ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Focival a rasszizmus erősödéséért

Meglepődve – mondhatni, megdöbbenve – néztem a nemrégiben lejátszott Európa Bajnoki labdarúgó selejtező mérkőzések közötti szünetekben az UEFA kampányfilmjét, amelyben folyamatosan egy szó ismétlődött, mintegy beleszuggerálva a nézőbe: rasszizmus, rasszizmus, rasszizmus.
Emellett már jelentéktelen a tény, hogy erre valójában „nem”-et mond a reklám és a kampány. Megdöbbenve azért voltam, mert elszomorodtam a kampány kitalálóinak butaságán, de főleg tudatlanságán. Pedig feltételezném, hogy egy ilyen kampány megalkotói okos, körültekintő emberek, akik TUDJÁK, MIT CSINÁLNAK. Ráadásul nyilvánvaló, hogy erre nem kevés pénzt is áldoznak.

Okos és körültekintő emberek, lehet, hogy még nem látták „A Titok” című filmet, amelyben egyértelműen kiderül, hogy mindig az erősödik, amire koncentrálunk, amire gondolunk, mert a világegyetem nem ismeri a nemet vagy az igent. Csak azt ismeri, amire gondolunk, és azt erősítjük. Lehet, ha látták volna „A Titkot”, akkor is csak humbuknak és ezoterikus homálynak tartanák, és nem hinnének benne. Nem baj.

Azért nem baj, mert már egyre több helyen megjelennek azok a tudományos kutatási eredmények is, amelyek alátámasztják mindezt, és egyértelműen kimutatják, hogy az emberi gondolat energia. Sőt, a legerősebb energia a világegyetemben, amely, mint tudjuk, teremtő erővel bír. Hiszen minden dolog kezdetben gondolat, aztán válik valósággá eseményként vagy elkészített tárgyként.
Tudjuk azt is, hogy a reklámok hogyan manipulálnak minket. Ha egy filmben, vagy műsorban sokszor bemutatnak egy üdítőt, az a tudatalattinkban összekapcsolódik a szomjúság érzetével, és inni támad kedvünk. És lehet, hogy a boltban tudat alatt választjuk majd azt az üdítőitalt vásárláskor. Mert ezek a dolgok így működnek. Oda sem kell írni, vagy ki sem kell mondani a reklámban, hogy idd, vagy ne idd! A tudatalattink sem ismeri az igenlést vagy a tagadást – elég az üdítőital képe, ami stimulálja a szomjúságot.

Namármost, ezért mellékes, hogy az említett reklámban ott van az, hogy ellene. Mert a tudatalattinkban csak egyetlen dolog jelenik meg előjelek nélkül: rasszizmus, rasszizmus, rasszizmus. Nyilvánvaló, hogy az alkotók célja nemes. Csak a hozzáértésük bugyuta és idejemúlt. A focirajongó nézők millióinak tudatalattijában elültetnek valamit. Félelmet? Gyűlöletet? Értetlenséget? Biztosan nem ez volt a valódi céljuk, de mint ismert, a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Ez történik, amikor hozzá nem értők tesznek valamit valamiért, és éppen az ellenkező hatást váltják ki.

Hogy ne csak kioktató legyek, hanem megoldást is kínáljak, íme az én verzióm, amit ennyi pénzből meg lehetett volna valósítani: különböző bőrszínű játékosok mosolyognak és összeölelkeznek. Magyar példánál mondjuk egy Fradi és egy Újpest játékos. Ellentétes csapatnak drukkoló szurkolók gratulálnak egymásnak. Vagy a pályán felsegítik egymást az ellenfelek. Gondolom, nem kell tovább sorolnom, milyen jellegű képeket kellene inkább közvetíteni a mostani reklám helyett.

Talán egyszer az illetékesek is megértik ezt. Azt kell hangsúlyozni, amire igent akarunk mondani, nem azt, amire nemet!

Both Gábor

Ide vonatkozó részlet “A Titok”-ból:

Share and Enjoy

2 Responses to “Focival a rasszizmus erősödéséért”

 1. Az emberek jóhiszeműek, és fel sem tételezik, hogy vannak olyanok, akik ártani akarnak más embereknek, lényeknek.
  Amikor erre rájössz, ezt kell csinálni, ahogy a hozzászólásban is le lett írva.
  Bármilyen kellemetlenség ér, baj, vagy számodra nem tetsző, folytasd az eseményt úgy, hogy egyre jobb legyen, de a vége mindig jó legyen. Minden, az életed bármely kellemetlen pillanatát tudod folytatni, még akkor is, ha nem úgy történik meg, hogy a vége jó. ezt akár többször is megcsinálhatod, addig, míg ténylegmegnem változik az esemény számodra kellemes irányba. A rossz álmaidnál igenfontos, hogy félálomban, vagy ahogy felébredtél, egyszerre folytasd az álmot, és a vége legyen jó.
  Nem csináltál semmi mást, mint az elmédnek kijelölted, hogy neked olyan filmet vetítsen, ahol a te szerepedben, nem ér kár téged.
  ez csak egy elmeprogramozás, amit te csinálsz, és nem mások hatnak rád, mint ahogy a reklámokban mások hatnak rád.
  arra már talán többen rájöttek, hogy nem ez a cél, mert a cél, a fátylak, gondolatok, csakrák, stb megszüntetése, tehát az illúzióból való kilépés. A fenti technikával csak biztosítasz magadnak egy nyugodt környezetet, ahol helyre tudod magad rakni.
  Az elme programozásával ennél többet nem is kell foglalkozni, mint a kellemetlen eseményeket átalakítani úgy hogy legyen egy nyugalmas helyed, ahol rendbe tudod magad hozni. ezért nem javaslom, hogy pénzt, karriert, meg hasonlókat programozzál be, magadnak, mert csak nehezíted ezzel a magad helyrerakását.
  Aki megteremti magának a nyugalmas környezetet, és megcsinálta a belsőjével a kommunikációt, és hallgat a belsőjére, arra már nem fognak hatni a reklámok, sem semmilyen tudatbefolyásolók, mert az elméje gondolkodását lecsökkentette, vagy megszüntette, és az elméje, már másként működik. Az elméje, ilyenkor már kezd a tudathoz kapcsolódni.
  Ez annyira igaz, hogy akár egy háború kellős közepén is tudsz teremteni egy nyugalmas környezetet, amit lehet nevezni szeretett térnek is, és ebbe a térbe, semmi nem tud behatolni, ami neked árthat, kárt okozhat.
  bármilyen úton is indulsz el, akár a tudatosság útján, akkor is e nyugalmi tér, e szeretet tért fogod megcsinálni magadnak, és mindegy hogy hívod ezt a teret.

 2. Hmmmm….
  V. Ne ölj!
  VI Ne paráználkodj!
  VII Ne lopj!
  VIII Ne hazudj!
  Elég régóta szajkózott szlogenek!!! A világ 1500 év óta a hirdetőjük hatalma és befolyása alatt áll….
  És azóta egyfolytában ölnek, vagy öletnek(háborúkban), lopnak(minden szinten,lelket, pénzt szabadságot, még országot is), paráználkodnak(ipar és üzletszerűen, mindenhol ez folyik), és hazudnak(a legnagyobbakat a legnagyobbak) !!!

  Mire is jutottunk ezzel az erőszakos, kétszínű, a spiritualitás égisze alatt csak a vagyonra, az anyagiakra koncentráló világ vallással???
  Mi az eredmény??? Káosz, nyomor, mocsok mindenhol…

  Nem kell csodálkozni, mindenhol mindenki ezt a mintázatot, a jól bevált technikát követi több száz éve. Miért pont a foci maradna ki, mint a világon ma a legnagyobb tömegeket megmozgatniu képes hatalmas elbutító és lenyúló gépezet???
  Mert a sporthoz már egy idje az égvilágon semmi köze…. Sajnos!

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL