ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Ház 53 ezer ft-ból

by / vasárnap, 08 december 2013 / Published in Jegyzetek, News, Otthonteremtés
angolkunyho

Nagy Britanniában 150 fontból, vagyis alig több, mint 50 ezer forintból épített házat egy férfi. Mégpedig nagyon csinosat. Csak a természetben talált anyagot vagy hulladékokat használt, és az épületet most bérbe adja: a bérleti díjat tejben kapja.

Michael Buck farmer azt mondja: meg akarta cáfolni, hogy egy ház megépítése egy élet munkája. Az 59 éves egykori művészet tanár 150 angol fontot költött a projektre. Csak azt vette meg, amit nem talált a mások által kidobott holmik között, vagy szabadon hozzáférhetően a természetben. Ősi módszereket is használt az építkezésnél, a kertje végében – írja a Daily Mail.

A padlót például egy szomszéd akarta kidobni: ő már a billentős teherautóról mentette meg. Az ablaküvegek egy része egy öreg teherautó szélvédőjéből készült, a falakat kréta és növények vegyületével festette le, a folyóvizet a közeli forrásból vezette be.

A házat most kiadja. A bérlője egy szomszédos tejfarmon dolgozik, és tejben rója le a lakbért.

Share and Enjoy

3 Responses to “Ház 53 ezer ft-ból”

 1. A példa jó is, meg nem is.
  1. Anglia nem Magyarország. Gondolom, ott sem lehet akármiből építkezni, de az itteni túlszabályozott jogi környezet, ami az építési engedélyek kiadását is kordában tartja, hát nem valószínűsíti az ilyen megoldásokat. Aki építkezett, vagy köze van az építőiparhoz (tervezéstől kivitelezésen, üzemeltetésen keresztül), az tudja, miről beszélek.
  2. Mi is voltunk a természethez sokkal közelebb, és akkor az építkezési kultúránk is természetközelibb volt. Sőt, az adőhatóságok által kiirtani kívánt kalákával szintén mindenki feje fölött volt tető. (Megjegyzem, az egész életvitelünk az életet támogatta, nem a halált, ami a mostani rendszer sajátossága.)
  3. Az angol úriember által felhasznált anyagok egy része újrahasznosított, tehát nem mondanám, hogy 150 fontból építkezett. Azokat egyszer valaki előállította, volt értéke, amit kifizettek érte. Az egy dolog, hogy jókor volt jó helyen, és ötletességével, ügyességével beépítette. Ha tömegesen szeretnénk ezt eljátszani, nem biztos, hogy jó eredményt kapunk (Grasham törvény kiterjesztése).
  4. A patak bevezetése első hallásra nagyon jópofa, de végső soron végtelenül önző megoldás. Áradáskor pedig lehet, hogy még veszélyes is ….
  Lehetne még finomítani, árnyalni a kritikát, de kerülném nyilvánosan a kisesszé terjedelmét.
  Még egy gondolat: nagyon örülök B. Gábor oldalának, kitartásának, amivel nap mint nap megörvendeztet minket.
  Minden jót, szeretettel: M. Julianna

 2. En lattam egy kis video filmet szerintem ez a haz volt benne. A tervezoje es epitoje sajat kezevel es ismerosei segitsegevel epitette fel a hazat. Azt mondta a riportba, hogy nem mutatta meg a terveit es nem kert engedelyt senkitol mert ugy is elutasitottak volna. Ezert felepitette a hazat es bekoltozott kesobb a hatosagok leakartak rombolni mert nem kapott engedelyt stb… az ott elok megakadalyoztak.

 3. Szerintem pedig jó az ötlet, hogy magad építs magadnak házat. Az a legjobb, ha az a csoport segít a házépítésben, ahová tartozol. Kifogásokat meg lehet keresni számtalant, sőt elfogadhatsz számtalan állami törvényt, amely alapján jobb ha nem is kezdesz el házat építeni. Az állam által engedélyezett házak egy sem fog jó lenni energetikailag. Ha veszel, kiválasztasz egy darab földet, mert ott akarod leélni az életed, ha a ház energetikailag jó, egy állami tisztviselő sem bonthatja le, ha csak ki nem fizeti az árát, mert hát károkozás. Ha nem jó energetikailag, akkor meg muszáj lebontani, sőt egyszer te fogod ezt kezdeményezni. Ha életveszélyes a ház, akkor meg azért kell lebontani. Azt tudod, hogy minden állami tisztviselőnek van neve, és biztos lehetsz benne, hogy ha lebontatja, akkor ki is fogja fizetni a házad árát. Nem is lesz ez olyan soká.
  Egyszer már mondtam, hogy minden épületet le kell bontani, és lehet, a Parlamenttel kezdjük, kivéve a kör alakú templomokat. Olyan a mostani épületek energetikája, hogy ha emelkedsz, nem fogod ezekben az épületekben jól érezni magad. A kocka, és téglalap alakú házaknak, sátortetővel eddig volt meg a szerepük, és eddig jó is volt így. Sokan próbálnak egy kicsit módosítani a ház energetikáján, pl. a Feng Shui, de egyre nehezebb nekik is. Ha betartod a rendet, akkor a rend meghatározza, hogy pontosan hol, és milyen házat építs. Majd megtanulsz ráhangolódni, és akkor könnyen fog menni. Az is fontos,hogy ne mesterségesen előállított anyagokat használj az építkezésnél. Kerülni kell főleg a műanyagok, vagyis a kőolaj származékokból készült építőanyagok használatát. Még tömítőket, ragasztókat, impregnálókat, és adalékanyagnak sem használhatsz vegyszert, vagy kőolaj származékot. Ami még érdekes, hogy fát sem használhatsz az építkezésnél. Most nem is találsz olyan épületanyagot, amit árusítanak, és ami jó lenne a számodra. Mindegyik építőanyag energetikailag visszahúz, a beléjük kevert anyagok miatt. Van mindenre megoldás most is, és tényleg nem drága, bár ha felemelkedünk, akkor egészen más lesz az építkezés. Fényből készült élő házakban lakunk, amellyel a levegőben is lakhatsz, de űrhajónak is használhatod. Tetszés szerint alakítható lesz. Egy kis kedvcsináló, hogy el tudd képzelni. Ezt azért még meg is kell csinálni, mármint a felemelkedést, és addig tényleg nem érdemes sok energiát beleraknod egy építkezésbe. Az meg szerintem most már butaság, ha egy élet munkáját rakod egy házba, de eladósodnod sem érdemes. Rengeteg ház van vidéken, és lesz több is ami üresen fog állni, ami olcsó, és kis ráfordítással lakható is. Többen, akik nem magyarok, és nem hunok, úgy is elmennek. Minden népnek meg van a helye a földön, és amint rátalálnak, ott fogják jól érezni magukat. Oda születnek le az adott nép tagjai. A magyaroknak is ki lett jelölve egy terület a földön, a Kárpát medencében. Kb egy éve történt a kijelölés, és oda már most is csak magyarok születnek le. Erről a kijelölésről van is egy videó. Czeke Andrásék feladata volt a kijelölés megcsinálása. Más nép oda nem születhet, nem születik le, bármilyen néphez is tartoznak most a szülei, a gyermekeik magyarok lesznek, ha az adott kijelölt területen születik meg egy gyermek. Természetesen más nép területére, meg a magyarok nem születhetnek le. Ez egy folyamat része, és ha nem dualizmusban gondolkodsz, akkor megérted a fontosságát, hogy miért van ez most így. A föld is változik, és másként fog kinézni. A Kárpát medence is fog változni, ezért sem érdemes mindenhová házat építeni. Természetesen, majd változni fog, mikor az univerzum is emelkedik, és nem lesz érdekes semmilyen területhatár, de ez később lesz. El kell oszlassak egy tévhitet, amit mások sulykoltak a magyarokba, és más népekbe is.
  A magyar sosem volt egy befogadó nemzet. Hozzánk olyanok jöhettek, akik tanulni akartak, és ha végeztek, akkor elmentek.
  A Kárpát-medencében csak hun törzsek leszármazottai lehettek hosszú időkön át, és minden hun népnek meg volt a szállásterülete. Ennek tiszteletben tartása volt az egyik módja, hogy a hun népek egységben tudtak lenni. A demokráciákban, ha megfigyeltétek, a népek keveredése történt, történik most is. Így volt ez Attila királyunk idejében is, és pont Attila király volt az, aki rendet tett, és kijelölte a népeknek, főleg az európai népeknek, hogy hol a helyük, ahol boldogan élhetnek. Az európai népek ezt később nem fogadták el, a vezetőik, vagy a tanácsadóik miatt, és ebből lett a sok háború, népirtás, és a terület többszöri újra felosztása, persze mindig más kárára. A földön volt már olyan, hogy az égi fajok keveredtek a földiekkel, és volt is ebből nagy baj. A Nagy könyvekben lehet erről olvasni. Meg is lett semmisítve ezen kísérletek eredménye. Voltak olyanok, akik nem hagytak fel a kísérletezésekkel, és még a földi embereket, tudósokat is bevonták ebbe a kísérletbe. Ma ezt génsebészetnek, génmanipulációnak, hibridek kísérletének hívják, ami sajna semmire sem vezet, csak az egyedi emberekbe bevisznek torzulásokat. Nagy a gyanúm, hogy ezen kísérletek eredményei is meg lesznek semmisítve. Nagyon sok a betegség, lelki és fizikai, idegrendszeri torzulás ezen kísérletek eredményeiben. Másként úgy értelmezhető a megsemmisítés, hogy minden lélek kap egy tiszta mintát, vagyis ki lesz javítva minden torzulás a kódban amit megkap, és a kód szerint felépíti, átalakítja magát, így egészséges teste lesz. Ez is egyedi feladat lesz mindenki számára, hogy a testét rendbe rakja az új kód szerint. Nem lehet semmit kijavítani génsebészettel, stb., csak a helyes kód alkalmazásával. A kódot csak a belsődben fogod azt megkapni. Ha külső energiaként kapnád meg, akkor abban szintén torzulás lehetne, a küldő kénye kedve szerint. Nagy a valószínűsége, hogy a kívülről érkező kód, olyas valakitől jön, vagy jönne, aki a saját érdekét nézné, és nem a tiedet. Kell a tudatosság ehhez is, és kell a belsőd, magad megismerése.
  Meg fog történni megint a terület kialakítása, és így népek fognak eltűnni, mert rájönnek, hogy nem külön népek, hanem egyek. A hun népek is ki fognak rajzani a Kárpát-medencéből, a területükre, másként visszamennek a bolygón nekik kijelölt területre. Ami szét lett választva, az újra egy lesz, és a szétválasztott népek is egyesülnek, ahogy a csillagokban is látni fogjuk. Ez egy folyamat, és aki látja, az érti is mi fog történni. A folyamat végén a föld népei is egyek lesznek, ahogy az univerzum népei is egyek lesznek. Nem lesznek a folyamat végén szervezetek, tanácsok, föderációk, csak rend lesz. Nem uralkodik senki a másik felett semmilyen formában. A megvalósítás mindenkin múlik, a magyarok csak segítik a folyamat minden lépését, ahogy eddig is tették. Ezt nevezik isteni tervnek sokan, és nagyon röviden mondtam el, néhány dolgot kiemelve, amik fontosak lehetnek mindenki számára, és jó ha tud róla.

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL