről a mondókái szólnak, azok áthallásosak kissé!
  Engem azonban még így is inkább szórakoztat Béla testvérünk ügyeskedése, mert simán átlátok rajta- már!!
  Aki meg még nem lát át rajta, hát annak még van hova fejlődni!!!
  Ő csak egy fogaskerék a rendszerben, a megtapasztalás egy szintje! Majd ha már mindenki túlhaladta Villás Béla szintjét, akkor nem lesz rá többet szükség, és elmúlik magától, addig azonban tetszik vagy nem szükség van rá!
  Béla testvérünket az az egyszerű tény hívta életre,(megannyi más kisegyházzal egyetemben),hogy a nagy gyűjtő és urolkodó egyházaktól-elsősorban a katolikus egyházaktól tömegével fordulnak, el az emberek és keresnek más közösségeket, ahol spirituális életet folytathatnak!!
  És ezt Villás Béla is nagyon pontosan látja és érti!!

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL