ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Izraelben dióhéjban Izraelről

zsido

2016. februárban Izrael legdélebbi városában töltöttünk egy hetet “télből a nyárba” címszó alatt – a szokásos fotótáboraink egyike volt ott. Közben megragadtam az alkalmat, hogy kedves vendéglátóinkat, Anikót és Pétert “faggassam” kicsit az ottani világról. Ez az egyórás kisfilm kerekedett belőle.

Most aztán lehet ujjal mutogatni, hogy biztosan zsidó vagyok, mert Izraelben forgattam. Az emberi hülyeség úgyis gyógyíthatatlan. Szerintem Izrael a világ legellentmondásosabb országa, kíváncsi voltam a légkörére, s próbálom megérteni. Nem egyszerű. Nem tudom, a filmem segít-e ebben valamit.

Share and Enjoy

One Response to “Izraelben dióhéjban Izraelről”

 1. Talán észrevetted, hogy Izraelben teljesen parancs uralmi rendszer van. Az egész társadalom erre van felépítve. Tehát megmondják neked, mit tehetsz meg, felmérik különböző tesztekkel, mire vagy alkalmas, és ennek megfelelő munkát végezhetsz. Másként betanulsz egy munka folyamatot, és egész életedben el is vagy vele, csak arra kell vigyáznod, hogy ne lépd át azokat a szabályokat, amiket neked meghatároztak. Az nem fejlődési lehetőség, ha megtanulsz egy másik munkafolyamatot, és így másik munkát végezhetsz. A magyarok egészen másként teszik a dolgukat, mert nem a tanulás a fontos hanem, hogy mit tudsz. Tudást meg nem lehet az iskolában megszerezni. A mai iskolákban információkat adnak arról, hogy egy adott munkát hogy végezz el, sőt ezt is úgy végezd el, hogy téged, és másokat le tudjanak nyúlni, vagyis el tudják venni tőled és másoktól az értékeid. Jellemző példa, hogy az Izraelieknek nem jut eszükbe, hogy valamit másként is lehet tenni, és videóban pl a komposztálást említi, hogy ilyen eszükbe sem jut azoknak az embereknek, akik csak parancsra teszik a dolgukat. A zsidók semmi mást nem tesznek, mint ellesik a népektől, hogy melyik nép hogy végzi a dolgát, és amit úgy gondolják, hogy jó nekik, az lemásolják. Az összefüggésekre sem kíváncsiak, vagy arra sem, mit, miért úgy teszik azon a környéken, ahogy látták. Még a tudósaik is másokat utánoznak le. Az ilyen társadalomban nagyon fontos a hírszerzés, ami lényegében kutakodás, mások tevékenységének teljes ellenőrzése, hogy megtudják mások, hogy teszik a dolgukat, és hogy érnek el jobb eredményeket az élet bármely területén. Erre a mások leutánzására alakították át az egész intézmény rendszert, vagy épp az államot is. Ezért fontos a zsidóknak a teljes ellenőrzés, meg még azért, hogy azokat, akik veszélyeztetik a parancsuralmi rendszerűket, azt kivonják a népekből, amit legtöbbször börtön, vagy gyilkossággal érnek el. Az ilyen parancsuralmi rendszert, az ilyen módon élőket nevezik élősködőknek. Ha megveszel pénzért egy találmányt, vagy fizetsz tudósokat, hogy találjanak neked ki valamit, ami hasznos, és úgy állítod be, hogy azt te találtad ki, sőt nem is használhatja más a találmányt, mert megvetted, és akkor jogod van meghatározni, hogy mikor és ki használhatja, persze pénzért, az mi lenne más, mint lopás, másokon való élősködés. Lényegében az egész találmányi hivatal erre van felépítve.
  Az emberi népeknél ez úgy működik, hogy ha valamilyen találmányt megérted, hogy működik, vagyis ha elérted azt a létállapotot, hogy tudod a találmány mire való, és nem kihasználni akarod a találmány előnyeit másokkal szemben, akkor azt a találmányt használd nyugodtan ingyen. Ugye, hogy a kettő felfogás között van különbség.
  A parancs uralmi rendszerek mindig megdőlnek, mert életellenesek. A parancs uralmi rendszerek rombolják, kihasználják az embereket, a bolygót, tehát azt, ami élő, a helyett, hogy építenének, és az is építés, ha egy meglévő dolgot átváltoztatsz, átalakítasz egy jobb, magasabb minőségre.
  A parancs uralmi rendszerekben élők butulnak, pont azért, mert nem értik az élet, az élőség áramlását.
  A kibuc is ilyen parancsuralmi alapon felépített társaság, és egy magyar mihelyt észreveszi, hogy nem lehet változtatni a adott munka folyamatán, már menekül is onnan. Egy kibucban pontosan le van írva, mit tehetsz meg, és hogyan, és ezt kérik rajtad számon. Még az is pontosan meg van határozva, mikor van a pihenő időd, és nem akkor pihenhetsz, amikor te szeretnél.
  Ugye ismerős ez a vállalatoknál, és főleg a nagyvállalatoknál. Minden nagyvállalat parancsuralmi alapon van felépítve, úgy ahogy Izrael. Ezt a magyarok sokáig nem tudják elfogadni. A zsidók másként nem is tudják elképzelni az életet, mint ebben a parancs uralmi rendszerben, erre lettek nevelve, és ezt a viselkedés módot főleg a katonaságban sajátítják el, ahogy a videóban is elmondták. Vannak drasztikus esetek is azokkal szemben, akik nem akarják elfogadni e parancs uralmi rendszert. Ilyen eset, mikor Angliában kidőlt a liszt, hogy a zsidó iskolákban a gyerekeket terrorizálták, félelemben tartották, mert nem akartak alkalmazkodni az előírt szabályokhoz, sőt vagy ezernél is több gyereket kivontak az oktatási nyilvántartásból is, úgy, hogy az állami vezetők tudtak róla. Számtalan példát lehet erre hozni, de maga Izrael állam katonai fellépése a környező országokkal is erre jó példa.
  A Geán minden ember tudja, hogy aki nem termel értéket, az csak úgy tud megélni, ha másoktól ellopja, kicsalja, elveszi az értékeit, tehát másokon élősködik. Nézz meg bármilyen incidenst, háborút, mindig arról szól, hogy népeket, embereket összeugrasztani azért, hogy el lehessen venni az értékeiket, valamilyen indokkal. A legjellemzőbb példa erre Ukrajna, ahol az aranykészletétől kezdve, az összes bányája, tehát ásványkincsei, és földje, gyárai, átkerült azokhoz, akik azon az államon élősködnek. Nézd meg Ukrajnában kinek az utasításait hajtja végre a bábkormány, és egyszerre meglátod, ki szedi le Ukrajna megtermelt értékeit, tehát ki élősködik Ukrajnán. Ugyan ezt megnézheted Magyarország esetében is, csak itt nem kellett forradalmat, és háborút ehhez csinálni, de minden értéket elvettek a magyaroktól, és ha ezt nem hiszed, nézd meg, hogy csalják ki, hogy lopják el a ország jó felének a házát a deviza trükkel, mert már csak ez maradt hátra, vagyis hogy élősködnek rajtad, és főleg, kik azok, akik élősködnek rajtad.

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL