ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Idő és rezgések – T. Golas (7.)

by / vasárnap, 08 április 2012 / Published in Egyén és önismeret, Jegyzetek, News
220px-Thaddeus_Golas_Portrait_by_Sylvain_Despretz3

A LUSTA EMBER ÚTIKALAUZA A MEGVILÁGOSODÁSHOZ – Thaddeus Golas könyvét folytatásokban, 10 részben közöljük oldalunkon.
A paradicsom elérhető még a lusta embernek is – Használati útmutató: Ha valamit nem értesz, olvasd tovább! Ha akkor sem érted, olvasd el újra! Ha ekkor sem érted, elég, ha a hangulatát érzed: “élvezd a rezgéseket”! Ha megérted, ne vonj le következtetéseket!

VII. fejezet

Meg tudjuk változtatni az idő élményünket, ha megváltozatjuk a rezgéseinket; ha éppúgy, ahogy az egész fizikai világról való észleléseinket is megváltoztatjuk ezzel. Az elveink. Érzéseink és behatárolt kapcsolataink az időben kezdődnek és végződnek, de mi nem. A tér-szinten, amikor teljesen ki vagyunk tágulva, az idő mindig jelen idő.

Amikor egy tóra nézünk, nincs víz a fejünkben. Másként szólva, egy szilárd tárgy tudatában nincs semmi szilárd. A zűrzavar tudata nem zűrzavaros. Az őrültség tudata nem őrült. Az időben való utazás tudata nem telik időbe, nincs benne idő.

Az időt mi az anyagi szinten való kényszeresen ismétlődő kölcsönhatásokkal mérjük. Márpedig minél kiterjedtebb a tudatunk, annál kevesebb kényszeres dologba vagyunk belekeveredve. A szubjektív idő-tudatunk gyakran eltér az óra járásától.

Mostanában sokunknak ismerős az idő elváltozásainak élménye. Hogyan történik ez? Nagyon kifizetődő, ha kitaláljuk az időélmény forrásait, mert ez is megmutatja, mennyire praktikus, ha saját rezgésszintedre figyelsz oda, mielőtt még reagálnál valamire, amiről azt hiszed, hogy külső valóság.

Képzeld le az érzékelést úgy, mint egyfajta radart: a hullámaid kimennek és visszaverődnek egy tárgyról. Mondanom sem kell, hogy a tények sokkal összetettebbek, mint ez a hasonlat, de azért elég közel áll a valósághoz, hogy példának szolgálhasson.

Mondjuk, hogy valaki meglök egy asztalt, és egy bögre elkezd leesni. Ha az érzékelési rezgéseid nagyon lassúak, akkor a hullámaid arról küldenek neked egy üzenetet, hogy hol van a bögre, amikor esni kezd, egy másik villanást arról, amikor félúton van a föld felé, és még egyet, akkor odacsapódik. De ha elég gyorsak a rezgéseid, akkor sok jelzést kapsz, amint a bögre esni kezd, megmutatja neked az irányt, amerre tart, és úgy fogod érezni, hogy bőven van elég időd előrenyúlni és elkapni, ha akarod. Figyeld meg gondosan, hogy amikor a rezgéseid lassúak, akkor az események gyorsan látszanak történni, és még úgy is érzed, hogy minden túl gyorsan történik ahhoz, hogy irányítani tudd. Ezért aztán lehet, hogy kényszerítve érzed magad arra, hogy sokkal keményebben gyakorold a kontrollt. Talán szokásokat veszel fel a rendes viselkedésre, és igyekszel elkerülni a rendetlen embereket. Ez a hatalmi játszmák egyik eredete. Az is lehet, hogy megpróbálsz megszabadulni a zavaró eseményektől azáltal, hogy vidékre költözöl, vagy kikapcsolod a tudatodat drogokkal vagy alkohollal.

De minél gyorsabbak a rezgéseid, és minél több üzenetet kapsz vissza a környezetből, annál lassabbnak tűnnek az események, és annál inkább úgy érzed, hogy tiéd az irányítás. Minél jobban szeretsz, annál gyorsabbak a rezgéseid, és így annál kevésbé érzed szükségét, hogy bármit kontrolláljál, mivel egyre kevésbé félsz a változástól és a változatosságtól. Mindent mélyebben, lassabban és több szeretettel élsz át. Minél magasabb benned a kitágulás aránya az összehúzódáshoz képest, minél kiterjedtebb és szeretetteljesebb vagy, annál gyorsabban rezegsz. A másodlagos valóság hasznos abban az értelemben, hogy mindig tiszta képet nyújt a rezgésszintedről. Ha a világ szépnek és biztonságosnak látszik, akkor gyorsan rezegsz; ha komornak, egyhangúnak, vagy félelmetesnek, akkor lassan rezegsz, és először is szeretned kell magad azért, mert túl lassan rezegsz. Akár Önmagadon belül, akár kívül, sosem kell megváltoztatnod azt, amit látsz, csak azt, ahogy látod. Hasztalan próbálkozás úgy megszökni bármilyen nehézségtől, hogy összeszűkíted a tudatodat. Minden hegyre, amiről legurulsz, előbb-utóbb fel kell másznod; ha nem ebben az életben, hát egy másikban, mert igazi természetünk túl van az időn.

Sose vond vissza a figyelmedet egy hirtelen impulzusnak engedve egy jelenetről csak azért, mert rondán, kellemetlenül vagy fájdalmasan néz ki.

Hozz tudatos döntést, és közben szeretheted önmagad azért, mert ilyen felháborítónak találtad ezt a látványt. Ha lehetséges, tartsd rajta a figyelmedet, amíg gyönyörűvé változik, vagy legalább amíg közömbös leszel iránta.

Nem kell rossz jeleneteket keresned, hogy próbára tedd magad, és arra sem kell emlékeztetned magad, hogy mi minden megy rosszul a világon, de ha egyszer egy jelenet, helyzet létrejön a jelenlétedben, légy olyan teljesen a tudatában, amennyire csak tudsz.
Fontos vele maradni. Lehet, hogy elrejtőzöl egy szobában, vagy elhagyod a várost, de TE mint lény még mindig a tagadás alacsony rezgésszintjén leszel, ha hirtelen elhúzol. A legfurább véletlen egybeesésnek fog tűnni, hogy miután élesen visszavontad a figyelmedet egy kellemetlen helyzetről, egyre csak újra más hasonlókba fogsz botlani. Ez addig így fog zaklatni téged, mindig újra lejátszódva, amíg úgy nem találkozol egy kellemetlenséggel, hogy képes vagy tolerálni vagy szeretni, és a rezgésszinted felemelkedik. Nézd meg és szeresd, és aztán menj el!

Semmi baj sincs azzal, hogyha a figyelmedet arra fordítod, ami kellemes neked. Mi másra való a szabadság? Amíg csak van szabad akarat, mindig lesznek lények, akik olyan rezgéseket keltenek, amit nem szeretsz, bármilyen szinten vagy is. A lényeg az, hogy olyan módon távozzál, ami nem tart vissza.

Miután szerzel néhány tapasztalatot arról, hogy szeretsz bizonyos fura eseményeket, már eléggé be leszel hangolódva ahhoz, hogy észre vedd a korai figyelmeztető jeleket, amikor úgy néz ki, hogy valaki ki akar rabolni, vagy más módon negatív vibrációkat fejt ki (amikor a bögre csak el kezdene esni), és képes leszel helyes lépéseket tenni, mielőtt még túl előrehaladott állapotba kerülne a folyamat.

Ne érezd úgy, hogy nem spirituális, ha a teljességgel szembeni dolgokat veszel észre más emberekben: ha a félelmed tárgya valódi, akkor ez nem paranoia. Csupán nemtörődöm karma, hogyha nem veszed figyelembe a korai figyelmeztető jeleket. Tartsd nyitva és ellenállás nélkül a tudatodat bármilyen lehetőség számára: ez az, ami a szükséges információkat megadva neked, visszatartja a gonoszt attól, hogy megtestesüljön az életedben. Légy figyelmes itt és most. Nyugodtan mondhatsz NEM-et.

Bármit is csinálnak mások, te vagy az egyetlen, aki felelős azért, ami történik. Semmi sincs a külső eseményekben, ami a legkevésbé is meghatározná az érzéseidet és élményeidet: az életed teljesen a saját rezgéseid kormányozzák; abban is, hogy mit mondanak az események, és hogyan válaszolsz rájuk.

Minél lassabbak a rezgéseid, annál kellemetlenebb az életed; több konfliktussal, anyaggal és fájdalommal fogsz találkozni. A dolgok túl gyorsan fognak történni ahhoz, hogy irányíthasd őket, ugyanakkor az idő végeláthatatlannak fog tünni, mert nem látsz kiutat.

De ha felemeld a rezgésszintedet, akkor elegánsan el tudsz lépni az összeütközések elől a pszichikus és és a fizikai szinten egyaránt, és egészen szó szerint jobbá tudod változtani a világot. A szeretet a legerősebb mágia. Amikor megtanulod szeretni a poklot, a mennyben leszel.

Share and Enjoy

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL